به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهناز مظاهری، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری عوامل حفظ باروری و تهدید کننده آن با بیان اینکه آمار دقیقی از آلودگیهای محصولات غذایی مصرفی وجود ندارد، اظهار کرد: این آلودگیها در رابطه سموم حشرهکش است که امینت غذایی را با تهدید مواجه کرده است.
وی عنوان کرد: شش سال پیش پروژهای با هدف بررسی میزان آلودگیهای غذایی در شورای شهر تهران انجام شد که نتایج آن خوشایند نبود بیشتر سبزیجاتی که در سبد غذایی وجود دارند آلوده به این سم و فلزات سنگین بود که خوشبختانه جهاد کشاورزی با تمهیداتی در حال کاهش این تهدیدات است.
مظاهری با تاکید بر این که ظروف غذایی تهدیدی مهم برای باروری به شمار میآید، تصریح کرد: تحقیقات انجام شده توسط رییس سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده که بیانگر این است که بسیاری از ظروف غذایی اثر سوء قابل تاملی در ناباروری دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از مواد آلوده به صورت رادیکالهای آزاد وجود دارد و ارتباط معناداری با نسوج انسان برقرار کرده و اثرات مخربی بر هورمونهای جنسی دارد.
معاون سازمان حفاظت از محیط زیست با تاکید بر این که توصیه میشود دستگاههای متولی در بستهبندی مواد غذایی به این مساله توجه داشته باشند، عنوان کرد: در فصل سرد که میزان آلایندههای هوا افزایش مییابد و گازهای سمی ماندگاری طولانی مدت دارند سلامت تمام افراد در معرض خطر قرار میگیرد ورود این آلایندهها به بدن جهش اسپرم را موجب میشود.
وی افزود: از سوی دیگر تاثیرات مخرب دی اکسید گوگرد و مونواکسید کربن بر قلب جنین در هشت هفته اول بارداری امری غیرقابل انکار است.
مظاهری با اشاره به مسأله بهداشت باشگاههای بدنسازی، وسایل الکترونیک و استفاده از آن به ویژه در سنین پایین عنوان کرد: این عامل تهدیدی برای باروری دارند هرچند هنوز گزارش مستندی از تاثیر این امواج بر تخریب قدرت باروری در دنیا منتشر نشده اما لازم است مراکز تحقیقاتی در این زمینه اقدام کرده و پژوهشهایی را در رابطه با آثار امواج بر روی سلامت به صورت عموم و به صورت اخص باروری و سلامت جنین انجام دهند
وی در ادامه با اشاره به نگرانیها در مورد محصولات تراریخته اظهار کرد: اطلاعاتی در رابطه با سلامت مواد غذایی تراریخته وجود دارد، اما در این مورد هم هنوز مستندی از تاثیر این مواد بر سلامت باروری وجود ندارد.
مظاهری تأکید کرد: اگر وزارت بهداشت اجازه ورود این محصولات را به کشور میدهد، باید مردم را از سلامت این محصولات مطمئن و آگاه کند؛ در غیر این صورت باید به قوانین احتیاطی متوسل شده و از مصرف آنها بپرهیزیم.
وی در ادامه با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: در این سند بالادستی تاکید بسیاری بر حفظ محیط زیست و سلامت مردم شده است.
مظاهری یادآور شد: فاکتورهای میان رشتهای بسیاری در باروری دخیل هستند که لازم است پژوهشگران مطالعات کافی داشته و بودجههای پژوهشی مناسبی به آنها تخصیص داده تا اقتصاد مقاومتی با حفظ محیط زیست با استفاده از استدلالهای علمی محقق شود.