کد خبر: 3499247
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی:

رابطه با دنیا براساس عزت مورد قبول اسلام است/ نماز شب و بی‌نیازی؛ دو عامل شرافت انسان

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی با بیان اینکه اسلام مخالف ارتباط مسلمین با مردم دنیا و دیگر کشورها نیست و ما نمی‌گوییم باید دور خودمان را خط بکشیم تاکید کرد: ارتباط با دیگران باید بر اساس عزت و نه ذلت صورت گیرد زیرا بدبخت‌ترین کشورها کسانی هستند که به سوی دیگران دست دراز کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی امروز 29 اردیبهشت ماه در درس خارج خود با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) گفت: در این روایت آمده است که ای انسان هر عملی می‌خواهی انجام بده و به هر چیزی می‌خواهی دل ببند ولی بدان روزی باید از آن دل بکنی و  حساب و جزایی در کار خواهد بود و دنیا بی حساب و کتاب نیست.

وی اظهار کرد: واقعا اگر کسی به این نکات توجه داشته باشد یعنی بداند در دنیا جاودانه نیست و یک روزی باید از دنیا برود و از علاقه‌مندی‌هایش دل بکند و از آن چشم بپوشد و بداند اعمالش بی حساب و کتاب نیست و براساس آن پاداش داده خواهد شد انسان سالم و رستگاری خواهد بود.

آیت‌الله مکارم شیرازی بیان کرد: برخی چون زندگی را جاودانه می‌دانند و نمی‌دانند که روزی باید از دلبستگی‌ها جدا شوند هر عملی را برای به دست اوردن آن انجام می دهند در حالی که من معتقدم حتی اگر زندگی جاودانه هم بود باز هم ارزش ندارد انسان برای به دست آوردن دنیا دست به هر ظلم و جنایت و کار خلاف اخلاقی بزند.

وحشت از مرگ

وی افزود: برخی اصلا از اسم مردن وحشت دارند چون به زندگی دل بسته ‌ند. امام علی در مراسم تشییعی شرکت کرده بود و دید فردی می‌خندد ایشان فرمودند این فرد نمی داند که روزی هم این مراسم را برای او می گیرند.

این مفسر قرآن عنوان کرد: تشییع مومن دو فایده دارد؛ هم احترام مومن است که مرده و زنده‌اش محترم است و هم درس عبرتی برای تشییع‌کننده است که روزی هم دوستان به تشییع ما خواهند آمد.

این مرجع تقلید اظهار کرد: این همه برای دیگران می بینیم حوادثی مانند سوختن و از بین رفتن اموال رخ می دهد و باید تصور کنیم ممکن است روی هم این مسئله برای ما پیش بیاید.

مرده‌ها؛ بهترین واعظ

وی تاکید کرد: درباره مرده‌ها امام علی(ع) فرمود بهترین واعظ هستند زیرا با مرگ، پرونده آنان بسته می‌شود و نه دیگر می‌توانند استغفار کنند و نه حسنه‌ای بر حسناتشان بیفزایند.

استاد برجسته حوزه عنوان کرد: ایشان سفارش فرمود شرف مومن در دو چیز است یکی قیام بالیل و دیگری عزت و استغناء از مردم.

وی با اشاره به اهمیت نماز شب ادامه داد: این همه در آیات و روایات بر این مسئله تاکید شده و ارباب سیر و سلوک بر آن تاکید دارند چون بهترین حالات انسان آن وقت است که نه ریا می‌شود و نه مزاحمتی وجود دارد و فضا فضای حضور قلب کامل و اخلاص است.

وی خطاب به طلاب توصیه کرد: هر قدر که می توانید قیام در شب داشته باشید اگر هرشب هم نمی‌شود یکی دو شب در هفته و هر مقداری که می توانید نماز شب بخوایند.

دو عامل شرافت آدمی
آیت‌الله مکارم گفت: مسئله دیگری که امام درباره شرف و عزت انسان فرمودند به این است که روی پای خود بایستد و از مردم مستغنی باشد؛ این سفارش تنها برای افراد نیست و برای کشور هم هست .
این مرجع تقلید تاکید کرد: کشور اسلامی نباید وابسته به دیگران باشد و دست به سوی دیگران دراز کند؛ بدبخت و بیچاره کسانی هستند که وابستگی فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و ... دارند.
این مفسر قرآن بیان کرد: ما نمی‌گوییم باید دور خودمان خط بکشیم و با هیچ کشوری مبادله و ارتباط نداشته باشیم بلکه باید این ارتباط براساس عزت باشد و نه ذلت.
captcha