عزم جدی همه دستگاه‌ها لازمه اصلاح نظام بانکی است
کد خبر: 3501240
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۲:۱۷
رئیس‌کل بانک مرکزی:

عزم جدی همه دستگاه‌ها لازمه اصلاح نظام بانکی است

گروه اقتصاد: سیف عزم جدی سایر دستگاه‌ها را لازمه اصلاح نظام بانکی دانست و گفت: امیدوارم با همدلی و همکاری شکل گرفته در شرایط کنونی به وضعیت مطلوب اقتصادی دست یابیم ضمن آنکه برای خروج نظام بانکی از شرایط تنگنای اعتباری، باید ارتباطات بین‌المللی و مبادلات اقتصادی با سایر کشورها برقرار شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط‌عمومی بانک مرکزی، ولی‌الله سیف، روز گذشته در آخرین نشست از میزگردهای‌ تخصصی همایش سیاست‌های پولی و ارزی، ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری همایش، این رویداد را از غنای موضوعی کافی و بهره‌وری بالا نسبت به سال‌های گذشته ارزیابی کرد و گفت: خرسندم که در این همایش‌ها، موضوعات روز مطرح می‌شوند و خوشبختانه در حال حاضر بسته اقتصادی دولت با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط نهایی شده است و همکاری همه نهادهای دولتی را می‌طلبد.

وی عزم جدی سایر دستگاه‌ها را لازمه اصلاح نظام بانکی دانست و گفت: امیدوارم با همدلی و همکاری شکل گرفته در شرایط کنونی به وضعیت مطلوب اقتصادی دست یابیم ضمن آنکه برای خروج نظام بانکی از شرایط تنگنای اعتباری، باید ارتباطات بین‌المللی و مبادلات اقتصادی با سایر کشورها برقرار شود.
سیف با اشاره به اهمیت نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها گفت: یکی از اصولی که فعالان بانکی در شکل‌گیری مراودات و ارتباطات بین‌المللی باید به آن توجه داشته باشند اهمیت نسبت کفایت سرمایه در صورت‌های مالی ترازنامه‌هاست که براساس سند بال ۲ این نسبت باید حداقل ۱۲ درصد باشد. این نسبت در ایران ۴.۵ درصد است که با حدنصاب فاصله معناداری دارد و باید با روش‌های مختلف این خلا برطرف شود. بانک‌هایی که نسبت کفایت سرمایه آنها زیر ۱۲ باشد امکان فعالیت بین‌المللی ندارند، لذا بانک مرکزی می‌بایست با اعمال مقررات و نظارت بیشتر، بانک‌ها را به سمت افزایش نسبت کفایت سرمایه هدایت کند.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی در بخش خصوصی افزود: نظام بانکی لازم است به منظور دستیابی به رشد، توسعه و اشتغال از بخش خصوصی حمایت کافی را به عمل آورد همچنین باید تامین مالی به سمت بازار بدهی حرکت کند و تبصره‌های تکلیفی در بودجه اصلاح شود.
سیف با اشاره به رفع موانع برای بنگاه‌های کوچک و متوسط از سوی بانک مرکزی گفت: با ابلاغ بخشنامه جدید بانک مرکزی چک های برگشتی و مطالبات غیرجاری مانعی برای این بنگاه‌ها ایجاد نخواهد کرد، ضمن آنکه به منظور حمایت از تولید، بدهی‌های زیر یک میلیارد تومان بنگاه‌ها به مدت یک سال تمدید می‌شود. همچنین در راستای تامین تسهیلات برای بنگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط، با تشکیل کارگروهی در استانداری‌ها، موضوع حمایت از آنها بررسی و اجرایی خواهد شد.
بیست و ششمین همایش سیاست‌های پولی و ارزی با معرفی و تجلیل از سه چهره ماندگار نظام بانکی آقایان سیدعلی میلانی حسینی، عزیز فراشی و مرتضی نصیری در حوزه نظام بانکی پایان یافت.
captcha