به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، یکی از مفاهیم عمیق و بلندی که در اسلام و آموزههای قرآن مورد تأکید قرار گرفته، موضوع «جهاد» است؛ امری که علاوه بر حفظ کیان اسلام در برابر جریان کفر و استکبار، موجب حفظ عزت و اقتدار مسلمین نیز میشود.
خداوند مسلمانان به ویژه مؤمنان را در این مسیر تنها نگذاشته و همواره پشتیبان آنان بوده است. از همین روست که خداوند بارها این بشارت را داده که نصرت الهی همواره همراه مؤمنین است و پیروزی از آن کسانی است که به نصرت الهی ایمان داشته باشند. این همراهی باعث میشود علاوه بر اطمینان قلبی و تقویت روحیه جهادگران، دست برتر نیز به واسطه اتصال به قدرت لازال الهی، برای مؤمنان باشد.
از همین روست که خداوند به امت اسلامی اکیداً توصیه میکند که در این مسیر سست نشوید و سازش نکنید. شرط دریافت نصرت الهی نیز همین امر مطرح شده؛ جهاد و یاری رساندن به خداوند و ثابت قدم بودن در این مسیر. بنابراین کسانی میتوانند پیروز میدان جهاد باشند که از یک سو ایمان به خدا و نصرت الهی داشته باشند و از سوی دیگر در پایداری و مقاومت خود خللی وارد نسازند.
خستگی و دست کشیدن از مقاومت باعث کوتاه آمدن در برابر دشمن و یا سازش با جبهه مقابل میشود. از همین روست که در آیه 35 سوره محمد(ص) توصیه شده، «فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَن يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ/ هرگز سست نشويد و دشمنان را به صلح (ذلتبار) دعوت نكنيد در حالي كه شما برتريد و خداوند با شماست و چيزي از ثواب اعمالتان را هرگز كم نميكند».
در تفسیر نمونه در رابطه با این آیه آمده است: این آیه به یکى از نکات مهم پیرامون «جهاد» اشاره مىکند و آن این که افراد سست و ضعیفالایمان، براى فرار از زیر بار جهاد و مشکلات میدان جنگ، غالباً مسئله صلح را مطرح مىکنند، مسلماً صلح بسیار خوب است اما در جاى خود، صلحى که تأمین اهداف والاى اسلامى کند، و حیثیت و عظمت و آبروى مسلمین را حفظ نماید، نه صلحى که آنها را به خوارى و ذلت کشاند.
همچنین تأکید دارد: کسى که خدا با او است، همه عوامل پیروزى را در اختیار دارد، هرگز احساس تنهائى نمىکند، ضعف و سستى به خود راه نمىدهد.
در تفسیر المیزان ذیل این آیه در رابطه با مقوله صلح با کفار آمده است: صلح و سلام در تسلیم شدن در برابر پرچم غیر اسلام نیست، بلکه صلح و سلم این است که مردم از نعمت حیات طیبه و جامعه اسلامی بهرهمند باشند.