به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز 18 خرداد در جلسه تفسیر خود در حرم حضرت معصومه(س) با تبریک فرارسیدن ماه رمضان و با بیان اینکه روزه در ادیان دیگر هم بوده است گفت: پیامبر(ص) وقتی به ماه روزه میرسیدند حالاتشان دگرگون و راز و نیازشان چندین برابر میشد.
وی ادامه داد: در روایات بیان شده که فضیلت ماه روزه در مقابل سایر ماهها مانند فضیلت پیامبر بر سایر انبیاء است به همین دلیل ثواب عبادات و اعمال در این ماه هزاران برابر ماههای دیگر است.
رفیعی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: ایشان فرمودهاند 5 چیز حرمت دارد و باید حرمت آن را نگه داشت اول حرمت رسولالله(ص) است که بی حرمتی عواقب دنیوی و اخروی دارد.
وی با اشاره به آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَرْفَعُوا
أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَلَا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ
كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ أَنْ تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ وَأَنْتُمْ لَا
تَشْعُرُونَ»(2 حجرات) در علو مرتبه و مقام پیامبر افزود: کسی حق ندارد نسبت خطا و اشتباه به پیامبر(ص) بدهد. امام صادق(ع) در این زمینه فرمودهاند که خداوند پیامبر را از سه چیز دور کرد یکی اینکه چیزی از خودش به خدا نسبت نمیدهد، از روی هوای نفس سخن نمی گوید و هیچ تکلفی در زندگی او وجود ندارد.
رفیعی با بیان اینکه حرمت اهل بیت(ع) و مومن از دیگر حرمتهاست بیان کرد: در تاریخ در مورد سرنوشت کسانی که به پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) بی احترامی کردهاند مطالب زیادی بیان شده از جمله فردی در روز عاشورا به ایشان بی احترامی کرد و همان لحظه در آتشی که آنجا افروخته بود افتاد و به درک واصل شد.
وی افزود: سومین چیزی که حرمت دارد حرمت کتاب الله و قرآن کریم است که واجب است و نباید به آن بی احترامی شود و حتی بدون وضو نمیتوان آیات آن را لمس کرد.
حرمت ماه روزهاستاد حوزه علمیه تصریح کرد: کعبه و رمضان دو چیز دیگر دارای احترام و حرمت هستند به همین دلیل کسی حق ندارد با رفتارهای خود حرمت روزه را بشکند و حتی اگر افرادی نمی توانند روزه بگیرند نباید به صورت علنی روزه بخورند حتی کارگرانی که در شرایط سخت کار می کنند نباید بدون عذر شرعی روزه خواری کنند.
رفیعی با اشاره به آیه 30 سوره حج(اي كساني كه ايمان آوردهايد شعاير الهي (و مراسم
حج را محترم بشمريد و مخالفت با آنها) را حلال ندانيد و نه ماه حرام را، و
نه قربانيهاي بينشان، و نشاندار و نه آنها كه به قصد خانه خدا براي بدست
آوردن فضل پروردگار و خشنودي او ميآيند...) ادامه داد: حرمتها چند دسته هستند حرمتهای شرعی، عقلی و عرفی و روزه خواری علنی هم حرمت شرعی و عقلی دارد و هم در عرف جامعه اسلامی پسندیده نیست.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) در بخشی از سخنانش با اشاره به رواج بی حجابی و بدحجابی در جامعه اظهار کرد: من در ایام ارتحال امام برای سخنرانی به استان گیلان دعوت شده بودم که صحنههایی دیده میشد که در شأن نظام اسلامی نیست.
انتقاد از بدحجابیوی افزود: وضعیت برخی خیابانها مانند اروپا و از اروپا هم بدتر است زیرا برخی نیمه عریان و بدون حجاب و سگ به دست بودند و برخوردی هم با آنان نمیشود.
وی تاکید کرد: اگر این مقداری که با نبستن کمربند ایمنی و عبور از چراغ قرمز برخورد میشود با این مسئله هم برخورد میشد شاهد کمتر شدن این گناهان بودیم ولی فرهنگ رها شده است و این مسئله در شان کشور ما نیست.
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه تفسیر سوره نور را از فردا 19 خرداد آغاز میکند گفت: در سال قبل تا آیه 45 تفسیر شد که در قالب کتابی نیز چاپ شده و ادامه آیات نیز در سال جاری تفسیر میشود.