به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز 22 خرداد، در ادامه تفسیر سوره نور به تفسیر آیات 47 تا 50 این سوره پرداخت و گفت: برخی آیات قرآن مانند آیه ولایت شأن نزول خاصی دارند، همچنین آیه اکمال که در ارتباط با غدیر است، البته ممکن است ما سبب نزول همه آیات را ندانیم و برخی هم اختلافی باشد ولی اطلاع از شان نزول سبب میشود آن را بهتر بفهمیم.
وی با اشاره به شأن نزول این آیات اظهار کرد: در زمان پیامبر(ص) میان دو نفر در رابطه با زمینی اختلاف پیش آمد که یکطرف امام علی(ع) بود؛ امام(ع) به آن شخص فرمودند برویم نزد پیامبر(ص) و هر حکمی ایشان کرد من قبول دارم، ولی یک منافقی آنجا بود و گفت پیش رسول خدا نروید و نزد یک قاضی یهودی بروید ولی امام علی(ع) استنکاف کرد.
رفیعی بیان کرد: خبر به خود این قاضی رسید و با اینکه غیرمسلمان بود حرف خوبی زد و وقتی این مطلب را شنید گفت که پیامبر(ص) را در وحی تایید کردید آن وقت یک قضاوت ساده ایشان را قبول ندارید؟ در اینجا بود که در مذمت آن فرد منافق این آیه نازل شد.
این استاد حوزه با بیان اینکه پیامبر(ص)، پیامبر عدالت است و برای اقامه قسط آمده، تصریح کرد: منافقان دو ادعا دارند؛ یکی اینکه ایمان به خدا و پیامبر داریم و دیگری اینکه از ایشان اطاعت میکنیم ولی قرآن فرمود حرف پیامبر(ص) را گوش نمیدهند و دروغ میگویند زیرا حاضرند برای قضاوت پیش یهودی بروند ولی نزد رسول خدا نروند.
وی اظهار کرد: این آیه دو پیام دارد؛ اول اینکه اگر پذیرفتید پیامبر فقط از روی وحی سخن میگوید حق اعتراض ندارید و نمیتوانید بگویید من همه حرفهای شما را قبول دارم جز مثلا ولایت امام علی(ع). مگر ابلیس کاری غیر از این کرد که خدا را قبول داشت ولی حاضر نشد بر انسان سجده کند.
انکار حجاب شرک است
این استاد حوزه با اشاره به آیه 65 نساء افزود: این آیه فرموده که کسی که قضاوت پیامبر(ص) را نپذیرد کافر است زیرا دین یک مجموعه است و نمیتوان گفت قسمتی را قبول دارم و قسمتی را قبول ندارم؛ امام صادق(ع) فرمود اگر قومی موحد باشند و مرتب نمازشان را بخوانند و زکات هم بدهند و کل رمضان هم روزه بگیرند و حج بروند ولی بگویند ما یکی از کارهای خدا و پیامبر را مثل ولایت امام علی(ع) قبول نداریم یا بگوید همه اسلام را قبول داریم ولی حجاب را قبول نداریم مشرک هستند البته بین انکار و عدم رعایت یک حکم شرعی تفاوت وجود دارد.
ر فیعی عنوان کرد: اگر کسی پیامبر را معصوم نمیداند در مبنا اشکال دارد ولی اگر قبول دارد و برخی از حرفهایش را میپذیرد و بخشی را نه بر طبق این روایات و آیات شرک و کفر است.
وی افزود: ما باید در مقابل حکم خدا و پیامبر تسلیم باشیم البته سؤال اشکالی ندارد مثلا از فلسفه خمس و طواف و ... پرسیدن اشکالی ندارد البته ممکن است فلسفه خیلی از چیزها را هم ندانیم ولی دروغ نسبت دادن به خدا و پیامبر و انکار احکام الهی شرک است.
رفیعی با اشاره به حدیثی متواتر از پیامبر(ص) که 60 طریق دارد، تصریح کرد: ایشان فرمود هر کسی از روی عمد به من دروغ ببندد جایش در جهنم است. همچنین در سوره حجرات بر این مسئله که از پیامبر(ص) پیشی نگیرید تأکید شده است بنابراین مسلمان باید تسلیم باشد.
وی افزود: در اصول دین هر کسی هر قدر شبهه دارد میتواند بپرسد اما بعد از پذیرش نسبت به احکام و جزئیات باید تسلیم باشیم.
300 آیه درباره نفاق
وی با اشاره به واژه«اخبات» در قرآن با بیان اینکه مخبت کسی است که تسلیم خدا و رسول و اهل بهشت است ادامه داد: حدود 300 آیه در قرآن درباره منافقان و حداقل 13 سوره در این باره صحبت کرده و نفاق خطری است که پیامبر(ص) به امام علی(ع) فرمود نگرانی من از نفاق است؛ یعنی ایشان آنقدر که از نفاق میترسید از شرک نمیترسید.
وی با بیان اینکه شاخصه تشخیص منافق این است که در گفتار براساس ارزشها عمل میکند تا متدینین و انقلابیون بپسندند ولی در عملکرد بر خلاف آن حرف میزند، گفت: چنده چهره بودن، فریب و خدعه، بهانه جویی، دروغ، فراموشی یاد خدا، ریا، عدم انعطاف، ادعای اصلاح، نهی از معروف و امر به منکر، دفاع از فساد و ... از جمله ویژگیهای منافقان است.
رفیعی اظهار کرد: برخی مانند مسئولان ترکیه با رهبر انقلاب دیدار هم میکنند و دم از همکاری با ایران میزنند ولی در پشت پرده با آل سعود و صهیونیستها همکاری میکنند تا مردم مظلوم یمن و سوریه را به کشتن بدهند آیا این چیزی جز نفاق است؟
وی تأکید کرد: دوسال است که مردم بیگناه یمن و کودکان و زنان زیر بمباران آل سعود هستند و سازمان ملل آنان را از لیست تروریستها خارج میکند؛ اگر اینها
تروریست نیستند پس چه کسانی تروریست هستند؟ برای این افراد است که خدا به پیامبر(ص) فرمود، اگر برای اینها طلب استغفار هم کنی قبول نیست زیرا قابلیت بخشش ندارند.
توضیح درباره یک تذکررفیعی اظهار کرد: پدیده نفاق پدیده بسیار خطرناکی است و در جریان سقیفه هم پدیده کنار نهادن امام علی(ع) توسط افرادی صورت گرفت که به ظاهر مسلمان بودند که حضرت زهرا(س) در خطبه فدک که جزء افتخارات شیعه است فرمود، وقتی پیامبر(ص) از دنیا رفت خیلیها نفاق درونی خود را آشکار کردند.
رفیعی با اشاره به تذکر خود در روز اول این سخنرانی درباره وضع حجاب در استانهای شمالی کشور گفت: من راجع به حجاب تذکر دادم ولی متاسفانه خیلیها به جای درمان هجمه کردند و دهها مطلب علیه ما نوشتند؛ من دو تذکر میدهم یکی این که مردم غیور، انقلابی، و شجاع مازندران بدانند به هیچ وجه در بیانات من قصد اهانت به مردم نبوده است بلکه صرفا تذکر و امر به معروف مدنظرم بود و اگر برداشت نادرستی صورت گرفته معذرت خواهی میکنم.
وی ادامه داد: تذکر دوم اینکه برخی مسئولان و نمایندگان این خطه که برخورد تند و حتی اهانتباری داشتند خوب بود ابتدا با بنده تماس میگرفتند و نظر دقیق را جویا میشدند و بعد اظهار نظر میکردند زیرا معتقدم باید برای بدحجابی و بی حجابی درکشور فکر و تدبیری شود.
وی تاکید کرد: برخی نباید طوری برخورد کنند که یک طلبه و روحانی و مبلغی جرئت نکند امر به معروف و نهی از منکر بکند بالاخره باید برای اختلاس و بیکاری شش میلیون جوان و دریافتهای میلیونی فکری بشود.
رفیعی تاکید کرد: منظور من از عمده بدحجابیها مربوط به مسافرینی است که از نقاط مختلف کشور به این منطقه میآیند و متاسفانه این مسئله رعایت نمیشود.