مهران رجبی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره حضورش در فیلم «رسوایی 2» این گونه اظهارنظر کرد: این کار سومین تجربه همکاری من با مسعود دهنمکی بود. این فیلم همانند دیگر آثار این فیلمساز، ارتباط تنگاتنگی با موضوعات اسلامی و قرآنی دارد، زیرا کسی که پشت دوربین آن قرار گرفته با همین دغدغه به سینما ورود کرده است. در این کار هم بار دیگر دهنمکی سراغ موضوع قرآنی رفته؛ فیلمی که در آن به نوعی به مردم هشدار داده میشود که رفتار ما در زندگی تا چه حد میتواند در سرنوشت جامعه تاثیرگذار باشد.
وی افزود: محور و موضوع این فیلم جوانان هستند که این روزها به شدت مورد آماج دشمنان قرار گرفتهاند. این حملات نیز تنها با این هدف انجام میشود که آنها را از اسلام و قرآن دور کنند، زیرا میدانند انسانی که تکیه و الگویش قرآن باشد فریب هیچ کجاندیشی را نمیخورد. مطلب دیگر اینکه امروز با برخی شعارهای ملیگرایانه میخواهند جوان را بفریبند، در صورتی که آنها هیچ دغدغه ملی ندارند، بلکه اول از اسلام و قرآن شروع میکنند و در ادامه به ملیت نیز خواهند رسید تا در نهایت بتوانند خلع سلاح کاملی داشته باشند. این هجمه که از آن باید به عنوان جنگ نرم نام برد در کارهای دهنمکی همیشه مد نظر است، البته شاید دهنمکی نتوانسته باشد به طور کامل این موضوع را در کارش لحاظ کند، اما هم اینکه کارگردان تلاش میکند در این حوزه فعالیت کند، امری پسندیده است.
رجبی در پاسخ به این سؤال که چرا آثار دهنمکی معمولاً با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه میشود؟ اینگونه توضیح داد: معتقدم برخی هجمهها نسبت به مسعود دهنمکی ریشه سینمایی ندارد، برای همین هیچ گاه به سرانجام نمیرسد، حتی به قول ابراهیم حاتمیکیا غریبالغربا بودن دهنمکی باعث شده تا خدا نیز به وی لطف بیشتر داشته باشد و کارهای وی در گیشه با استقبال مردم مواجه شود، البته نباید این نکته را هم از یاد برد که برخی مواقع این هجمه به نفع فیلمهای دهنمکی تمام میشود، چراکه مردم کنجکاو میشوند تا با دیدن فیلم، علت این نقدها را بفهمند.
این بازیگر در تکمیل توضیح فوق گفت: نقدها نسبت به دهنمکی با این انگیزه انجام میشود که عدهای سابقه مسعود دهنمکی در گذشته را نمیپسندند، در صورتی که به شخصه آن روش از نگاه من پسندیده است و خود نیز سعی میکنم همانند آن عمل کنم، زیرا یک بسیجی در هر جایی که باشد باید متناسب با آرمانهایش عمل کند. در جایی ممکن است روی میدان مین هم برود و در جبهه فرهنگی نیز با زبانی بیپروا از زشتیهایی که جامعه را فرا گرفته است سخن گوید.
نقش فناوری در اعتلای سینمای قرآنی
رجبی در بخش دیگری از سخنان خود درباره نقش فناوری روز سینما در رشد و رونق سینمای آخرالزمانی و قرآنی این گونه سخن گفت: جذابیت تصویری یکی از اهرمهای اصلی در سینماست که به هیچ وجه نمیتوان آن را نادیده گرفت. در این فیلم سینمایی کارگردان به خوبی از فناوری روز سینما استفاده کرده تا تصاویر نو و جذاب در کار به وجود آورد. اتفاقی که به خوبی در فیلم رخ داد. این گفته نیز ادعای من نیست، بلکه در سینماهایی که فیلم را دیدم شاهد این استقبال از سوی مردم بودم. نکته دیگر اینکه فناوری تکنیکی در بسیاری از مواقع قادر است ضعف مفهومی کار را هم پوشش دهد. برای همین هر فیلمی که بتواند از این داشته به خوبی بهره ببرد، در حقیقت توانسته از داشتههای هنر هفتم بهرهبرداری کند.
بازیگر فیلم «رسوایی 2» در انتهای این گفتوگو تاکید کرد: درباره داشتههای فنی این فیلم نمیخواهم زیاد حرف بزنم، چون در این فرصت نمیتوان به درستی آن را مورد بررسی قرار داد، اما همین اندازه میگویم که این فیلم کاری ارزشمند است که به نوعی هشداری برای تمامی مردم است، حال ممکن است کسی این هشدار را بپذیرد و درصدد اصلاح خود برآید و عدهای دیگر از آن ناراحت شده و نسبت به آن موضع بگیرند.