به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی دوشنبه شب و در ضیافت افطار با فعالان سیاسی کشور اظهار کرد: در جامعه اسلامی، رعایت اخلاق سیاسی بسیار حائز اهمیت است. باید اگر در انتخاباتی پیروز و به عبارتی قهرمان نشدیم، پهلوان باشیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه «پهلوانی را در زندگی سیاسی نیز نباید از یاد ببریم»، گفت: پهلوانی بالاتر از قهرمانی است و چقدر نیک که افرادی هم قهرمان و هم پهلوان باشند و البته متأسفانه شمار پهلوانان سیاسی ما کمتر از قهرمانان سیاسی است.
حجتالاسلام روحانی، دشمنان را تنها برندگان اختلافات احتمالی در کشور دانست و افزود: باید در مسیر اجماعسازی گام برداریم و در قالب رقابت سالم سیاسی، از میزان اختلافات احتمالی بکاهیم و همه برای تقویت و توسعه کشور تلاش کنیم.
رئیسجمهور خطاب به نمایندگان جناحهای سیاسی کشور، با رد ایده سیاست به معنای دست یافتن به قدرت به هر قیمتی، گفت: سیاست به معنای دستیابی به خیر جمعی و تدبیر برای حل معضلات و گام برداشتن به سمت پیشرفت جامعه است و در تقویت این مسیر، باید با یکدیگر مهربانتر باشیم.
حجتالاسلام روحانی، نقد و خیرخواهی را حق و وظیفه همگانی دانست و اظهار کرد: نقد با تضعیف کاملاً متفاوت است. همه احزاب و جناحها در کشور باید با وحدت و تلاش مشترک برای کاستن از مشکلات کشور، ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی را به یک جشن بزرگ ملی در برابر جهانیان تبدیل کنیم.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه «دولت یازدهم یک دولت فراجناحی است»، اظهار کرد: از ابتدای فعالیت دولت تلاش داشتم تا نمایندگان جناحها با افکار مختلف دور میز دولت و برای آبادانی کشور تلاش کنند.
حجتالاسلام روحانی در این نشست همچنین به جناحها و تشکلهای سیاسی پیشنهاد داد که نمایندگان آنان ماهیانه نشستی را برگزار و در آن به بررسی و ارائه راهکار درباره مسائل و معضلات اصلی کشور بپردازند که همگان روی آن اشتراک نظر دارند.
رئیسجمهور همچنین به تلاشهای دولت برای رونق و توسعه کشور و کاهش تورم اشاره کرد و گفت: امروز طبق آخرین آماری که اعلام شد تورم در کشور تک رقمی شد و این یکی از آرزوهای دولت یازدهم بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر آن تأکید داشتند و امیدواریم در همه زمینهها و در کنار هم با دوستی، اتحاد و وحدت بتوانیم به اهداف ملی دست یابیم.
حجتالاسلام روحانی در ابتدای این مراسم نیز با تبریک میلاد با سعادت امام حسن مجتبی (ع) گفت: امام حسن مجتبی(ع)، امام صلح و رحمت و امامی است که به ما یاد داد که باید برای اجرای وظیفه الهی و کمک به مردم تصمیمات شجاعانهای گرفت هر چند که بخاطر این تصمیمات حتی از سوی برخی افراد نیز ملامت شد.
در ابتدای این مراسم نیز پنج نفر از نمایندگان جناحها و فعالان سیاسی کشور به طرح دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی لاری در این مراسم در سخنانی با تقدیر از رئیسجمهور به خاطر میزبانی از فعالان سیاسی با گرایشات و سلائق مختلف در کشور، اظهار کرد: همه فعالان سیاسی در این موضوع اشتراک نظر دارند که تمامی گرایشها باید برای رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور همکاری و کمک کنند.
موسوی لاری با بیان اینکه ملت ایران در انتخابات ریاست جمهوری سال ٩٢ و مجلس شورای اسلامی در سال ٩٤ اعلام کردند که فضای پرخاش، توهین و افراطیگری را نمیپذیرند، افزود: باید به گونهای فضای امید و آرامش در کشور ارتقا پیدا کند که موجبات رشد و توسعه را بوجود آورد.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه دولت در حوزه سیاست خارجی قدرتمندانه حضور یافته و آثار و علایم مثبت آن در مناسبات بینالمللی نمایان است، خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به آغاز کار مجلس دهم باید به حل مسائل و مشکلات داخلی نیز توجه کرده و در این راستا تلاش کنیم.
وی با اشاره به لزوم توجه بیشتر به احزاب، قومیتها و مذاهب گوناگون در نگاه جدید به مسائل داخلی خواستار فعال شدن بازرسی ویژه در نهاد ریاست جمهوری و شفافسازی و مواجهه مستقیم با افکار عمومی در موضوع حقوقهای بالای برخی مدیران شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسن ابوترابیفرد نیز در این مراسم با اشاره به ضرورت اقامه و برپا کردن دین در جامعه به عنوان وظیفه اصلی مسئولان در کشور اسلامی، خاطرنشان کرد: متاسفانه برداشتن قدمهای غیر عالمانه در حوزههای مختلف تصمیمگیری و اجرا و روابط میان جریانات سیاسی باعث عدم موفقیت در عرصههای مختلف شده و این در حالی است که دغدغه ما باید سپردن مسئولیت به اهل آن باشد.
ابوترابیفرد با اشاره به اینکه اختلافات میان جریانات و فعالان سیاسی، آنها را از پیمودن راه خدا و اقامه دین در جامعه باز میدارد، افزود: باید در حول دین و بر اساس اصول و ارکان دینی به هم نزدیک شویم تا بواسطه آن بتوانیم ملت و رهبری را برای رسیدن به افقهای متعالی یاری کنیم.
علی نوبخت، مسئول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم، نیز در این مراسم با اشاره به اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه بهداشت و درمان و سلامت مردم، گفت: تلاشهای دولتمردان برای حفظ سلامت مردم و تامین امنیت در کشور بسیار حائز اهمیت و قابل تقدیر است.
خانم زهرا ساعی، نماینده مردم تبریز نیز در این دیدار با قدردانی از زحمات و فعالیتهای دولت تدبیر و امید در حوزههای مختلف، بر لزوم تقویت گفتمان اعتدال، تدبیر و عقلانیت تاکید کرد و گفت: انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نقطه عطفی در تاریخ سیاسی کشور و پیروزی عقلانیت و تدبیر بر بیقانونی و تصمیمات خلقالساعه بود و این گفتمان در انتخابات سال گذشته نیز با اقبال عمومی مواجه گردید .
وی افزود : باید با همدلی و همگرایی بر مشکلات فایق آمده و الگوی عقلانیت و تدبیر را در انتخابات آینده کشور نیز دنبال کرد.
هادی خانیکی، استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاحطلب نیز با تأکید بر لزوم استفاده از فرصتها و ظرفیتهای نهفته در جامعه در راستای حل و فصل مشکلات کشور، اظهار کرد: یکی از فرصتها این بود که ملت ایران توانست طعم شیرین تدبیر را در سیاست خارجی بچشد و از این الگو حداقل میتوان در دو موضوع داخلی یعنی بهبود فضای کسب و کار و معیشت مردم و نیز سامان دادن به مشارکت سیاسی و حل مشکل تحزب در کشور نیز استفاده کرد.
این استاد حوزه ارتباطات و روابط اجتماعی گفت: امروز در لایههای زیرین جامعه با مشکلات اجتماعی بزرگی مواجه هستیم که چه بسا بزرگتر از مسایل سیاسی و اقتصادی هستند و آن تهدید انسجام اجتماعی در سه سطح نخبگان سیاسی، جامعه و دولت و افزایش شکاف بین نسلهای جامعه است.
وی تصریح کرد: مسئله امروز جامعه ضرورت درک مشترک و توافق بر سر مسایل، تهدیدات و منافع ملی است و در این راستا اصولگرایی، اصلاحگرایی و اعتدالگرایی مسئولیت مشترک دارند چرا که دردهای مشترک به صورت جداگانه درمانپذیر نیست.
خانیکی گفت: نیاز امروز و فردای ما، جامعهای توانمند و برخوردار از سرمایه اجتماعی بالا و حساس نسبت به سرمایههای فرهنگی است و امروز همه باید دست به دست هم داده تا بتوانیم ازظرفیتهای نهفته خود برای غلبه بر مشکلات استفاده نماییم و در این راستا میتوان از شخصیتهایی که مورد وثوق جامعه هستند، استفاده بهتری به عمل آورد.