کد خبر: 3512963
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۵

خودکرده را تدبیر نیست

گروه بین‌الملل: انفجار شب گذشته در نزدیکی مسجدالنبی(ص)، زنگ خطر و هشداری جدی برای عربستان است و نشان داد که این کشور تاوان سال‌ها اشتباه خود در حمایت از جریان‌های تکفیری و تروریستی در منطقه را می‌‌دهد.

انفجار در نزدیکی حرم نبوی / خودکرده را تدبیر نیست

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، عربستان که در سال‌های گذشته از حامیان اصلی تروریست‌ها در منطقه بوده، اینک خود گرفتار حقد و تعصب این گروه‌های تندرو شده است و انفجار شب گذشته(14 تیرماه) در نزدیکی حرم نبوی نشان داد که رژیم سعودی در آتش اشتباهات خود می‌سوزد.

این انفجار زنگ خطر و هشداری جدی برای عربستان است و نشان داد که این کشور تاوان سال‌ها اشتباه خود در حمایت از جریان‌های تکفیری و تروریستی در منطقه را می‌‌دهد.

اگرچه اقدامات و انفجارهای تروریستی و کشتن افراد بی‌گناه در هر نقطه‌ای از دنیا اعم ار عراق، سوریه، عربستان، ترکیه، فرانسه و آمریکا امری محکوم‌شده است و باید با واکنش جدی و قاطع و جدی کشورها و نهادهای بین‌‌المللی مواجه شود، اما برخی از کشورها و شخصیت‌های منطقه نسبت به این امر بی‌تفاوت هستند.

این در حالی است که نهادها و کشورهایی که در برابر انفجارهای تروریستی عراق و سوریه سکوت می‌کنند، بلافاصله نسبت به انفجارهای شب گذشته در عربستان واکنش نشان دادند و ایستادگی خود را در کنار رژیم سعودی اعلام کردند.

اما در بیانیه‌های محکومیت‌آمیز این نکته مد نظر قرار نگرفت که رژیم سعودی امروز در آتش اشتباهات خود در دفاع از جریان‌های تکفیری ـ تروریستی در سوریه، عراق و لبنان می‌سوزد و مشخص نیست که گروه‌های تروریستی و افراط‌گرا برای آینده این کشور که حرمین شریفین در آن قرار دادند، چه نقشه‌‌هایی در سر دارند.

در همین راستا،‌ مفتی اعظم مصر که در برابر انفجار مرگبار در الکراده بغداد که جان بیش از 140 نفر را گرفت، سکوت کرده بود، به انفجارهای عربستان واکنش نشان داد و این حملات را «جنایتی پست» و «اقدامی غیرقابل تصور» توصیف کرد.

موج محکومیت‌ها

خبرگزاری بین‌المللی اسلامی(اینا) نیز گزارش داد سازمان همکاری اسلامی، مرکز اسلامی الازهر، شورای حکمای مسلمان و سازمان اسلامی آیسسکو از جمله مراکز و نهادهای منطقه بودند که بلافاصله انفجارهای تروریستی شب‌گذشته در نزدیکی مسجدالنبی(ص) و مسجدی در قطیف را محکوم کردند.

از سوی دیگر شورای حکمای مسلمان به ریاست احمد الطیب، شیخ الازهر در بیانیه‌ای، انفجار‌ تروریستی دوشنبه‌شب در نزدیکی حرم نبوی در مدینه منوره و دو انفجار دیگر در ورودی یک مسجد در منطقه شیعه‌نشین قطیف را به شدت محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: عاملان این انفجارهای تروریستی که خون مردم بی‌گناه را حلال دانستند و حرمت خدا را نقض کردند، پایبند به هیچ اخلاق و وجدان انسانی نیستند.

واکنش آیسسکو

سازمان آموزش، فرهنگ و علوم اسلامی (آیسسکو) نیز در بیانیه‌ای انفجارهای تروریستی شب‌گذشته در مدینه منوره و قطیف را محکوم کرد.

آیسسکو در این بیانیه تأکید کرد: عاملان این اقدامات تروریستی که خانه‌های خدا و مردم مؤمن را هدف قرار می‌دهد، انسان‌های گمراه و مفسد فی الارض هستند و این اقدامات هیچ ارتباطی با اسلام و مسلمانان ندارند.

الازهر: مساجد؛ مرکزی برای دست‌یابی به اهداف خبیث

مرکز اسلامی الازهر نیز با صدور بیانیه‌ای انفجارهای تروریستی عربستان را محکوم و بر حفظ حرمت خون مؤمنان و افراد بی‌گناه و حرمت خانه‌‌های خدا به ویژه مسجدالنبی که جایگاه ویژه‌ای نزد مسلمانان دارد، تأکید کرد.

در این بیانیه آمده است: تروریست‌ها و تندروها تلاش می‌کنند از طریق کشاندن دامنه درگیری‌ها به مساجد به اهداف خبیث خود برسند.

سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب و و برخی کشورهای منطقه نیز با صدور بیانیه‌های جداگانه انفجار تروریستی مدینه و قطیف را محکوم کردند.

یادآور می‌شود، دو عامل انفجاری شامگاه دوشنبه خود را در نزدیکی حرم نبوی و مسجدی در شهر قطیف واقع در شرق کشور عربستان منفجر کردند.

در لحظات اولیه پس از انفجار شمار قربانیان 3 نفر اعلام شد که یک نفر از آنها عامل انتحاری و دو نفر دیگر نیروی امنیتی بودند.

ریاض کشته‌شدن 4 تن از نیروهای امنیتی خود در این انفجار را تأیید کرده است.

تهیه و تنظیم: هنادی جمعه فلاحیه
captcha