کد خبر: 3514660
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۷

تبریز 2018 و شعار سال معیار طرح‌های شهرداری/ فعالیت 128 پایگاه فرهنگی در تبریز

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز اظهار کرد: تمامی طرح‌ها و برنامه‌های شهرداری تبریز در راستای منویات مقام معظم رهبری در قالب شعار سال و جهت آمادگی میزبانی تبریز 2018 است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام احمد حمیدی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز، روز سه شنبه 22 تیرماه در نشست خبری با رسانه، به تشریح برنامه‌های تابستان سال‌جاری در فرهنگسراها و سایر اماکن آماده شده، پرداخت و تصریح کرد: با توجه به اینکه 18 فرهنگسرا در سطح شهر آماده ارئه خدمات آموزشی، تفریحی، ورزشی و ... برای کودکان، نوجوانان و جوانان هستند، برنامه‌های متنوع و ویژه‌ای نیز تدارک دیده شده است.

وی در این خصوص ادامه داد: در حدود 34 باب کتابخانه با 55 سالن مجزاء قرائت و در مجموع 128 پایگاه فرهنگی اعم از فرهنگسرا، خانه سلامت، پارک بانوان و سالن چندمنظوره در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند.

حجت‌الاسلام حمیدی با اشاره به اینکه از نیمه دوم خردادماه برای دومین سال متوالی آئین تفریحی، ورزشی، فرهنگی شروع شده است، گفت: امسال این برنامه‌ها با محوریت محلات برنامه‌ریزی شده است تا بتوانیم از این طریق وارد بطن جامعه، خانواده و محلات شویم استعدادهای مختلف را شناسائی کنیم.

وی با استناد به اینکه پیامبر اکرم(ص) همیشه طبیبی در جستجوی بیمار بودند، گفت: برنامه شهرداری نیز بر این اساس طرح شده است؛ یعنی به جای اینکه فردی برای ثبت‌نام به کلاس‌ها مراجعه کند ما به آنها مراجعه می‌کنیم تا استعدادهای آنها را جهت‌دهی کنیم.

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز، رسالت این مجموعه را فرهنگی و نقش باارزش آن برای اعتقادات و باورهای جامعه مهم دانست و خاطرنشان کرد: امسال قرار بر آن شده است که با تبیین برنامه‌های جذاب، مختلف از جمله مشاوره برای خانواده‌ها از نظر سلامت روح و روان، شیوه‌های فرزندپروری، پیشگیری و توانمندسازی در مقابل معضلات اجتماعی نقش بزرگ و تاثیرگذاری را ایفا کنیم.

وی همچنین احیای بازی‌های سنتی و قدیمی را یکی دیگر از برنامه‌های تابستانی اعلام کرد و افزود: با احیای بازی‌های بومی و محلی اقدام به ایجاد تحرک و نشان دادن هویت ایران اسلامی در شهراولین‌ها نموده‌ایم.

حجت‌الاسلام حمیدی همچنین با بیان اینکه جشنواره‌های تابستانه با آیتم‌های متفاوت و در7محور جذاب و با هدف ترویج آموزش‌های شهروندی نیز تدارک دیده شده است، گفت: این جشنواره برای ایجاد نشاط مردمی و تقویت حس گروهی در افراد و مشارکت اجتماعی برنامه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: بخش‌های مختلف این جشنواره در راستای، آئین مذهبی قرآنی، مهارت افزائی شهروندی، معرفی همسایه نمونه، اهدای پلاک طلایی به افرادی که فعالیت در حوره فضای سبز و مدیریت پسماند دارند، محور ورزشی، محور سلامت و محور نشاط اجتماعی خواهد بود.

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز به آموزش زنان سرپرست خانوار اشاره و تاکید کرد: با آموزش این افراد و تخصیص مکانی در پارک‌ها یا فرهنگسراها اقدام به اشتغال زائی برای آنها شده‌ایم تا بعد از آموزش یک مهارت، بتوانند محصولات خود را به فروش رسانده و کسب درآمد نمایند.

وی همچنین به برپائی غرفه‌های محلی اشاره کرد و گفت: در 26 محله اقدام به برپایی غرفه‌های محلی نموده‌ایم که در این غرفه‌ها مردم، آثار خود را به نمایش گذاشته و به نفرات برگزیده نیز جوایز نفیس اهداء خواهد شد.

حجت‌الاسلام حمیدی مهم‌ترین بخش برنامه‌های تبیین شده را ایجاد مراکز سلامت و اتوبوس سلامت به صورت سیار در قسمت‌های کم‌برخورد و حاشیه شهر دانست و افزود: در این مراکز غربالگری به صورت رایگان صورت گرفته و تمام خدمات درمانی برای افراد انجام خواهد گرفت و در صورت مشاهده بیماری یا هرگونه مشکل اقدام به پیشگیری نمایند.

وی با بیان اینکه 24 جنگ شادی برای طول تابستان طرح شده، اظهار کرد:در پارک‌های محلات با پخش فیلم سینمایی با محوریت خانواده و آموزش مهارت زندگی تابستانی متفاوت برای مردم شهر به ارمغان خواهد آمد.

وی به جشنواره خادمین شهر اشاره کرد و یادآور شد: بخش فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز، در فعالیت درون‌سازمانی خود اقدام به تدوین برنامه‌ای برای پرسنل شهرداری و خانواده‌ آنها نمود که به این جشنواره آثار علمی، هنری، فرهنگی و صنایع دستی از طرف خانواده اعضای شهرداری فرستاده شده است و در اواسط مردادماه سال‌جاری اختتامیه این جشنواره نیز انجام خواهد گرفت.

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز هدف از این جشنواره را ایجاد نشاط، همدلی و آشنائی در بین درون سازمان دانست و ادامه داد: علاوه بر آن در بین این افراد استعدادهای بزرگی شناسائی شده است که می‌توان از نیروی این افراد در خدمات شهری و توسعه و گسترش فعالیت‌ها بهره جست.

وی در بخش دوم صحبت‌های خود به برنامه‌های تبریز 2018«پایتخت گردشگری اسلامی» اشاره و اظهار کرد: یکی از نهادهای فعال در این عرصه، شهرداری است که در بحث تبریز 2018 سه جایگاه مهم دارد.

وی در تشریح این سه جایگاه تصریح کرد: شهرداری تبریز مسئولیت دبیر اجرائی ستاد سیاست‌گذاری، مسئول دبیرخانه تبریز 2018، همکاران شهرداری و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز مسئول کمیته تبلیغات و امور بین‌الملل انتخاب شده‌اند.

حجت‌الاسلام حمیدی با بیان اینکه به صورت درون‌سازمانی، اقدام به تدوین منشور 2018 شده، خاطرنشان کرد: با برگزاری 15 جلسه کارگروهی و تشکیل 10 کمیته تخصصی برنامه‌های مختلفی طراحی شده است که از بین آنها، کمیته تبلیغات و اموربین‌المللی فعال‌ترین بخش در این راستا بوده است.

وی افزود: برنامه‌های مختلف ملی و فراملی برای سال 2017 در نظر گرفته شده که مقدمه‌ای برای آمادگی سال 2018 خواهد بود.

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا، مبنی بر اینکه چند درصد برنامه‌های منشور تدوین شده بر پایه اسلام و مبانی اسلام خواهد بود گفت: همه برنامه‌ها با توجه به عنوان تبریز 2018 پایتخت گردشگری اسلامی بر اساس موازین اسلام بوده و بیشترین اولویت نشان دادن هویت اسلامی 4هزار ساله این شهر خواهد بود که از نظر فرهنگی قابل دفاع است.

وی همچنین تأکید کرد: حتی یکی از اهداف برگزاری جشنواره تابستانی آماده‌سازی اذهان با این برنامه عظیم و گسترده است، زیرا هر شهروند یک میزبان محسوب می‌شود و باید از این نظر آماده باشد تا بتواند در آدرس دهی، نمود فرهنگ اسلامی در تبریز و ... کمک کند.

حجت‌الاسلام حمیدی، پس از پایان نشست خبری به همراه خبرنگاران از تمامی قسمت‌های فرهنگسرای بزرگ الغدیر اعم از کلاس‌های آموزشی و تفریحی بازدید نمود و به نقطه نظرات مراجعه‌کننده ‌گان و خانواده آنها گوش سپرد و پاسخ داد.

captcha