کد خبر: 3517569
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۱

حلقه قرآنی «علی‌اصغر برومند» در مسجد لرزاده

گروه فعالیت‌های قرآنی: «علی‌اصغر برومند» یکشنبه‌ها در مسجد لرزاده به انتظار نوجوانان و جوانان می‌نشیند تا تلاوت آیات وحی را با بهره‌مندی از عمری تجربه‌ آموزش قرآن به آنان بیاموزد.

رکوعات قرآن/جلسه قرآن مهجور در مسجدی قدیمی+صوت و عکس

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه قرآن «علی‌اصغر برومند»، پیشکسوت قرآنی، چهارم مردادماه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد لرزاده واقع در میدان خراسان، خیابان خراسان، خیابان لرزاده برگزار شد.

نکته جالب توجه این جلسه، چیدن رحل و قرآن‌ها توسط علی‌اصغر برومند و عرفان برومند، پدر و پسر با وجود جوانان و نمازگزاران حاضر در حیاط مسجد بود.

رکوعات قرآن/جلسه قرآن مهجور در مسجدی قدیمی+صوت و عکس

در ابتدای جلسه، علی‌اصغر برومند از ادامه درس جلسه، آیات 51 الی 54 سوره مائده را تلاوت کرد و سپس عرفان برومند، فرزند استاد، آیات 55 الی 59 سوره مائده را تلاوت کرد که مورد تشویق پدر و حاضران در جلسه قرار گرفت.

سپس، علی‌اصغر برومند به بیان نکات تفسیری و قرآنی درباره آیه 55 سوره مبارکه مائده که به آیه «ولایت» مشهور است پرداخت و به شأن نزول این آیه اشاره کرد و گفت: مفسرین و صاحب‌نظران شیعی و اهل تسنن این مطلب را گفته‌اند که فقیری به مسجدالنبی آمد و از مسلمانان طلب کمک کرد و هیچ‌کس به فقیر کمک نکرد مگر حضرت علی بن ابیطالب(علیه السلام) که در حال رکوع نماز، انگشتری خود را به فقیر بخشید و این آیه (آیه 55 سوره مائده) بر رسول اکرم (ص) نازل گشت.

در ادامه، خردسالان جلسه که هر کدام چند سوره کوچک قرآن را حفظ کرده بودند به ارائه محفوظات خود پرداختند و مورد تشویق برومند و اعضای جلسه قرار گرفتند.

رکوعات قرآن/جلسه قرآن مهجور در مسجدی قدیمی+صوت و عکس

از بخش‌های دیگر این جلسه قرآن، پرسش از مطالب وقف و ابتدایی هفته گذشته و تدریس مطلب جدید بود که بیان کرد: هر جا در قرآن کریم، علامت «صلی» دیده شد، وصل آن بهتر است و هر جا در قرآن کریم «قلی» دیده شد، وقف بهتر از وصل است.

این استاد پیشکسوت در ادامه به علامت‌های «ج»، وقف جایز که وقف در آن جایز است، اشاره کرد و در ادامه به توضیحاتی درباره رکوعات قرآن پرداخت و عنوان کرد: رکوع در لغت‌ به‌ معنای‌ خم‌ شدن‌ است‌ و در اصطلاح‌، نوعی‌ تقسیم‌ قرآن‌ است‌ که‌ با علامت‌ اختصاری‌ «ع‌» مشخص‌ می‌شود و اضافه کرد که تفاوت‌ رکوع‌ با دیگر تقسیمات‌، در این‌ است‌ که‌ در آن‌ مضمون‌ آیات‌ قرآن‌، ملاک‌ قرار می‌گیرد، نه‌ تعداد حروف‌ و کلمات‌.

رکوعات قرآن/جلسه قرآن مهجور در مسجدی قدیمی+صوت و عکس

در ادامه حسین سلمانی، قاری نوجوان، ادامه درس جلسه را به سبک «استاد مصطفی اسماعیل» تلاوت کرد و مورد تشویق علی‌اصغر برومند و اعضای جلسه قرار گرفت. همچنین، برومند ضمن اهدای جایزه به این قاری نوجوان، از پشتکار و تلاش و حضور مستمر وی در جلسات قرآنی قدردانی کرد.

این استاد پیشکسوت در تحلیل تلاوت سلمانی گفت: کسی که می‌خواهد مثل این قاری نوجوان تلاوت کند، باید بسیار تمرین کرده و تلاوت‌های زیادی از قاریان مصری گوش کند و دستگاه‌های موسیقی را فراگیرد.

یاد آور می‌شود، علی‌اصغر برومند، از اعضای جامعه قرآنی پیشکسوتان نیروهای مسلح کشور و از مؤسسان گروه تواشیح قدر در سال 1368 بوده است.

رکوعات قرآن/جلسه قرآن مهجور در مسجدی قدیمی+صوت و عکس

جلسه قرآن برومند، دو سال است که یکشنبه‌ها بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد لرزاده برگزار می‌شود و قبل از آن دوسال در مسجد سنگی و چهار سال در مسجد روحانی و مسجد فاطمیه جلسه قرآن داشته است. وی، همچنین در شب‌های ماه مبارک رمضان، 20 سال است که در مسجد لرزاده جلسه قرآن برپا کرده است.

در ادامه تلاوت‌های این مراسم ارائه می‌شود.

تلاوت علی‌اصغر برومند

کد

دریافت

تلاوت عرفان برومند

کد

دریافت

تلاوت حسین سلمانی

کد

دریافت

مطالب مرتبط
captcha