کد خبر: 3519724
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۹
محمدجواد لاریجانی عنوان کرد:

مواضع احتجاجی جمهوری اسلامی در قبال حقوق بشر غربی

گروه سیاسی: دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به مواضع احتجاجی جمهوری اسلامی نسبت به حقوق بشر غربی گفت: این مواضع دو محور دارد؛ اول اینکه نشان دهیم مواضع غرب یک جانبه و خودمحورانه است و غیر از تفکر خود دیگری را قبول ندارد، دوم اینکه آنها مواضعی کاملاً منافقانه دارند و برخلاف آنچه می‌گویند عمل می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه امروز، چهارشنبه، 13 مردادماه، در مراسم اعطای جایزه ویژه حقوق بشر اسلامی که در مرکز همایش‌های سازمان صدا و سیما در حال برگزاری است، ضمن خوش‌آمد گویی به حضار و مهمانان، با بیان اینکه یک دهه از تأسیس ستاد حقوق بشر کشور گذشته است، گفت: این ستاد در سال 84 با مصوبه شورای عالی امنیت ملی و تأیید و تکمیل رهبر معظم انقلاب به عنوان یک نهاد فراقوه‌ای به ریاست رئیس قوه قضائیه تشکیل شد.

وی افزود: در این ستاد 5 وزیر از دولت و نمایندگانی از نهادهایی که در عرصه حقوق بشر فعال هستند، حضور دارند.

لاریجانی یادآور شد: تأکید رهبر معظم انقلاب بر این بود که این نهاد به عنوان یک مرجع رسمی کشور در همه امور مربوط به حقوق بشر طراحی، نظارت و هدایت داشته باشد و در این 10 سال گذشته به تدریج نهاد حقوق بشر به عنوان مهم‌ترین مرجع سیاسی حقوق بشر کشور به سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی معرفی شده و مواضع رسمی در این رابطه را اتحاذ می‌کند؛ تمام مواضع به شکل اسناد رسمی ارائه شده و هیچ یک از موارد بی‌جواب نمانده است.

وی با بیان اینکه حجم پاسخگویی در ایران در دنیا کم‌نظیر است، گفت: از بدو شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی تاکنون این نظام مورد تهاجم حقوق بشری قرار گرفته و امروز بنیه‌ای قوی در زمینه حقوق بشر پیدا کرده است و می‌توان گفت در میان کشورهای منطقه مواضعی که داشته بی‌نظیر و در منطقه تأثیرگذار بوده است.

دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر مسئولان قضائی، باب‌های جدیدی در زمینه فعالیت حقوق بشر مطرح کردند که مبتنی بر آن برنامه‌ریزی‌های تفصیلی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه ریاست قوه قضائیه از روز اول قبول مسئولیت توجه ویژه‌ای به حقوق بشر به ویژه حقوق بشر اسلامی داشته، اظهار کرد: قوه قضائیه در پیشبرد اندیشه حقوق بشر بر اساس اسلام پیشگام بوده است به طوری که در زمان ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی طرحی تصویب شد مبنی بر اینکه سازمانی از رؤسای قوه قضائیه کشورهای اسلامی تشکیل شود؛ این طرح تصویب شد و اولین جلسه آن در تهران شکل گرفت و سندی برای آن تصویب شد که یکی از بندهای آن مربوط به حقوق بشر اسلامی بود اما به دلیل امواج تفرقه در جهان اسلام ادامه پیدا نکرد و به تأخیر افتاد.

وی ادامه داد: بابی که رهبر معظم انقلاب باز کردند، فراتر از تأسیس منشور و سند حقوق بشر و اسناد حقوق بشری است؛ ایشان اشاره کردند که همان طور که غرب بر اساس تفکر خود دنیا را نگاه و پایش می‌کند و نظر می‌دهد، ما هم بر اساس اسلام به سایر امور بین‌المللی نگاه داشته باشیم و رفتارهای خود و دیگران را نگاه کنیم و در رابطه با آن اظهار نظر کنیم و موضع بگیریم.

لاریجانی با اشاره به مواضع احتجاجی جمهوری اسلامی نسبت به حقوق بشر غربی گفت: این مواضع دو محور دارد؛ اول اینکه نشان دهیم مواضع غرب یک جانبه و خودمحورانه است و غیر از تفکر خود دیگری را قبول ندارد؛ دوم اینکه آنها مواضعی کاملاً منافقانه دارند و برخلاف آنچه می‌گویند عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه موضع غرب نسبت به اسلام و سایر ادیان موضعی تحمیلی است، در حالی که حقوق بشر با تحمیل رابطه‌ای ندارد، اظهار کرد: ما در شعار احتجاجی روی اهمیت مردم‌سالاری و تنوع فرهنگی تکیه می‌کنیم و معتقدیم که نمی‌شود حکومت‌هایی باشند که کمترین نرم‌های مردم‌سالاری را نداشته باشند اما ادعای حقوق بشر کنند.

captcha