کد خبر: 3521230
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۱
پورعلی عنوان کرد:

آسیب‌شناسی تحولات غیر لازم حاکم بر گفتمان رسانه

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با حضور در جمع خبرنگاران ایکنا به آسیب‌شناسی تحولات غیر لازم حاکم بر نظم گفتمانی رسانه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سعید‌ پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ظهر امروز 18 مردادماه با حضور در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار در محل خبرگزاری ایکنا، ضمن تبریک سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی، همچنین روز خبرنگار گفت: دانشگاه و رسانه هر دو برآمده و محصول مدرنیته است و دارالفنون به عنوان نخستین مدرسه مدرن و همچنین مطبوعات با هدف شتاب دادن به روند پیشرفت کشور در این بستر شکل گرفتند.

وی افزود: به نظر می‌رسد گاهی مواقع، گفتمان حاکم بر یک تحول هم‌چون مدرنیته به بهانه‌های مختلف دچار تغییر و تحولات غیر لازم می‌شود؛ معتقدم گاهی نظم گفتمانی حاکم بر هر دو نهاد به صورت خیلی ابتدایی و غیر روشمند دچار تحول می‌شود و این تغییرات، کمکی به عملکرد این نهادها در کشور نمی‌کند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به کارکردهای رسانه گفت: این کارکردها ابزاری را می‌طلبد که اگر به موازات آن، فرهنگ برخورد و استفاده از این ابزار شکل نگیرد، کارکرد آن ابزار نیز از بین می‌رود؛ این تغییر نظم حاکم بر گفتمان دانشگاه و رسانه، ممکن است منجر به کژکارکردی این نهادها شود؛ به این اعتبار، افراد فعال در این دو حوزه باید انسان‌های بسیار صبوری باشند تا بتوانند این نهادها را با کارکردشان هماهنگ کنند.

پورعلی با اشاره به پیشینه فعالیت خود در هر دو نهاد و آشنایی با کارکردهای دانشگاه و رسانه اظهارکرد: صبر و حوصله برای تصحیح مسیر هر دو نهاد بسیار ضروری است؛ یکی از دلبستگی‌هایم شعاری است که در خبرگزاری ایسنا نیز به کار گرفتیم و آن حرکت بر مدار آهستگی و پیوستگی است؛ در هر دو نهاد به آهستگی، پیوستگی، استراتژی و پرهیز از افراط و تفریط نیازمندیم؛ شرایط بیرونی این مجموعه‌ها نیز این شرایط را دیکته می‌کند و بسیاری از این افراط و تفریط‌ها، ریشه در نبود شناخت درست و اشتباه محاسباتی دارد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یکی از نمادهای بارز تشخیص درست کارکردهای این دو نهاد است، بیان کرد: افتخار ما در جهاد دانشگاهی این است که اگر درآمدهای نفتی قطع شود، این نهاد یکی از دستگاه‌هایی است که تعطیل نمی‌شود، در حالی که تحقق این امر تعطیلی برخی از دستگاه‌ها را سبب می‌شود؛ معتقدم شناخت صحیحی که در این باره در جهاد دانشگاهی وجود دارد و بخشی از آن حاصل تجربه موفق این نهاد است، باعث شده است که هم نهاد علمی، آموزشی جهاد دانشگاهی در مسیر صحیح قرار گیرد و هم رسانه‌های وابسته به آن گام در مسیر درست بگذارند.

وی در ادامه با گلایه از سیاسی شدن امور مختلف از جمله امر فرهنگی گفت: باید این ظرفیت در جامعه ایجاد شود که اگر نقدی فرهنگی به مسئله‌ای وارد شد، مسئولان و دستگاه‌ها این نقد را به فضای سیاسی نکشانند و در چارچوب یک نقد فرهنگی به آن بنگرند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پایان خبرنگاران را به دقت و صحت در انتقال اخبار دعوت کرد و گفت: از سرعت در انتقال خبر به هر قیمتی باید پرهیز کرد و بر دقت در اطلاع‌رسانی اهتمام داشت، اگر در حوزه رسانه‌ای سرعت ملاک قرار گیرد، ممکن است گرفتار آسیب‌های فراوانی شویم.

captcha