کد خبر: 3522178
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۷
آیت‌الله ایمانی اظهار كرد:

حضور امام رضا(ع) در ایران؛ نقطه عطف تثبیت حركت تشیع

گروه سیاسی: نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینكه حضور امام رضا(ع) در ایران شیعیان را از گوشه و كنار جهان جمع و زمینه ایجاد یك ارتباط تشكیلاتی را فراهم كرد، این دوران را نقطه عطفی برای تثبیت حركت تشیع دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، آیت‌الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس روز گذشته، 22 مرداد  در خطبه‌های نماز جمعه شیراز، با بیان اینكه ائمه بعد از شهادت حضرت امام حسین(ع) 2 هدف را ضمن یك حركت دنبال كردند، گفت: هدف اول نظام ولایی را زنده نگاه داشته و نظام امامت را حاكم كرده و نظام سلطنت را برچینند و دوم تبیین و تفسیر دقیق دین برای جلوگیری از تحریف آن توسط تحریف‌گران.
وی با تصریح اینكه حركت امامان براساس شرایط و مقتضیات زمان تغییر می‌كرد، اما هدف هیچ تغییری نداشت، گفت: در دوران امام باقر(ع)، امام صادق(ع) و تا حدودی هم امام هفتم(ع)، فضای نزدیك شدن به حاكمیت امام فراهم شد اما هجوم حكومت به كانون حركت یعنی امام، جلوی انجام آنچه كه باید انجام می‌شد را گرفت.
منتخب مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تصریح اینكه در تمام این دوران، جریان شیعه به‌مانند یك دشنه در پهلوی حاكمان چه آل‌مروان چه آل‌عباس، فرو رفته بود و تمام حاكمان از شیعه در هراس بودند، گفت: شیعه مهمترین و قوی‌ترین و اصلی‌ترین دشمن حكومت در آن دوران به‌شمار می‌رفت.
وی با بیان اینكه مامون برای مقابله با روند حركت امامان و شیعه، راه دیگری را در پیش‌گرفت و ولایت‌عهدی اجباری را به امام‌هشتم، حضرت امام رضا(ع) تحمیل كرد، گفت: مأمون به فكر افتاد كه با نقشه‌ای جدید و یك بازی سیاسی، دشنه شیعه را از پهلوی بنی‌عباس خارج كرده و این جریان را به فراموشی بسپارد اما امام هشتم در این بازی ناخواسته سیاسی، كه باید نام آن‌را دوئل سیاسی گذاشت، ماهرانه و با الهام از الطاف الهی با مامون و بازی‌های او برخورد كرد.
آیت‌الله ایمانی با بیان اینكه حركت امام از مدینه به سمت خراسان زمینه‌ساز آشنایی مردم با فرزندان رسول خدا و درك علم و دانش و .. آنان شد، گفت: امام از ولایت‌عهدی اجباری، حداكثر استفاده را در راه انتشار علوم اهل بیت(ع) داشت.
وی تاكید كرد كه حضور امام رضا(ع) در خراسان و ولایت‌عهدی ایشان شیعیان را از گوشه و كنار جهان جمع و زمینه ایجاد یك ارتباط تشكیلاتی را فراهم كرد، این دوران را نقطه عطفی برای تثبیت حركت تشیع و ایجاد كانون‌های محدثین،‌علما، و تشكیلات شیعیان در اقصی‌نقاط منطقه دانست.
آیت‌الله ایمانی گفت: ائمه بعد از حضرت امام رضا(ع) كه به ابن‌الرضا معروف شدند، از تجمع شیعه حداكثر استفاده را بردند و آنچه تا امروز باقی مانده است به بركت حضور امام هشتم در خراسان و قیام علمی، فرهنگی، سیاسی و جهاد اعظمی بود كه ایشان آغاز كردند.
آیت‌الله ایمانی در ادامه سخنان خود كودتای 28 مرداد سال 32 را تلخ‌ترین حادثه معاصر در ایران دانست و علت وقوع آن را بدعهدی آمریكا برشمرد و گفت: یك حكومت ملی كه نفت را از چنبره انگلیس خارج كرد بر اثر یك اشتباه و اینكه می‌گفت باید در عرصه بین‌المللی نقطه اتكائی داشته باشیم، به آمریكا اتكا و اعتماد كرد و از پشت خنجر خورد.
وی با تصریح اینكه آمریكا با كمك انگلیس در كودتای 28 مرداد 32 یك حكومت ملی را در ایران ساقط و اختیار كشور را برای 25 سال به دست یك حكومت استبدادی داد، گفت: این حادثه نباید فراموش شود و باید همیشه پایدار بماند. امروز هم كه 63 سال از آن می‌گذرد،‌ همه‌جا آمریكا جز خیانت، جنایت، خدعه و توطئه برای ایران و مسلمانان چیزی به ارمغان نیاورده است.
آیت‌الله ایمانی گفت: آخرین بدعهدی آمریكا در جریان برجام است. جایی كه باید تمام تحریم‌ها را بردارد و تاكنون بدعهدی كرده و انجام نداده است.
وی با بیان اینكه آمریكا در عرصه بین‌المللی هم همین شیوه را در پیش دارد، گفت: آمریكا به تركیه كه پایگاه نظامی در اختیارش قرار داده بود و هم‌پیمانش بود، رحم نمی‌كند و در آن كودتا راه می‌اندازد. چون اسلام‌گرایی در تركیه در حال رشد است.
امام جمعه شیراز مقاومت در برابر نظام سلطه را تنها راه برون‌رفت از مشكلات ایجاد شده دانست و گفت: علی‌رغم آنكه 5 سال قبل همه دنیا می‌گفت بشاراسد باید برود و ایران اعلام كرد باید بماند، مقاومت باعث شد كه همه آنان در گفته‌های خود تجدید نظر كنند و بگوید سوریه راه‌حل سیاسی می‌خواهد نه نظامی. این موضوع در عراق و یمن و بحرین و سایر كشورها هم جریان دارد.
آیت‌الله ایمانی گفت: خط مقاومت می‌رود كه به‌عنوان یك كمربند، دولت‌های اسلامی را به یك مجموعه تبدیل كرده و در مقابل نظام استكباری قرار دهد.
خطیب جمعه شیراز همچنین با اشاره به سالروز پیروزی حزب‌الله لبنان در مقابل ارتش اسرائیل،‌ این پیروزی را نیز نشانه از تاثیرگذاری مقاومت در دست‌یابی به پیروزی دانست و گفت: اگر ایمان باشد عده‌ای قلیل می‌توانند دولتی كه پشتوانه استكباری دارد و به چهارمین ارتش جهان مشهور است را به زانو درآورد.
آیت‌الله ایمانی اضافه كرد: جمهوری اسلامی یك نمونه و درسی مهم از مقاومت و تاثیرگذاری آن است. مردمی كه با دستان خالی، در مقابل حكومت ستم‌شاهی ایستادند و علی‌رغم آنكه آمریكا و شوروی و تمام كشورها از آن حمایت می‌كردند، به پیروزی رسیدند.
وی با یادآوری قرارداشتن در آستانه سالروز ورود اولین گروه از آزادگان به میهن اسلامی، آنان را اسطوره‌های مقاومت و ایستادگی و برشمرد.
امام جمعه شیراز با اشاره به دیدار وزیر و معاونان وزارت اطلاعات با رهبر معظم انقلاب، بخش‌هایی از سخنان معظم‌له را یادآور و متذكر شد: مفاسد اقتصادی یعنی دروغ، یعنی بی‌اعتمادی، یعنی به‌هم ریختگی وضعیت معیشت مردم، بنابر این باید با مفاسد اقتصادی و عاملان آن برخوردی قاطع كرد و البته در این خصوص پیشگیری‌هم بسیار لازم و ضروری است.
captcha