به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، امروز، دوشنبه، 22 شهریورماه در خطبه دوم نماز عید سعید قربان، با تبریک فرا رسیدن این عید، به برگزاری باشکوه مراسم دعای عرفه در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: دعای عرفه هر سال باشکوهتر از سالهای گذشته برگزار میشود و امسال استقبال از این مراسم همچون مراسم شبهای قدر بود و حضور جوانان عزیز در این مراسم جالب توجه بود که معنایش این است که اردوگاه دل مردم و جوانان ما خدا و معنویات است.
وی با اشاره به نامگذاری ایام عید قربان تا عید غدیر به عنوان دهه امامت گفت: نامگذاری ارزشمندی است که موجب شده 10 روز در مجالس و محافل از شخصیت والای امام علی (ع) گفته شود.
خاتمی افزود: ما دو عنصر ارزشمند تقریب و ولایت داریم که به فضل خدا هر دو را با شکوه پیش میبریم؛ در عرصه تقریب ما با عناصری مواجه هستیم که اسلام را نمیخواهند، بنابراین شیعه و سنی باید در برابر این دشمن مشترک بایستند و در رأس دشمنان بر سر آمریکا فریاد و خروش برآورند.
وی در مورد عنصر ولایت و امامت گفت: ما حرف پنهانی در این مورد نداریم و حرفمان آشکار است و افتحار میکنیم که پای ولایت و حدیث متواتر غدیر ایستادهایم؛ ما غدیری هستیم و حاشا و تقیه نمیکنیم و به دنیا میگوییم طرفدار غدیر و حدیث غدیر هستیم و غدیر شناسنامه ماست و اهانت به مقدسات سایر مذاهب را برنمیتابیم.
خاتمی در ادامه به کشته شدن هزاران نفر از زائران بیتالله الحرام در روز عید قربان سال گذشته در صحرای منا اشاره کرد و گفت: 7 هزار مسلمان لبیکگو در آتش جنایت آل سعود سوختند که در این رابطه رساترین بیانات را رهبر معظم انقلاب داشتند.
وی افزود: در این مسئله تردیدی نیست که در فاجعه منا حکام آل سعود نه متهم، بلکه جنایتکار هستند و حداقل مسئله این است که در این رابطه مقصر بودهاند؛ دوربینهایشان میدید که مسلمانها دارند به زمین میافتند که با رساندن آب نیمی از حادثهدیدگان جان سالم به در میبردند؛ آنها نه تنها خود کاری نکردند، بلکه نگذاشتند مأموران ایرانی امداد نیز به حادثهدیدگان برسند.
خاتمی با بیان اینکه حکام آل سعود باید در دادگاه اسلامی محاکمه و مجازات شوند، گفت: این جنایتکاران به جای اینکه به داد مظلومان برسند و درمانشان کنند، آنها را در کانتینرها و در کنار جانباختگان قرار دادند تا به شهادت برسند.
وی تصریح کرد: فاجعه منا نشان داد که حکام آل سعود لیاقت اداره حرمین شریفین را ندارند و باید هیئتی از نخبگان جهان اسلام اداره حرمین و یا حداقل مناسک حج را برعهده بگیرد.
خاتمی همچنین اظهار کرد: جنایت مفتیان سعودی کمتر از جنایات حاکمانشان نیست؛ مفتیانی که تکفیر و جنایات تکفیریها از آموزههای خطرناک ضدبشری آنهاست؛ اینها تلاش کردند حکام آل سعود را با توجیهات نادرست و غلط مقصر جلوه ندهند.
وی سکوت جهان اسلام در برابر جنایات آل سعود را مصیبت بزرگی برای امت اسلامی عنوان کرد و گفت: جانباختگان منا از 37 کشور اسلامی بودند، اما متأسفانه غیر از ایران هیچ یک از کشورهای اسلامی فریادی برنیاورد و این مصیبت بزرگتر است؛ آنها حقالسکوت گرفتند که در برابر این جنایت آرام بگیرند، اما بدانند در پیشگاه خداوند به اشد مجازات خواهند رسید و در دنیا خون شهدای منا گریبانگیر ساکت شدگان خواهد شد.
خاتمی همچنین تصریح کرد: سازمانهای بینالمللی نیز در این عرصه امتحان ننگینی پس دادند؛ اگر یک هزارم این فاجعه در یکی از کشورهای اروپایی اتفاق میافتاد، فریاد آنها گوش فلک را کر میکرد، اما 7 هزار مسلمان در این فاجعه جان باختند و سازمانی از سازمانهای بینالمللی فریاد بایسته را سر نداد.
وی با اشاره به درخواست ایران برای تشکیل کمیته حقیقتیاب فاجعه منا اظهار کرد: سعودیها از آن زمان تا امروز از تشکیل این کمیته سر باز میزنند؛ اگر جنایتکار نیستند و ریگی به کفش ندارند چرا از تشکیل این کمیته وحشت دارند.
خاتمی گفت: پیگیری حقوقی این جنایت از سوی مسئولان وزارت خارجه حقی است که خانوادههای داغدار دارند؛ مسئولان وزارت خارجه میگویند در حال پیگیری هستیم، اما خانوادهها میخواهند مسئولان به تلاششان بیفزایند.
وی با اشاره به مدیریت بحران رهبر معظم انقلاب پس از فاجعه منا گفت: مدیریت ایشان از آغاز تا بازگشت پیکرهای شهدای ایرانی منا، مدیریتی شایسته تحسین و نماد حمایت یک رهبر از حقوق ملت است؛ اگر نهیب رهبری نبود، آل سعود اجازه نمیداد حتی یک جنازه وارد ایران شود.
خاتمی در پایان تصریح کرد: آموزههای دینی به ما میگوید که این خونها هدر نخواهد شد؛ خون شهدای جمعه خونین سال 66، خون شهدای فاجعه مسجدالحرام و خون شهدای منا هدر نخواهد شد و گریبان آل سعود را خواهد گرفت و آل سعود را آل سقوط خواهد کرد.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام والمسلمین خاتمی در خطبه اول نماز عید سعید قربان ضمن توصیه نمازگزاران به رعایت تقوا، با بیان اینکه حج و عید قربان یادآوری فداکاری حضرت ابراهیم(ع) است، گفت: قرآن کریم حضرت ابراهیم (ع) را به عنوان اسوه معرفی کرده و ویژگیهایی برای ایشان برشمرده، از جمله یکی از فضیلتهای برجسته ایشان گذشت و ایثار است.
وی با بیان اینکه خوبان اهل گذشت در راه خدا هستند، اظهار کرد: گذشت ابعادی دارد که شامل گذشت از رفاه و راحتی در راه خدا، گذشت از خشم و غضب، گذشت از شهوت، گذشت از آبرو، گذشت از مال، گذشت از فرزند و گذشت از جان که گذشت از جان و فرزند، بالاترین گذشتهاست که در حضرت ابراهیم خلیل(ع) تجلی یافت.
خاتمی افزود: حضرت ابراهیم(ع) در 16 سالگی به پیامبری رسید و در جوانی با بتها درافتاد؛ درافتادنی که هزینه داشت و ایشان هزینهاش را به جان خرید. میدانست که قطعه قطعه کردن بتها برایش هزینه سنگینی دارد، اما برای خدا دست به این کار زد. در پیری نیز زمانی که موهای سر و محاسنش سفید شده بود، خداوند اسماعیل را به این پدر عنایت کرد، اما به ایشان تکلیف شد که فرزند را به مسلخ ببرد و این امتحان بزرگی بود.
وی افزود: امتحان حضرت ابراهیم(ع) تا مسلخگاه بود؛ پس از اینکه پدر و پسر امتحان خود را پس دادند بلاگردانی برای اسماعیل فرستاده شد که عدهای میگویند قوچ بهشتی بود، اما عارف برجستهای می گفت شأن قرآن بالاتر از این است که قوچ را ذبح عظیم بگذارد؛ این ذبح عظیم حسین فاطمه(س) بود که بلاگردان اسماعیل شد.