کد خبر: 3531634
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۴
موسوی هوایی عنوان کرد:

تحریف غدیر در منابع اسلامی طی 150 سال پس از ظهور وهابیت/ تجلی غدیر در ولایت فقیه

گروه جامعه: معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه تحریف غدیر در منابع اسلامی طی 150 سال پس از ظهور وهابیت صورت گرفته است، گفت: غدیر و ولایت همچنان در خطر تحریف است.

تحریف غدیر در منابع اسلامی طی 150 سال پس از ظهور وهابیت/ تجلی غدیر در ولایت فقیه

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که آیا در عصر حاضر هم این تهدید وجود دارد که غدیر به فراموشی سپرده شود؟ گفت: عید غدیر طبق روایات ما از حضرت رسول(ص)، ائمه(ع) و اکثر علمای اهل سنت و شیعه عید همه مسلمانان و عید الله‌الاکبر است که با یک طراحی الهی برای بشر مطرح شده است.

وی با تأکید بر اینکه عید غدیر جزو شعائر الهی است، تصریح کرد: نباید این شعائر را کوچک شمرد و یا مورد کم توجهی قرار داد چرا که اگر این شعائر کوچک شمرده شوند از بین بروند؛ ممکن است شیاطین عَلم دیگری را جای علم صحیح هدایت قرار دهند.

حجت‌الاسلام موسوی هوایی با اشاره به اینکه سه ماه بعد از غدیر شاهد کناره‌گیری مردم و بخشی از صحابه پیامبر(ص) از مسئله غدیر و نتیجه غدیر بودیم، گفت: غدیر را نادیده گرفتند و توجیه غیر وجیهی مطرح کردند که منظور از ولایت در غدیر محبت بوده است در حالی که با سؤالی که پیامبر از جمع مطرح و پرسیدند «ای مردم چه کسی از جان‌های شما اولاست و آیا من از جان‌های شما اولی نیستم؟» همه پاسخ دادند، آری رسول‌الله شما اولی هستید. (در قرآن تصریح شده است که پیامبر(ص) حتی از جان‌های مومنان هم بر آنها اولی است) سپس فرمودند: «من کنت مولی فهذا علی مولی» و این نشان می‌دهد که موضوع ولایت است نه صرف محبت.

وی ادامه داد: پس بر اساس آیات قرآن علی(ع) همان اولویتی را که پیامبر(ص) بر مومنان داشتند، دارا هستند و این مسئله خیلی واضح بود و همه به امیرالمومنان تبریک گفتند.

تحریف غدیر در منابع اسلامی طی 150 سال پس از ظهور وهابیت

موسوی هوایی با اشاره به اینکه تا 150 سال پیش یعنی قبل از به حکومت رسیدن آل‌ سعود و هابیت و تا قبل از اینکه این شجره ملعونه بخواهد تاریخ و منابع اسلامی را جرح و تعدیل کند، روایت‌های اسلامی مربوط به غدیر را در تمام کتب حتی در کتاب‌های ادبیات، تاریخ، تفسیر و بخشی از کتب فقهی به عنوان یک عید می‌دیدیم، گفت: حتی استحباباتی که پیامبر(ص) در خصوص این روز فرموده بودند مثل مستحب بودن اطعام کردن، لباس نو بپوشیدن و ... نیز در کتب وجود داشته است.

حجت‌الاسلام موسوی هوایی ادامه داد: سه تا چهار جلد از کتاب الغدیر در خصوص اشعاری است که اهل سنت برای غدیر سروده‌اند و این جمله معروف دو خلیفه اهل سنت که گفته‌اند: «بخ بخ لك يا علی اصبحت مولای و مولا کل مومن و مومنه» در تاریخ ثبت شده است. اما مسائل سیاسی و برخی از دنیاطلبی‌ها، اشرافی‌‌گری‌ها و مشکلاتی که قبل از رحلت پیامبر و بعد از آن ایجاد کردند موجب شد در سقیفه تصمیماتی که به صلاح اسلام و مسلمانان نبود گرفته شود در حالی که حضرت رسول(ص) در غدیر همه چیز را مشخص کرده بودند.

ضربه‌ای که اسلام در سقیفه خورد در عاشورا نمود کرد

وی با اشاره به اینکه اسلام در سقیفه ضربه‌ای خورد که بعدها اثرات آن در عاشورا نمود واضح و روشنی پیدا کرد، گفت: مسئله غدیر مسئله ظهور ولایت کبری، ولایت به صورت حاکمیت بر جامعه و برخواسته از آیات قرآن کریم و سنت و سیره پیامبر است. اصل غدیر حاکمیت دین بر جامعه و جدا نبودن دین از سیاست است، سیاست و مسائل دینی با هم اجین هستند اما سیاست اسلام و تشیع سیاست دروغ‌گویی، کلک زدن به خود و دیگران و به مردم نیست بلکه سیاست الهی، نبوی، علوی و شفافی است که می‌تواند انسان‌ها را در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، انتظامی و نظامی به اوج اقتدار برساند.

غدیر برای نیازهای امروز بشریت حرف برای گفتن دارد

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه در خطبه غدیر برای مجموعه‌ای از نیازهای بزرگ بشریت حرف برای گفتن وجود دارد، عنوان کرد: نباید اجازه دهیم اصل غدیر فراموش شود، اما باید به گونه‌ای آن را مطرح کنیم که اختلافات را دامن نزند و جنگ‌های مذهبی به وجود نیاورد که این مسئله مخالف مشی رسول الله(ص) و مخالف مشی امیرالمومنین(ع) است.

وی ادامه داد: ما باید با استدلال آنچه در تاریخ بوده را بیان کنیم. حداقل چیزی که می‌توان در خصوص این واقعه گفت این است که عده‌ای در مقابل نص صریح پیامبر ایستادند و برداشت شخصی خود را مطرح کردند در حالی که 350 نفر از اصحاب پیامبر غدیر را نقل کرده‌اند.

حجت الاسلام موسوی هوایی با تأکید بر اینکه نباید اجازه دهیم این انحراف موجب سوء استفاده دشمنان ما شود، گفت: باید عقاید صحیح در خصوص غدیر را با منطق و بدون درگیری و تحریک طرف مقابل بیان کنیم. البته عده‌ای هر کاری کنیم تحریک می‌شوند آن عده باید خود را اصلاح کنند مثل وهابیت، آل سعود و داعش که ما هر چه از امیرالمومنین(ع) بگوییم آنها ناراحت می‌شوند. مشکل اینها ذاتی است.

وی ادامه داد: در خصوص غدیر روی سخن ما با عموم مسلمانان است و باید همانطور که اهل بیت(ع) اقدام می‌کردند با محبت، احترام و ادب غدیر را مطرح کنیم.

موسوی هوایی در پایان سخنانش عنوان کرد: اکنون تجلی غدیر ولایت مطلقه فقیه است و تمام حملات دشمنان ما هم ولایت فقیه و شخص ولی فقیه را نشانه رفته‌ است. فتنه‌های علیه غدیر و ولایت را نباید فراموش کنیم. باید نسبت به کسانی که می‌خواهند نتیجه غدیر را تخریب کنند دشمن‌شناسی داشته باشیم برخی از آنها به وضوح می‌گویند ولایت علی را داشته باشید اما ولایت فقیه را می‌خواهید برای چه؟ باید تجلی غدیر را در ولایت فقیه دید چون ولایت فقیه است که حاکمیت دین بر جامعه را می‌خواهد حفظ کند و همه موظف هستیم به ولی فقیه کمک برسانیم.

captcha