فرشاد عالی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج سازندگی، در یادداشتی که در اختیار
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، قرار داده، به بررسی تلاش سازمان بسیج سازندگی برای تحقق اقتصاد مقاومتی از طریق توسعه صنایع تبدیلی پرداخته که متن این یادداشت در ادامه میآید:
لزوم هم افزایی دستگاههای مختلف در توسعه صنایع تبدیلییکی از نقاط ضعفی که در حوزه اقتصادی وجود دارد، در مورد مدیریت و استفاده صحیح از صنایع تبدیلی در کشور است. متأسفانه مشاهده میکنیم که تولیدات خوب کشاورزی در کشور ایجاد میشود و به عنوان مثال در حوزه کشاورزی، سیب، گندم و سایر محصولات بسیار مناسب را تولید میکنیم اما نقطه ضعفی که دارا هستیم این است که صنایع تبدیلی وجود ندارد و به همین دلیل در طول سال رقم بسیار زیادی از این محصولات را دور میریزیم.
اگر بتوانیم به خوبی مدیریت کرده و صنایع تبدیلی را در روستاهها ترویج داده و مردم آشنایی بیشتری با این موضوع پیدا کنند و همچنین بتوانیم به مردم آموزش دهیم و دستگاههای مختلف، همافزایی بیشتری با هم داشته باشند شاهد خواهیم بود که بسیاری از این محصولات به چرخه اقتصادی باز میگردند و منبع اقتصادی مناسبی برای کشور خواهند بود.
راهاندازی صنایع کوچک در راستای تحقق اقتصاد مقاومتیبسیاری از صنایع راکد هستند و علت این امر این است که برنامههای اصولی این صنایع به خوبی دیده نشده است و یکی از اقداماتی که سازمان بسیج سازندگی برای سالجاری در دست انجام دارد، راهاندازی صنایع کوچک تبدیلی در کشور و همچنین قطببندی برای کشور است
به طور مثال در یکی از شهرستانهای کشور شاهد هستیم که سالانه 300 هزار تن سیب درختی تولید میشود اما 50 هزار تن آن هدر میرود بنابراین ما برای این 50 هزار تن برنامه داریم و برنامهای که سازمان بسیج در حوزه صنایع تبدیلی قصد اجرایی کردن آن را دارد برای جلوگیری از هدررفت این محصولات است.
دلایل ورود بسیج سازندگی به عرصه صنایع تبدیلیانشاءالله بتوانیم این برنامهها را با کمک مردم عملیاتی کنیم و به ویژه در حوزه فرهنگسازی نیازمند آن هستیم که خود مردم پیشقراول باشند تا برنامهها به شکل بهتری به سرانجام برسد. بسیاری از شهرستانهای کشور در حوزه سنگهای تزئینی، زینتی و معدن دارای منابع بسیار خوبی هستند اما در این مناطق صنایع تبدیلی وجود ندارد بنابراین ارزش افزوده این منابع برای کشورهایی است که در این حوزه ورود پیدا کردهاند؛ به همین دلیل است که سازمان بسیج سازندگی، تلاش خود را وقف تکمیل چرخه تحقق اقتصاد مقاومتی شامل تولید، تبدیل، توزیع و بازاریابی کرده است.
این برنامهها نیازمند همافزایی با همه دستگاهها، میدانداری مردمی و همچنین حضور همه عزیزان برای ارتقاء تولیدات است تا انشاءالله بتوانیم شاهد صادرات بسیار مناسب و کمک به ارتقاء تولید ناخالص ملی باشیم.