کد خبر: 3539234
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۲
افشانی:

عشایر همیشه عاملی برای استقلال كشور بوده‌اند/ لزوم اسكان خانواده‌های عشایر

گروه اجتماعی: استاندار فارس، عشایر را عاملی برای استقلال كشور دانست و لزوم توجه به اسكان برنامه‌ریزی شده و دقیق عشایر را جهت آموزش علم و تكنولوژی به فرزندان آنان یادآور شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، سیدمحمدعلی افشانی، استاندار فارس امروز، 28 مهر در دومین گردهمایی روسای امور عشایر استان‌های كشور گفت: عشایر در طول تاریخ نقش بارزی در ایران ایفا كرده و همیشه عاملی برای استقلال کشور بوده‌اند و هر زمان كه نیاز بوده در هر صحنه‌ای حضور داشته‌اند.
وی عشایر را جامعه پیشرو در حركت كشور به سمت استقلال و آزادی توصیف و اضافه كرد: جمعیت عشایری كشور در زمان مشروطیت 8 میلیون نفر و معادل 25 درصد جمعیت كل كشور بود اما امروزه دیگر تعریف جامعه عشایری مثل قبل نیست زیرا برخی از عشایر در زمستان روستا نشین و در تابستان ها كوچ نشین هستند.
افشانی گفت: امروز دیگر 25 درصد جمعیت كوچ‌رو ایران به رقمی بالاتر از یك و نیم درصد رسیده كه این نشان دهنده این است كه چه بخواهیم و چه نخواهیم عشایر مسیر اسكان را طی خواهند كرد.
وی با بیان اینكه عشایر همواره حافظ سرحدات كشور بوده و در جنگ تحمیلی نیز بالاترین نقش را داشتند، افزود: عشایر باید به طور طبیعی از تكنولوژی روز بهره‌مند بوده و استفاده كند.
استاندار فارس با بیان اینكه طبیعت عامل تكامل جسم و تكنولوژی عامل تكامل روح است، گفت: باید فرزندان عشایر كه از بلوغ زودرسی نسبت به فرزندان شهر نشین برخوردار هستند با تكنولوژی روز آشنا شوند تا در دنیای امروزی كسی گوی رقابت را از آنها نرباید.
افشانی ادامه داد: لازمه رسیدن جامعه عشایری به رقابت در دنیای امروزی، توجه خاص به تعلیم و تربیت فرزندان عشایر و این موضوع وظیفه مسئولان امور عشایر است. اگر می‌خواهیم در آینده آن چیزی را كه به نام سبك شرافتمندانه توام با ثروت و تولید در جامعه عشایری داشته باشیم باید به آموزش فرزندان عشایر توجه خاص كرد.
وی گفت: خانواده‌های عشایر باید اسكان پیدا كنند اما روش رمه گردانی باید به عنوان مبنا برای جامعه عشایری لحاظ شود. با اسكان آن‌ها فرزندانشان می‌توانند از دانش بهره‌مند شوند و تكنولوژی را در اختیار داشته باشند و به عنوان افرادی توانمند در اداره شهر، استان و كشور دست بالاتری را خواهند داشت.
استاندار فارس ضمن گرامی‌داشت یاد مرحوم بهمن بیگی، گفت: مرحوم بهمن بیگی نقش بارزی در با سواد شدن و تعلیم و تربیت فرزندان عشایری داشت. امروز هم همه باید بدانیم اگر به مسئله آموزش و پرورش فرزندان عشایر كه همان تعلیم و تربیت به معنای عام است توجه كردیم، همه كار را انجام داده‌ایم.
افشانی همچنین به پدیده حاشیه نشینی شهرها اشاره كرد و گفت: اگر اسكان عشایر با برنامه انجام می‌شد امروز مشكل حاشیه‌نشینی در شهرها را شاهد نبودیم و این حاشیه نشینی یكی از ضعف‌های مدیریتی است. حاشیه نشینی سبب می‌شود تا افرادی كه روزی حاكمان بلامنازع طبیعت بودند و با افتخار و غرور در طبیعت حكمرانی می‌كردند امروز در شرایط بدی در كنار شهرها زندگی كنند.
وی تصریح كرد: مسئولان امور عشایر بدانند وقتی مسئولیتی را می‌پذیرند این مسئولیت شامل مسئولیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بوده و تعهدی در قبال كل جامعه برای شما ایجاد می‌كند.
استاندار فارس ایجاد شهرك‌های صنایع دستی و گردشگری را ضروری دانست و گفت: زنان هنرمند عشایر با توجه به خشكسالی‌های فراوان اگر شرایط كار برایشان فراهم نشود معلوم نیست در آینده بتوانند از این هنر استفاده كنند از این رو هر كجا كه بحث اسكان عشایر مطرح می‌شود باید بحث احداث شهرك‌های صنایع دستی و گردشگری نیز مورد توجه قرار گیرد تا اشتغال آنها نیز فراهم شود.
استاندار فارس با تاكید براینكه در حد توان در خدمت جامعه عشایری است، آموزش نیروی انسانی عشایر را از ضرورت‌ها عنوان و اضافه كرد: اگر آموزش‌های به روز و علمی افرادی كه در تولید صنایع دستی دخیل هستند مورد توجه قرار گیرد، در آینده این افراد قادر به تامین هزینه‌های زندگی خود هستند.
captcha