کد خبر: 3542978
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۲
متوسل:

بنیاد مهدی موعود(عج) فعالیت فرامرزی ندارد

گروه اجتماعی: مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) كشور با بیان اینكه این بنیاد فعالیت فرامرزی ندارد، گفت: این كار نیاز به ملزوماتی دارد كه هنوز در بنیاد فراهم نیست اما در عین حال آموزش‌های تخصصی را به طلاب سایر كشورها در مركز تخصصی مهدویت در قم ارائه داده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود متوسل، مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) كشور امروز، 12 آبان در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز در پاسخ به اینكه آیا فعالیت‌های این بنیاد فرامرزی هم شده است، گفت: برخی از مطالب و كتب بنیاد به شكل‌های مختلف و در قالب‌های سایت و فضای مجازی به زبان‌های دیگر ارائه شده است اما این بنیاد هنوز آمادگی حضور در خارج از كشور را ندارد چرا كه این كار ملزوماتی را لازم دارد و هنوز در بنیاد فراهم نیست.
متوسل ادامه داد: البته طلبه‌هایی از كشورهایی نظیر افغانستان،‌ عراق، لبنان و غیره در مركز تخصصی مهدویت در قم دوره‌های آموزشی مهدویت را طی كرده‌اند و هم‌اكنون در كشور خودشان در حال آموزش مباحث مهدوی هستند اما این بنیاد شعبه‌ای در كشورهای دیگر ندارد بلكه این افراد تنها آموزش دیده بنیاد هستند.
مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) كشور با تأكید بر اینكه درآمد بنیاد از محل كمك‌های مردمی است و هیچ‌گونه وابستگی به دولت ندارد، گفت: اساس و اعتبار بنیاد كمك‌های مردمی است. البته بنیاد از شهرداری و استانداری نیز تقاضای كمك می‌كند اما این به مفهوم آن نیست كه بنیاد زیرمجموعه این بخش‌هاست.

حتی 25 درصد بودجه تخصیص یافته به بنیاد محقق نشد
وی اظهار كرد: چند سالی است كه بنیاد مهدی موعود(عج) از ردیف بودجه 17 دولت باید اعتباراتی را كسب كند اما این اعتبارات محقق نشده یا به مقدار بسیار كم محقق می‌شود به طوری كه در سال گذشته حتی 25 درصد آن هم محقق نشد و از یك میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای این بنیاد تنها 230 میلیون تومان آن محقق شد.
متوسل همچنین با اشاره به نحوه توزیع بودجه میان بنیادهای استانی گفت: توزیع بودجه به بنیادهای استانی به تناسب برنامه و ظرفیت‌ها از منابع استانی تأمین می‌شود.

از ظرفیت اربعین استفاده نكرده‌ایم
مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) كشور در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به اینكه آیا این بنیاد توانسته است از ظرفیت اربعین استفاده مناسب كند، گفت: ما استفاده درستی از ظرفیت اربعین نكرده‌ایم اما در سال‌های اخیر موكب‌هایی را برپا كردیم و در آن بروشورهایی را برای تبلیغ و ترویج مباحث مهدوی ارائه دادیم اما حضورمان به صورت جدی و فعال نبوده است چرا كه دارای محدودیت‌هایی در این زمینه هستیم و به همین دلیل شاید از این ظرفیت استفاده نكردیم.
متوسل در ادامه به تشریح فلسفه تشكیل این بنیاد پرداخت و گفت: بنیاد مهدی موعود(عج) در سال 1379 به پیشنهاد حجت‌الاسلام محسن قرائتی و با موافقت مقام معظم رهبری برای تحقق سه هدف تشكیل شد.
وی افزود: نخست اینكه در كشور هیچ مجموعه‌های برای اینكه مباحث مهدویت را هدایت و نظارت كند، وجود نداشت گرچه اشخاص و مؤسسات متعددی در نقاط مختلف كشور این كار را انجام می‌دادند اما این بحث به صورت كشوری و با هدایت و نظارت صورت نمی‌گرفت.
متوسل هدف دوم تشكیل این بنیاد را ظهور و بروز افكار انحرافی و افراد مدعی ارتباط با امام زمان(عج) در جامعه معرفی كرد و گفت: بعد از جنگ تحمیلی و طی سال‌های 68 تا 80 تقریباً در تمام نقاط كشور كسانی بودند كه مدعی ارتباط با آن حضرت شدند به همین دلیل این بنیاد برای پاسخگویی به شبهات و ساماندهی افكار عمومی در مباحث عمومی تشكیل شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تهران در تشریح هدف سوم تشكیل بنیاد مهدی موعود(عج) در كشور گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران بر مبنای ولایت فقیه تشكیل شده است و تفاوت آن با بقیه جمهوری‌های كشورهای دیگر این است كه در رأس آن ولی فقیه قرار گرفته است و ولایت فقیه هم در دیدگاه ما نائب امام زمان(عج) است یعنی ولایت فقیه ولایت به نیابت از آن حضرت است.
وی ادامه داد: نظام ولایت فقیه، نظام ولایی است كه اصالت خویش را از امام زمان(عج) می‌گیرد، لذا اگر بحث امام زمان(عج) در جامعه كم‌رنگ شود، مسلماً بحث ولایت فقیه هم كم رنگ خواهد شد.

معرفت‌افزایی، مقابله با مدعیان منحرف و تقویت ركن ولایت فقیه؛ اهداف بنیاد

متوسل، معرفت‌افزایی در مباحث مهدویت، مقابله با مدعیان منحرف این مبحث و تقویت ركن ولایت فقیه در جامعه اسلامی را اهداف اصلی این بنیاد دانست و به تشریح فعالیت‌های این بنیاد از ابتدای تأسیس تاكنون در كشور پرداخت و گفت: نخستین كار بنیاد در سال 80 تأسیس مركز تخصصی مهدویت در قم بود.
وی با بیان اینكه این مركز به منظور نیروسازی مباحث مهدویت انجام شد، گفت: بهترین نیروها برای انجام این كار طلاب و فضلا بودند كه تاكنون حدود 400 نفر از طلاب در دوره 2 ساله تخصصی مهدویت از این مركز فارغ‌التحصیل شده‌اند.

نشر 200 عنوان كتاب توسط بنیاد
مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) كشور، دومین فعالیت بنیاد را تأسیس انتشارات آن برشمرد و افزود: تاكنون بیش از 200 عنوان كتاب توسط این بخش در تمام اقشار و سنین مختلف منتشر شده است و علاوه بر این‌ها كتب تخصصی نیز در پاسخ به شبهات مهدویت و كتب آموزشی نیز توسط این بخش چاپ و توزیع شده است.
وی با اشاره به اینكه این بنیاد دو نشریه عمومی و تخصصی را چاپ و توزیع می‌كند، گفت: نشریه «مجله انتظار» در بخش علمی و پژوهشی و نشریه عمومی «عمال» از جمله نشریات این بنیاد هستند.
متوسل با بیان اینكه این بنیاد مجتمع آموزشی و فرهنگی را در سال 86 جوار مسجد جمكران در قم احداث كرده است، گفت: این مجتمع ظرفیت آموزش یك هزار نفر را دارد كه در آن تمام امكانات برای آموزش افراد مختلف در نظر گرفته شده است.

بهره‌مندی 150 هزار نفر از فعالیت‌های آموزشی بنیاد در مجموعه جمكران

وی با تصریح اینكه تاكنون 150 هزار نفر از اقشار مختلف مردم در دوره‌های آموزشی این مجتمع شركت كرده‌اند، گفت: یكی دیگر از مهم‌ترین فعالیت‌های این بنیاد تأسیس دفاتر استانی بنیاد از سال 85 است كه هم‌اكنون این بنیاد در تمام استان‌ها مشغول به فعالیت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تهران با یادآوری اینكه تمام فعالیت‌های بنیادهای استانی با استفاده از ظرفیت‌ها و امكانات استانی است، گفت: این دفاتر در استان‌ها زیر نظر ائمه جمعه مشغول به فعالیت هستند كه بحمد الهی بنیاد فارس یكی از 5 بنیاد برتر كشور است.

عمده فعالیت‌های بنیاد در مباحث فرهنگی است
وی با تأكید بر اینكه عمده فعالیت‌های بنیاد در مباحث فرهنگی برای آموزش و پرورش و سایر بخش‌هاست، گفت: امروز بحمد الهی آن نیت خیری كه برای تأسیس این بنیاد در نظر گرفته شده بود، در سطح كشور محقق شده و زمینه‌سازی‌های لازم برای انجام فعالیت‌های مهدوی صورت گرفته است.
متوسل در ادامه سخنان خود و در پاسخ به خبرنگار ایكنا مبنی بر تعداد مهدی یاوران در سطح كشور و همچنین نحوه پشتیبانی این بنیاد از نخستین دانشگاه تخصصی مهدویت در خاورمیانه گفت: تعداد مهدی یاوران در سطح كشور بسیار زیاد است و ما هم به دنبال ثبت‌نام عضوی نیستیم كه بتوانیم آمار دقیقی از آنان ارائه دهیم.
مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) كشور اظهار كرد: نخستین دانشگاه تخصصی مهدویت در شیراز در حال احداث است كه قرار است طبقات اول و دوم این دانشگاه به عنوان مهدیه مورد استفاده قرار گیرد و در آن مراسم‌ مذهبی در طول ایام سال برگزار خواهد شد و طبقات دیگر آن نیز مخصوص مباحث آموزشی است.

بنیاد مركز حمایت مالی از دانشگاه تخصصی مهدویت شیراز ندارد

وی با تصریح اینكه امام جمعه شیراز نسبت به این كار عنایت ویژه‌ای دارند، گفت: بنیاد مهدی موعود(عج) مركز حمایت مالی از این مجموعه ندارد چرا كه دفاتر استانی باید با بودجه‌های استانی خود تأمین شوند اما ما حمایت‌ها و پشتیبانی‌های معنوی خود را از احداث این دانشگاه داریم.
متوسل با ذكر این نكته كه بنیاد در هر جا كه احساس كند انحرافی در مبحث مهدویت در حال رخ دادن است، ورود پیدا می‌كند، گفت: این بنیاد تنها كار ستادی انجام نمی‌دهد بلكه عمده كارش مباحث آموزشی و تربیت نیروی مهدوی در ابعاد مختلف است.

انعقاد تفاهم‌نامه همكاری با آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها
مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) كشور همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه همكاری میان این بنیاد با وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: طبق این تفاهم‌نامه مدارس و دانشگاه‌های ما چنانچه بخواهند مباحث مهدوی را آموزش دهند تنها مجاز به مربیان معرفی شده از سوی بنیاد مهدی موعود(عج) هستند.
captcha