کد خبر: 3543410
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
صالحی ‌امیری:

مفهوم دیانت را در حوزه مطبوعات به ثمر برسانیم

گروه جامعه: وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه باید گفتمان اعتدال، عدالت، عقلانیت و مفهوم دیانت را در حوزه مطبوعات و خبرگزاری‌ها به ثمر برسانیم، گفت: در این گفتمان عقلانیت فرهنگی، سازگاری فرهنگی و عدالت فرهنگی شاخص‌های اصلی دولت برای دست‌یابی به پیشرفت و موفقیت است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی، وزیر سابق ارشاد و جمعی از مسئولان و اصحاب رسانه در شبستان اصلی مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
صالحی امیری با ابراز خرسندی از حضور رئیس جمهور در این مراسم گفت: اینکه امروز جمعیت فرهیخته با خلاقیت و معرفت، همدل و هم‌نوا میزبان رئیس جمهور هستند بسیار ارزشمند است؛ لذا صمیمانه از حضور معنادار و پربرکت رئیس جمهور تقدیر می‌کنم.
وی با تقدیر از تمامی دست‌اندرکاران برگزاری بیست‌و دومین نمایشگاه مطبوعات افزود: این حضور پیام احترام و اهمیت نسبت به این خانواده بزرگ و حوزه پر اهمیت است.
وزیر ارشاد در ادامه گفت: بی‌شک مطبوعات و رسانه چراغ روشنی برای یاری نظام فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور برای درخشیدن در قله‌های پیشرفت هستند؛ هر میزان که این چراغ پرفروغ‌تر باشد حرکت نظام در جهت پیشرفت سریع‌تر و باقدرت‌تر خواهد بود.

صالحی‌امیری با بیان اینکه نمایشگاه مطبوعات علاوه بر حضور اصحاب رسانه محل گفت‌‌وگوی فرهنگی است، تصریح کرد: نمایشگاه مطبوعات محل گفت‌وگوی فرهنگی میان نخبگان، مدیران و اصحاب رسانه از طریق گفت‌وگو و رسیدن به درک بیشتر نسبت به یکدیگر و کاهش عصبیت‌ها و کاهش تخریب‌هاست.

وی با تاکید بر اینکه امروز بیش‌ از هر زمان‌ دیگری به گفت‌وگو نیازمندیم، افزود: در فضای گفت‌وگو همدلی و همگرایی سامان پیدا می‌کند و از این منظر نمایشگاه مطبوعات نمادی از سلایق، اندیشه‌ها و تفکرات گوناگون است که در دایره انقلاب اسلامی زیر یک سقف مجتمع شده‌اند.
وزیر ارشاد ادامه داد: در سالیان گذشته که در کنار رئیس جمهور بودم نظام تفکری ایشان برپایه گفتمان فرهنگی، گفتمان عدالت، اعتدال و عقلانیت شکل گرفته است که باید این گفتمان‌ها را در عرصه رسانه بازگو کنیم.
صالحی امیری بیان کرد: گفتمان اعتدال؛ عدالت، عقلانیت و همچنین مفهوم دیانت را باید در حوزه مطبوعات و خبرگزاری‌ها به ثمر برسانیم. در این گفتمان عقلانیت فرهنگی، سازگاری فرهنگی، عدالت فرهنگی شاخص‌های اصلی رئیس‌جمهور محترم برای دست‌یابی به پیشرفت و موفقیت است و در این مسیر رسانه‌ها باید واقع‌بینانه حرکت کنند.
وی با تاکید بر اینکه جوهره گفتمان رئیس جمهور مبتنی بر اخلاق رسانه‌ای است، گفت: رئیس جمهور در این خصوص به صورت واضح اعلام کرده‌اند که اصل اخلاق از اصل انقلاب اسلامی مهمتر است و انتظار دارم که تفسیر این جمله را از زبان خود ایشان بشنوم.
وزیر ارشاد ادامه داد: اعتماد‌سازی، شفافیت و نظام‌مند کردن فعالیت‌ها و همچنین عدالت رسانه‌ای و توجه به نشریه‌های داخلی و خصوصی در مسیر تداوم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک استراتژی بنیادی است.

وی با بیان اینکه امروز در حوزه رسانه شرایط بسیاری سختی داریم، افزود: برای تداوم و موفقیت در این حوزه نیازمند حمایت به صورت تشکیل یک نظام رسانه‌ای هستیم. البته از این منظر اقدامات خوبی صورت گرفته که در نوبت تصویب است. با تصویب این اقدامات فعالیت‌های خوبی را شاهد خواهیم بود که مهمترین آن گردش اطلاعات آزاد است، که قانون آن توسط رئیس محترم جمهوری ابلاغ شد. این قانون می‌تواند برجامی در حوزه داخلی رسانه‌ها باشد.

وزیر ارشاد تصریح کرد: بر اساس این قانون اصل گردش آزاد اطلاعات را دنبال خواهیم کرد و نشان می‌دهیم که دولت رعایت اصل اساسی صداقت و شفافیت را به عنوان یک باور درونی قبول دارد. دولت اصل اخلاق‌مداری و میثاق اخلاقی را مهمترین رکن این حوزه‌ و مردم و اصحاب رسانه را محرم خود می‌داند.

captcha