کد خبر: 3544352
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸
حکیمی بیان کرد:

ضرورت تحقیق، پژوهش و دستیابی به دستاوردهای علمی در جامعة‌القرآن

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مسئول واحد پژوهش جامعة‌القرآن با اشاره به اینکه موضوع کسب درجات علمی ریشه در آیات قرآن و احادیث اهل‌ بیت(ع) دارد، گفت: هم‌افزایی علمی، تحقیق و پژوهش در دستاوردهای علمی این مؤسسه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت جامعةالقرآن الکریم و اهل‌البیت(ع)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالفضل حکیمی، مسئول واحد پژوهش جامعة‌القرآن با حضور در دوره تربیت مربی حفظ ترتیبی خردسالان به تبیین ضرورت و  اهداف پژوهش و بایسته‌های محققین پرداخت.
وی بیان کرد: هم‌افزایی علمی، تحقیق و پژوهش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و موضوع کسب درجات علمی ریشه در آیات قرآن و احادیث اهل‌ بیت(ع) دارد. حضرت علی(ع) می‌فرماید: «لَا يَنْفَعُ اجْتِهَادٌ بِغَيْرِ تَحْقِيقٍ؛ بدون تحقیق و پژوهش، تلاش‌ها به سرانجام نخواهد رسید».
حجت‌الاسلام حکیمی ادامه داد: همچنین مقام معظم رهبری می‌فرمایند «پژوهش منبع تغذیه آموزش است» بنابراین برای اینکه بخواهیم آموزشی کارآمد، همراه با محتوای صحیح داشته باشیم، لازم است که منابع پژوهشی خود را بسیار مستحکم بنویسیم و جهت تدوین و تألیف کتاب‌هایی که به کمک مربیان قرآن کریم می‌آید گام‌های استواری برداریم.
وی با تأکید بر فواید پژوهش اظهار کرد: پژوهش دارای فواید بسیاری است که از جمله می‌توان به مواردی چون استفاده از نعمت الهی عقل و هوش، پاسخ به شبهات موجود و دفاع از ساحت دین، مقایسه دستاوردهای علمی و فکری، تقویت وضعیت علمی جامعه و ترویج و توسعه دانش، درک بهتر زمانه و نیاز واقعی جامعه، رسیدن به راهکارهای بهتر برای انواع مشکلات موجود و توانمندی در نقد دیدگاه‌ها اشاره کرد.
حجت‌الاسلام حکیمی افزود: قرآنیان اگر تلاش کنند و حافظان، قاریان و مسئولان مراکز قرآنی با نگاه ویژه‌تری به مقوله تحقیق و پژوهش بپردازند، این کوشش علمی باعث تقویت محتوای آموزشی خواهد شد.
وی تصریح کرد: موضوعی که بسیار حائز اهمیت است، اخلاق پژوهشی است که خیلی به آن نیاز داریم. یک محقق اخلاق‌مدار باید به عناصر اخلاص، نیت سالم، صبر، تواضع علمی، خلاقیت و ابتکار، انصاف، نقدپذیری، ادب، صداقت، امانتداری، مدیریت برخورد، احترام متقابل، نظم‌پذیری، جسارت علمی و سلامت نفس، و داشتن انگیزه درونی برای حوزه تحقیق و پژوهش، دلسوزی، سخاوت علمی و دوری از شهرت طلبی توجه کند.
حجت‌الاسلام حکیمی بیان کرد: برای داشتن تألیف و تدوینی محقّقانه و مفید، لازم است مهارت‌های لازم در نویسندگی را آموخت. از جمله این مهارت‌ها می‌توان به جمله‌نویسی، کوتاه‌نویسی، ساده‌نویسی و واضح‌نویسی و تسلط بر قواعد نگارشی و ویراستاری اشاره کرد.
وی یادآور شد: مؤسسه جامعة‌القرآن الکریم در این راستا  و در سال جاری،  دوره تحقیق ویژه محققان قرآنی و علاقه‌مندان به کسب مهارت‌های پژوهشی را برگزار خواهد کرد.
مسئول واحد تحقیق و پژوهش جامعة‌القرآن در پایان بیان کرد: امیدواریم فعالیت‌های آموزشی مؤسسات قرآنی کشور، مبتنی بر تحقیقات و پژوهش‌های صحیح و با کیفیت انجام پذیرد تا بیش از پیش شاهد شکوفایی فعالیت‌های قرآنی و ثمرات علمی ـ اخلاقی جلسات قرآنی باشیم.
captcha