کد خبر: 3553609
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۸
از سوی آیت‌الله اراکی صورت گرفت؛

تشریح برنامه‌های سی‌امین کنفرانس وحدت/ حضور رئیس‌جمهور در افتتاحیه/ 220 متفکر به تهران می‌آیند

گروه سیاسی: دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی طی روزهای 25 الی 27 آذرماه در سالن اجلاس سران تهران گفت: در این مراسم 220 نفر از شخصیت‌های تأثیرگذار از 60 کشور حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امروز، سه‌شنبه 23 آذرماه، همزمان با هفته وحدت و در آستانه برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت در نشستی خبری به تشریح برنامه‌های این کنفرانس پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه هر سال شاهد توجه بیشتر جهان اسلام به هفته وحدت هستیم، اظهار کرد: امسال در هفته وحدت مراسم‌ مربوط به این هفته با شکوه‌تر در سراسر کشور و هم در سراسر جهان در حال برگزاری است که نشان می‌دهد موج گرایش به وحدت در حال گسترش است و حمله دشمن در ایجاد موج جنگ فرقه‌ای در منطقه و فتنه آتش بین مذهبی در جهان اسلام شکسته شده است.
آیت‌الله اراکی با اشاره به گسترش انزوای جریان‌های تفرقه‌گرا در جهان اسلام گفت: شکست‌هایی که گروه‌های افراطی، تروریستی و فرقه‌گرا در سوریه و عراق و سایر مناطق کشورهای اسلامی متحمل می‌شوند، دلیل بسیار روشنی است بر اینکه پایان موج آتش‌افروزی و فتنه‌گری آغاز شده و تمایل به وحدت در حال گسترش است.
وی در مورد برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران گفت: یکی از دلایل تأثیرگذاری فراوان کنفرانس وحدت در مقابله با توطئه دشمن در ایجاد تفرقه در جهان اسلام موضع‌گیری‌های خصمانه و ستیزانه‌جویانه رسانه‌های دشمن است که در رأس آن BBC قرار گرفته و ما آن را به عنوان رسانه دشمن یاد می‌کنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: BBC اصولاً ماهیت رسانه‌ای ندارد و ماهیتش ستیزه، توطئه و ایجاد نفاق در جوامع شرقی از جمله کشورهای اسلامی است؛ ستیزه‌جویی این رسانه و رسانه‌های همسو با آن با کنفرانس وحدت و سعی در ایجاد تشویش اذهان علیه این کنفرانس خود نشانه‌ای روشنی بر اثرگذاری کنفرانس وحدت در خنثی‌سازی توطئه مثلث شوم استکبار است.
وی با بیان اینکه سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت با حضور 220 شخصیت برجسته و تأثیرگذار از 60 کشور جهان برگزار می‌شود، گفت: در این مراسم همچنین از 100 شخصیت برجسته کشور نیز حضور خواهند داشت.
وی افزود: حضور این شخصیت‌ها در جمهوری اسلامی ایران و سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت اعلام همسبتگی جهانی است؛ زیرا شخصیت‌ها از همه فرقه‌ها، کشورها، گرایش‌های پایبند به آمو‌زه‌های پیامبر اسلام(ص) هستند و نمایندگان همه بافت‌های تشکیل‌دهنده جامعه اسلامی محسوب می‌شوند و با هدف، انگیزه و دغدغه واحد در اینجا حضور پیدا می‌کنند.
نشست خبری سی‌امین کنفرانس وحدت اسلامی
وی با بیان اینکه سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت با سخنرانی رئیس‌جمهور افتتاح می‌شود، گفت: این کنفرانس از 25 آذرماه به مدت سه روز برگزار می‌شود که در آن مسائل مهمی از جمله مشکلات جامعه اسلامی و مسائل مهمی در رابطه با سرنوشت جامعه اسلامی مطرح خواهد شد و شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل نظر می‌پردازند.
آیت‌الله اراکی افزود: در کنفرانس‌های پیشین تصمیمات و پیشنهاداتی گرفته شد که در اثر آنها برنامه‌های علمیاتی گسترده‌ای توسط مجمع تقریب در سراسر جهان به اجرا گذاشته شد که از جمله این برنامه‌ها اتحادیه‌های گسترده‌ای است که در سطح جهان به فعالیت مشغول شدند و 14 اتحادیه بزرگ جهانی نیز در دست اقدام است.
وی با اشاره به برگزاری اولین جشنواره بزرگ فیلم وحدت در حاشیه سی‌امین کنفرانس وحدت گفت: منتخبی از فیلم‌های این جشنواره در حاشیه کنفرانس عرضه خواهد شد؛ همچنین از برگزیدگان خارجی این جشنواره در مراسم افتتاحیه کنفرانس وحدت تجلیل خواهد شد؛ از برگزیدگان داخلی این جشنواره نیز در مراسم اختتامیه تجلیل می‌شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مورد سایر برنامه‌های حاشیه‌ای کنفرانس سی‌ام گفت: 6 کمیته رویارویی با چالش‌های فراروی امت اسلامی، بررسی وضعیت اقلیت‌های مسلمان در سایر کشورها، علمای مقاومت، مساعی حمیده، رسانه و بانوان در این مدت جلساتی خواهند داشت. همچنین نشست‌هایی از جمله نشست شورای مرکزی بیداری اسلامی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به تجلیل از برترین کتاب تقریب در این کنفرانس وحدت اظهار کرد: یکی از کتاب‌هایی که در این دوره از کنفرانس مورد تجلیل قرار خواهد گرفت «فقه مقارن» اثر آیت‌الله جناتی است که یکی از بزرگ‌ترین موسوعه‌هایی است که در زمینه فقه تطبیقی انجام شده است.
آیت‌الله اراکی اضافه کرد: همچنین در کنفرانس سی‌ام از دو بانوی تقریبی؛ «زهرا مصطفوی» و «صافی ناز کافی» و دو تن از علمای شیعه و سنی تجلیل می‌شوند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات تقریبی برای مقابله و خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان اسلام گفت: جنگی که علیه اسلام آغاز شده، بسیار عمیق، گسترده و جدی است و برای مقابله با آن ابتدا لازم است که نگذاریم دشمن پیش‌روی کند و پس از آن به تدریج سرزمین‌های اشغالی را آزاد کنیم.
آیت‌الله اراکی گفت: امروز در بسیاری از نقاطی که سابقاً نمی‌توانستیم بحث وحدت را مطرح کنیم، مراسم‌ و کنفرانس‌های بزرگی در زمینه وحدت و با موضوع تقریب برگزار می‌کنیم؛ اندونزی یکی از این نقاط بود که پیش از این تلاش‌های زیادی برای برگزاری کنفرانس وحدت صورت می‌گرفت اما به نتیجه نمی‌رسید اما اخیراً توانستیم کنفرانس بزرگی را در پارلمان این کشور و با حضور رئیس پارلمان، قاضی‌القضات و برخی چهره‌های برجسته این کشور برگزار کنیم که نشان می‌دهد ما در این زمینه در حال پیشروی هستیم و امیدواریم شاهد شکست نهایی جریان‌های تکفیری و تروریستی باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری در رابطه با سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به جمهوری آذربایجان و ارتباط برخی کشورهای منطقه‌ با اسرائیل و کشورهای استکباری گفت: ما همیشه رهبران کشورهای اسلامی را به این نکته توجه داده‌ایم که اعتماد بر امکانات داخلی کشور و تکیه بر اراده ملی کشورشان منبع خوبی است و نه اعتماد به بیگانه‌ها.
وی افزود: اینکه عده‌ای تصور می‌کنند با ارتباط با اسرائیل قدرتی پیدا می‌کنند و می‌توانند از اقتدار ویژه‌ای برخوردار شوند یک اشتباه بزرگی است؛ امروز دست در دست اسرائیل گذاشتن به این معناست که قدرت خودشان را در معرض خطر قرار می‌دهند.

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه خطر از سوی اسرائیل همه ما را تهدید می‌کند، گفت: ما اگر در منطقه بحران داریم به خاطر حضور و دخالت‌های صهیونیست‌ها و استکبار بوده است بنابراین توصیه ما این است که به ملت خودشان اعتماد کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به توجه ویژه کنفرانس بین‌المللی وحدت به مسئله فلسطین گفت: یکی از کمیته‌هایی که در حاشیه این کنفرانس برگزار خواهد شد کمیته بررسی چالش‌های پیش روی کشورهای اسلامی است که در این کمیته به صورت ویژه در مورد فلسطین بحث خواهد شد؛ از دیگر اقدامات کنفرانس وحدت ایجاد کمیته‌های احزاب و علمای پشتیبان مقاومت است که جلساتی در این رابطه برگزار کرده‌اند.

آیت‌الله اراکی با اشاره به اقدامات تخریبی برخی وعاظ و مداحان علیه تقریب مذاهب اسلامی گفت: در این رابطه به دنبال ارائه طرحی هستیم که تجاوز به ساحت و حرمت سایر فرق اسلامی و سخنی که باعث آتش‌افروزی شود جرم محسوب شود؛ این باید تعریف خاصی داشته باشد و حد و حدودش مشخص شود اما اصل پیشنهادش را در آینده به دستگاه‌های تقنینی کشور ارائه خواهیم کرد.

وی کنفرانس امسال را اثرگذارتر از کنفرانس‌های سال‌های گذشته پیش‌بینی کرد و گفت: اسقبال گسترده شخصیت‌ها از نقاط مختلف جهان شاخصی برای تأثیرگذاری کنفرانس سی‌ام است؛ ما در سال‌های قبل در پاسخگویی به دعوت‌ها مشکلات زیادی داشتیم و عده‌ای برای حضور در جمهوری اسلامی و کنفرانس بین‌المللی وحدت معذوریت‌ها و محدودیت‌هایی داشتند اما امسال که سعی کردیم دایره دعوت را محدودتر کنیم با درخواست‌ها و تقاضاهای بسیار زیادی برای حضور در کنفرانس مواجه شدیم.

وی با اشاره به حضور برخی فرق و گروه‌های مخالف با سیاست‌های جمهوری اسلامی در کنفرانس بین‌المللی وحدت در سال‌های گذشته و کیفیت حضور آنها در کنفرانس سی‌ام اظهار کرد: یکی از این گروه‌ها طالبان بود که در میان این گروه طیف‌های مختلفی حضور دارند که با برخی از آنها می‌توان ارتباط برقرار کرد و گفت‌وگو کرد.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: ما با هر شخص و گروهی که زمینه برقراری ارتباط داشته باشد، آماده گفت‌وگو هستیم؛ منتها برخی جریان‌ها هستند که جریان‌های ملی و مردمی نیستند و اصولاً سیاسی و تأسیس‌شده هستند برای ایجاد تفرقه در جامعه اسلامی که با مقوله وحدت می‌جنگند لذا آمادگی ارتباط را ندارند.

آیت‌الله اراکی افزود: ما با برخی گروه‌های افراطی در سوریه، لبنان و عراق به صورت مستقیم یا با واسطه ارتباط برقرار کردیم که گاهی اثرگذار بوده است؛ منتها سرنخ برخی جریان‌ها به دست دشمنان است و نمی‌توان با آنها ارتباط برقرار کرد.

بنابراین گزارش، سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت طی روزهای 25 تا 27 آذرماه با موضوع «وحدت و ضرورت مقابله با جریان‌های تکفیری» در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد.
captcha