کد خبر: 3554913
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۱
رئیس‌جمهور در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» عنوان کرد:

اجرای حقوق شهروندی؛ پایه امنیت و وحدت ملی/ قرآن کتاب قانون است

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر روحانی در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» گفت: اجرای حقوق شهروندی به نفع همه ماست و پایه خوبی برای امنیت کشور، انسجام، وحدت ملی و توسعه کشور است؛ تمام اتباع کشور در برابر حقوق شهروندی مساوی هستند و نژاد، قوم، مذهب، دین، اعتقاد وابستگی سیاسی و گروهی در برابر آن کنار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز، دوشنبه، 29 آذرماه در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» و مراسم رونمایی از منشور حقوق شهروندی که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، در سخنانی فرارسیدن ماه ربیع‌الاول؛ ماه تحقق عدالت، احسان، قسط و برابری ماه مبارزه با تبعیض ناروا، ظلم و اجحاف و ماه تولد رحمت برای همه جهانیان و ماه تولد امام علم و فقه، امام آزادی بیان و امام صاحب کرسی‌های آزاداندیشی را تبریک گفت.
وی افزود: آذرماه، ماه همه‌پرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1358
، ماه تصویب منشور حقوق بشر در سازمان ملل متحد در سال 1327 و ماه صدور فرمان هشت ماده‌ای امام راحل است. امروز هم به یکی از وعده‌های مهم به ملت ایران جامه عمل پوشانده می‌شود و هم به یکی از آرزوهای دیرینم می‌رسم.
دکتر روحانی افزود: منشور حقوق شهروندی در ماه ربیع‌المولود و در ماه آذر رونمایی می‌شود؛ در ماه رحمت در ماه علم در ماه آزادی بیان در ماه قانون اساسی و در ماهی که امام بر حقوق شهروندی تاکید کرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران از بیش از یک صد سال پیش برای استقرار قانون در این کشور تلاش بی‌وقفه‌ای انجام داد، تصریح کرد:
همه مجاهدت‌ها، فداکاری‌ها و ایستادگی‌ها برای تدوین قانون اساسی و تشکیل مجلس شورای ملی آن زمان به عنوان ثمره حرکت و انقلاب مشروطه بود و مردم ایران اولین گام در قانونی‌شدن کشور را برداشتند و من می‌خواهم تعبیر کنم اولین گام در اسلامی شدن واقعی کشور.
وی اضافه کرد: اسلام و حکومت اسلامی چیزی جز حکومت قانون نیست و بزرگ‌ترین امتیاز حکومت پیامبر اسلام(ص) در حدود 1440 سال پیش، حاکمیت قانون بود؛ حکومتی بود که پیامبر(ص) به عنوان نبی و امام و به عنوان بالاترین مقام حق نداشت ذره‌ای از قانون الهی تخلف کند
.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان اینکه هیچ کس از قانون مستثنی نیست، گفت: همه باید در چارجوب قانون حرکت کنند و تمام اتباع کشور در برابر اجرای قانون مساوی هستند؛ اگر می‌خواهیم در کشور حکومت قانونی داشته باشیم هیچ‌کس و هیچ نهاد و فرد و گروه و حزب و رسانه‌ای نباید حاشیه امنیت داشته باشند.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: در برابر خطابات قانون کسی امن نیست و استثنا نداریم؛ در قانون نور چشمی و فرد و گروه وابسته و پیوسته به اینجا و آنجا نداریم.

وی با بیان اینکه در انقلاب اسلامی به دنبال حکومت عدل محمدی و علوی بودیم، گفت: ما قضاوتی همچون قضاوت مولایمان امیرالمؤمنین می‌خواستیم و می‌خواهیم و مردم ما این راه را ادامه خواهند داد؛ البته انقلاب اسلامی تمام نشده و اگر تمام شده بود امروز شرایط بهتری را در همه قوای حاکم در این سرزمین می‌دیدیم؛ تا تبعیض و فساد و گردن‌کشی وجود دارد، انقلاب تمام نشده است و ما باید به روزی برسیم که شاهد مدینه پیامبر و حکومت عدل اسلام در سراسر این سرزمین باشیم.

حجت‌الاسلام دکتر روحانی با بیان اینکه امروز یکی از وعده‌هایی که به ملت بزرگ ایران داده بودم، محقق شد، اظهار کرد: علاوه بر تدوین منشور حقوق شهروندی، وعده‌های دیگری هم به مردم داده بودم که تا آخرین مسئولیتم برای تحقق آنها خواهم ایستاد.

وی با اشاره به وعده خود برای نجات اقتصاد کشور گفت: وعده من نجات اقتصاد کشور از سراشیبی سقوط بود و اینکه سانتریفیوژها در کنار چرخ کارخانه‌ها بچرخند و مردم دیدند که چرخ اقتصاد در کشور ما به حرکت درآمده است. در مورد چرخ سانتریفیوژ‌ها نیز زمانی
IR1 فعال بود اما امروز IR8 که مدرن‌ترین سانتریفیوژی است که ایران به آن دست یافته به حرکت در آمده است.
رئیس‌جمهور افزود: علاوه بر آن فرمان شروع فعالیت پیشران هسته‌ای به عنوان یک حرکت بزرگ در زمینه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای از طرف رئیس‌جمهور صادر شده است و دیروز نیز به دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردم که در ساخت پیشران هسته‌ای باید آژانس از لحاظ فنی به ایران کمک کند، بنابراین تنها سانتریفیوژها نیز که به حرکت درآمده بلکه به زودی پیشران هسته‌ای هم به حرکت درخواهد آمد.

وی در مورد منشور حقوق شهروندی نیز گفت: منشور حقوق شهروندی قانون اساسی نیست اما این منشور راه را برای اجرایی کردن قانون اساسی تسهیل می‌کند؛ منشور حقوق شهروندی قانون موضوعه کشور نیست اما تضادی با قوانین موضوعه کشور ندارد.

حجت‌الاسلام دکتر روحانی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی در اجرای اصل 113، 134 و 121 قانون اساسی تدوین شده است، اظهار کرد: قانون اساسی در اصل 113 به رئیس‌جمهور دستور می‌دهد که مسئول اجرای قانون اساسی باشد چرا که رئیس‌جمهور تنها فردی است که رأی عموم مردم در سطح ملی انتخاب می‌شود.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: بزرگ‌ترین وظیفه بر دوش رئیس‌جمهور مسئولیت اجرای قانون اساسی است؛ ما باید به قانون اساسی به عنوان مهم‌ترین منشور ملی نگاه کنیم؛ در اصل 121 همین قانون که مربوط به سوگندنامه رئیس‌جمهور است، رئیس‌جمهور را حامی حقوق ملت بیان کرده تا در پی آزادی مردم و سایر حقوق اساسی ملت باشد و در اصل 134 به رئیس‌جمهور اختیار داده تا با مشورت با وزیرانش برنامه و خط مشی دولت را تعیین کند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی برنامه و خط مشی دولت یازدهم است، گفت: دولت یازدهم با رونمایی از منشور می‌خواهد عزم خود را برای اجرای حقوق شهروندی به نمایش بگذارد.

حجت‌الاسلام دکتر روحانی گفت: دولت از آغاز فعالیتش مصمم به تدوین منشور حقوق شهروندی بود و از ابتدا این موضوع را در دستور کار خود قرار داد و بر اساس وعده‌ای که داده بود در روز صدم پیش‌نویس این منشور در سایت دولت در اختیار مردم قرار گرفت تا اساتید و بزرگان در مورد آن نظر بدهند و در نهایت حقوق‌دان‌ها تلاش کردند و شخصاً جلسات متعددی برای بررسی آن برگزار کردم تا به صورت منقح در اختیار مردم قرار گیرد.

رئیس‌جمهور افزود: اقدامات و جلساتی که صورت گرفته به این معنا نیست که 120 ماده منشور حقوق شهروندی بی‌ایراد و بی اشکال است ممکن است نظراتی باشد و حقوق شهروندی در ادامه راه کامل و کامل‌تر شود.

وی با بیان اینکه کارگزاران اجرایی کشور و کارمندان دولت در سراسر کشور موظف به اجرای تک‌تک مواد منشور حقوق شهروندی هستند، گفت: این منشور را به مثابه برنامه و خط مشی دولت یازدهم اعلام می‌کنم و همه کارمندان دولت در سراسر کشور موظف به اجرای این منشور هستند اما در عین حال به دلیل اینکه این منشور مقتبس از قانون اساسی و قانون موضوعه است باید مورد اجرای همگان قرار گیرد.

حجت‌الاسلام دکتر روحانی تأکید کرد: اجرای حقوق شهروندی به نفع همه ماست و پایه خوبی برای امنیت کشور، انسجام، وحدت ملی و توسعه کشور است؛ تمام اتباع کشور در برابر حقوق شهروندی مساوی هستند و نژاد، قوم، مذهب، دین، اعتقاد وابستگی سیاسی و گروهی در برابر آن کنار می‌رود.

رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرد: منشور حقوق شهروندی طنین ندایی است از ملت ایران در برابر برخی کشورهای غربی پر ادعا که فکر می‌کنند در حقوق بشر و حقوق شهروندی از ملت‌های جهان سوم پیشی گرفته‌اند؛ این منشور به دنیا اعلام می‌کند جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را دارد که از تمام ویژگی‌های حقوقی نوین دنیای امروز در چارچوب فرهنگ اسلامی ـ ایرانی به خوبی استفاده کند.

وی ضمن اینکه از همه کارمندان دولت خواست این منشور را اجرا کنند و در ادامه افزود: حقوق شهروندی اول دانستنی است و همه باید بدانند که حقوقشان چیست و بعد خواستنی است؛ همه باید بخواهیم و از رئیس‌جمهور و وزیر و مسئولان مطالبه کنیم؛ وقتی دانستنی و خواستنی شد آن وقت اجرایی و عملیاتی می‌شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اسلام و قانون اساسی از ما خواسته این حقوق را اجرا کنیم، اظهار کرد: ما حق عداوت و تعدی نداریم؛ قرآن به عنوان کتاب قانون به ما دستور قسط و عدل و احسان و نیکوکاری می‌دهد.

captcha