به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مراسم تودیع و معارفه معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی که بعدازظهر امروز ۴ دیماه در محل ساختمان معاونت پژوهش و فناوری برگزار شد، حمید امیناسماعیلی، معاون سابق تودیع شد و محمدرضا پورعابدی، به عنوان معاون فعلی پژوهش و فناوری معرفی شد.
در این مراسم سیدحمیدرضا طیبی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی کشور ضمن ابراز خرسندی از اقدامات انجام شده در دوره معاون سابق پژوهش و فناوری، گفت: در کشور چارهای نیست جز اینکه اقتصادمان متکی به فناوری باشد. باید در زمینه نشان دادن عزم ملی در تحقق کار علمی و پژوهشی الگوسازی کرد و ایجاب میکند جهاد دانشگاهی طبق منویات مقام معظم رهبری به عنوان الگوساز در حوزههای پزشکی، فنی- مهندسی و علوم انسانی، به دنبال توسعه فعالیتهای فناورانه باشد.
وی افزود: در برنامههای چهارم و پنجم توسعه و در تدوین سند چشمانداز جهاد دانشگاهی، شاخصههای قطبهای علم و فناوری تعریف شدهاند و اینکه این قطبها چه شاخصههایی باید داشته باشند و براساس نیازهای علمی واحدهای پژوهشی که احتیاج به توسعه دارند، توسعه داده شوند و در قالب آن برنامهها اجرا شوند.
طیبی ادامه داد: مطلبی که در دوره جدید حائز اهمیت است و پیگیری آن در اولویت قرار دارد، این است که توانمندیها را کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم ماموریتها را به سرانجام برسانیم. براساس گزارشها، گروههای پژوهشی فاقد حداقلها هستند. در این زمینه تلاش شود زمینههای همسویی فعالیتهای جهادی شناخته شود و اگر لازم است گروههای پژوهشی ادغام شود و بتوان کار قوی انجام داد. انجام چند کار شاخص، خوب و صاحب حرف، بهتر از کارهای زیاد اما معمولی است.
وی افزود: ارزیابی جدی از مراکز پژوهشی خدمات تخصصی جهاد انجام شود و درگیر یک سری قالبها نشویم. اینکه پژوهشگاه بشود پژوهشکده، پژوهشکده تبدیل شود به گروه آموزشی، از بیرون جهاد دانشگاهی چندان اهمیتی ندارد. اصل کیفیت کار است و دیگران این را میبینند.

رییس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: در امور پژوهش، مقاله هدف است یا پژوهش؟ گاهی ارتقای شخص مهم است. پروژه کوچک دنبال میشود، در ادامه آن مقاله و سپس منجر به ارتقا خواهد شد. اگر بتوانیم از پروژههای کوچک صرفنظر کنیم، میتوانیم در بیرون ادعا داشته باشیم. در همه علوم؛ پزشکی، فنی- مهندسی و علوم انسانی، اهداف و پروژهها باید بزرگ و ملی باشد. در جهاد دانشگاهی، کسی که استاد پژوهش و یا دانشیار پژوهش است، با هیئت علمی دانشگاه فرق دارد، کار او باید شاخص باشد.
انتظار پیگیری تخصصیتر فعالیتهای پژوهشیوی گفت: چیزی که من از معاونت فعلی درخواست دارم، این است که کارها تخصصیتر پیگیری شوند. قراردادها و پروژههایی که دنبال میشود و به سرانجام میرسند، شامل این حوزه میشوند. مدیران گروههای تخصصی باید با پروژهها همراه باشند. معاون پژوهشی نمیتواند مستقیما بر این پروژهها نظارت کند و این وظیفه مدیران گروههای تخصصی است. حضور این مدیران کنار پروژهها ضروری است.
تاسیس مرکز استراتژی ملی در علوم انسانیطیبی از فعالیتهای امیناسماعیلی تقدیر کرد و گفت: کارهای ارزندهای در دوره تصدی آقای امیناسماعیلی صورت گرفت. در دوره وی، توانستیم در برخی پروژههای ملی در حوزه علوم انسانی وارد شویم و پروژههای خوبی دست گرفته شد که اجرایی شدن آنها به نفع کشور است. حدود سهونیم میلیارد تومان هزینه صرف سرمایهگذاری بر این پروژهها شده است. آرزوی من این است که جهاد دانشگاهی یک مرکز استراتژی ملی در علوم انسانی داشته باشد. در این زمینه نیاز به فضایی است که در حوزه علوم انسانی فعالیت شود. آن مرکز موضوع تعریف کند و از پژوهشگاههای علوم انسانی بخواهد روی آنها کار کنند. امیدوارم با حضور معاونت جدید در این حوزه ، شاهد کارهای بسیار خوبی در حوزه پژوهش و فناوری باشیم.

در ادامه جلسه، حمید امین اسماعیلی، معاون سابق پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی کشور، این جلسه را آغاز به کار معاونت جدید تلقی کرد و گفت: چند نکته از جهت یادآوری میگویم. این جلسه آغاز به کار معاون جدید است. به قول سعدی که میگوید: «هرکسی چند روزه نوبت اوست»، همه امور دنیوی گذراست. علیرغم مخالفتم در پذیرش این سمت، قریب به 9 سال در حوزه معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی فعالیت کردم. طبیعی است که اکنون حضور ایدههای جدید و خلاقانه میتواند به بهبود و توسعه فعالیتهای پژوهشی و فناورانه کمک کند.
وی ادامه داد: در این دوره سعی کردم فضای متشنجی که در حوزه پژوهش و فناوری وجود داشت، به فضایی آرام تبدیل کنم. رابطه دوستی و تفاهم اصل روحیه جهادی است. از جهت قانون و مقررات مشکلاتی وجود داشت در این حوزه که تلاش شد این موانع رفع شود. در بخشی از اینها موفق بودیم و در بخشی هم طبیعی است، نبودهایم.
معاون سابق معاونت پژوهش و فناوری، توصیههایی هم به معاونت جدید کرد و گفت: باید سعی شود برای واحدهای ضعیف و متوسط کارهای جدید انجام شود. واحدها به دلیل رکود اقتصادی سال 92 از بیرون باید فکری برای آنها کرد. تصمیمگیریها جمعی باشد و تمرکز بر روی پروژهها بزرگ و ملی باشد.

در انتهای مراسم، محمدرضا پورعابدی، معاون فعلی پژوهش و فناوری جهاد گفت: با تقدیر از زحمات امیناسماعیلی در دوره تصدی معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، گفت: انتظارها از حوزه پژوهش و فناوری زیاد است. تغییرات در این حوزه طبیعی است چه در ساختار و فرآیندها و چه منابع انسانی، تغییر خواهیم داشت.
در حیطه کاری سه اصل برایم مهم است؛ صراحت، صداقت و صمیمیت و تلاش دارم در ارتباط با همکاران مجموعه معاونت پژوهش و فناوری این سه اصل را رعایت کنم.
یادآور میشود، پورعابدی پیش از این به عنوان معاون رییس و رییس سازمان تجاری سازی و فناوری اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی مشغول به فعالیت بود.