به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) وزیر حج و عمره عربستان اخیرا اعلام کرد که از 80 کشور اسلامی به منظور تنظیم مناسک حج دعوت کردیم و ایران نیز جزو این 80 کشور است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از ایران نیز برای انجام مناسک حج دعوت شده است، گفت: عربستان از تمام حجاج جهان اسلام بدون توجه به جنسیت و گرایش مذهبی آنها استقبال میکند و به آنها خدمات ارائه خواهد داد.
این اظهارنظر برخی واکنشها در فضای سیاسی و رسانهای کشور را در پی داشت و عدهای این اقدام را نشانه پشیمانی و عقبنشینی عربستان و بعضی دیگر آن را صرفا یک اقدام تبلیغاتی توصیف کردند.
دعوت عربستان از ایران مطابق یک روش جاری و مسبوق به سابقه استعوض حیدرپور، کارشناس مسائل سیاسی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس نهم، در گفتوگو با
ایکنا درباره این اظهار نظر وزیر حج و عمره عربستان گفت: این اقدام عربستان همان فراخوانی است که همهساله آن را اعلام میکنند و براساس لیستی که از کشورها دارند سهمیه آنها را مشخص میکنند و یا مسئولان حج و زیارت کشورها را به جلسات هماهنگی و تنظیم برنامههای حج دعوت میکنند.
وی افزود: براین مبنا اظهارنظر اخیر وزیر حج و عمره عربستان مطابق روش روتین و جاری دولت عربستان است و اقدام خارقالعاده و خاصی صورت نگرفته است. این وظیفه آنهاست که از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور اسلامی برای هماهنگیهای مراسم حج دعوت کنند و دیگر اینکه حج یک دستور قرآنی و تکلیف واجب دینی است و آنها نمیتوانند ممانعتی از حضور کشورها به عمل آورند.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: لذا اگر این صحبت را یک تعارف نظر بگیریم یک تعارف تکلیفی است که براساس وظایفی که دارند باید این دعوت را انجام میدادند.
مسئولان در جهت حفظ مراسم برائت از مشرکین در موسم حج تلاش کنند وی در ادامه با بیان اینکه حج برای کسانی که از استطاعت کافی برخوردارند یک تکلیف شرعی است، گفت: مسئولان باید در قبال این فریضه واجب دینی، منطقی، دقیق و صحیح برخورد کنند و شرایطی را فراهم کنند که افراد مستطیع در انجام این فریضه واجب دچار نقصان و خسران نشوند.
حیدرپور تأکید کرد: اما نکته مهمتری که باید برای مسئولان حائز اهمیت باشد این است که در فریضه حج، اصل برائت از مشرکین را به عنوان دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) محترم بشمارند و تلاش کنند این برنامه در جریان برگزاری مناسک حج فراموش نشود.
اتفاق خاصی در روابط دو کشور رخ نداده است
این نماینده سابق مجلس یادآور شد: لذا این اقدام عربستان نه نشانه پشیمانی است نه آن را میتوان به عنوان عقبنشینی از مواضع سابق آنها تلقی کرد.
وی تصریح کرد: براین اساس نمیتوان گفت اتفاق خاصی در روابط دو کشور رخ داده است بلکه این صحبت در راستای انجام وظایفی است که عربستان به عنوان میزبان حجاج کشورهای اسلامی برعهده دارد.