به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا ادبی، قرآنپژوه و رئیس موسسه مطلعالنور شمسالشموس امروز 18 بهمن در مراسم افتتاحیه این موسسه در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) با اشاره به انگیزه خود از ورود به کارهای قرآنی گفت: والد من از شاگردان شیخ مجتبی قزوینی بودند و بنده هم از سن 15 سالگی علاقهمند به طلبگی و کارهای قرآنی شدم.
وی ادامه داد: از مرحوم والدم برای آینده خود مشورت گرفتم که مرا به کارهای قرآنی تشویق کرد، همچنین قرآنی را خدمت آیتالله بهاءالدینی دادم که متنی در ابتدای آن بنویسند و ایشان نوشتند خدایا، قرآن را شفیع ایشان قرار بده.
این قرآنپژوه افزود: آیتالله بهاءالدینی درباره این نوشته به من فرمود که آنچه نوشتم اثر تکوینی میگذارد و دیگر نمیتوانید از قرآن جدا شوید و همین طور شد لذا با علاقه شدید تفسیر را دنبال کردم و اولین تفسیری که خواندم نمونه بود و آن را خلاصهنویسی کردم.
ادبی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در سالهای قبل از تاسیس موسسه بیان کرد: مجموعه مباحث تفسیری شیخ مجتبی قزوینی، را گردآوری کردهایم همچنین در تفسیری که در حال نوشتن داریم، مباحث ناب تفسیری از ایشان را خواهیم آورد.
این قرآنپژوه با بیان اینکه بیش از 500 نکته تفسیری ناب از ایشان جمعآوری شده که در کتب تفسیری دیگر به هیچ وجه وجود ندارد به کارهای فراروی موسسه اشاره کرد و افزود: نزدیک 400 دفترچه دستنویس مباحث تفسیری به صورت عمومی در قطع جیبی و بیش از 200 دفترچه مطلب تخصصی تفسیری تدوین شده همچنین مجموعه 20 سال بیان تفسیر روی منبر و در کلاسها نیز جمعآوری و در قالب کتاب و نرمافزار عرضه خواهد شد.
این قرآنپژوه عنوان کرد: تقریبا از سال 90 یکسری کامل تفسیر قرآن را تدریس داشتهام و در حال بازخوانی آن به دفعات مکرر هستم و برخی سور تا چندین دفعه بیان و بازخوانی شده است.
ادبی عنوان کرد: تقویت و گسترش کلاسهای تفسیر از مهمترین اهداف موسسه است که هماکنون با 20 کادر افتخاری در حال فعالیت است همچنین چاپ مباحث تفسیری را در دستور کار داریم و هر سال، چهار جزء ارایه خواهد شد.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین اسماعیلیان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در این مراسم بر لزوم واگذاری بیشتر فعالیتهای دینی به موسسات قرآنی و دینی و نظارت آنان بر چاپ و نشر کتاب تاکید کرد.
وی از محرومیت برخی نقاط قم در نداشتن روحانی انتقاد کرد و افزود: همین مسئله در مورد مسایل قرآنی نیز وجود دارد و در برخی نقاط شاهدیم که کار قرآنی وجود ندارد و یا کم است در حالی که در برخی مناطق این فعالیتها بسیار زیاد است.
اسماعیلیان بیان کرد: موسسات قم باید اتحادیه تشکیل بدهند و فعالیتهای خود را به صورت متمرکز دنبال کنند.
اسماعیلیان افزود: برخی افراد درخواست مجوز چاپ از ما دارند در حالی که محتواهای آنها اگر چه به ظاهر قرآنی است ولی منطبق بر معارف درست قرآنی و تفسیری نیست لذا موسسات معتبر مانند مطلعالنور شمسالشموس میتوانند خودشان بر محتواهای دینی و قرآنی نظارت کنند و ما استقبال میکنیم.
وی تاکید کرد: سرمایههای حوزه علمیه به خصوص در عرصه تفسیری و قرآنی باید منتشر شود زیرا این مطالب تراث شیعه است و تنها متعلق به افراد نویسنده نیست.
تشكر از اهتمام شما و استاد ادبي در ترويج معارف ناب قراني با بيان همه فهم