کد خبر: 3575218
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷
مجید انصاری:

زیر شکنجه تفسیر راهنما نوشتن هنر مردان خداست

گروه سیاسی: معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به استفاده آیت الله هاشمی رفسنجانی از زندان ساواک برای نوشتن تفسیر قرآن گفت: زیر شکنجه تفسیر راهنما نوشتن هنر مردان خداست و از روحی بزرگ و اراده ای قوی حکایت می کند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور، امروز، پنج شنبه، 28 بهمن ماه در مراسم اربعین ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی که در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب برگزار شد، در سخنانی اظهار کرد: این مجلس به نشانه ابراز ادب و سپاس از زحمات مردی است که عمر خود را وقف مردم، اسلام و انقلاب و ایران کرد.
وی افزود: تکریم و بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، بازخوانی تاریخ انقلاب و اهداف و آرمان هایی است که مردانی همچون آیت الله هاشمی متجاوز بر 60 سال عمر سیاسی، علمی، اجتماعی و مدیریتی خود را صرف کردند؛ آیت الله هاشمی از میان ما رفته اما صحیفه بلند و منظومه پرافتخار زندگی او در عرصه های مختلف تعلیم و تذهیب نفس، مبارزه و جهاد با دشمنان خدا و مبارزه با استبداد و استکبار، خدمت رسانی به مردم و در میدان حمایت و همراهی پیشوای کبیر و رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تا هنگامه پیروزی انقلاب و بعد از آن برای تأسیس نهادهای نظام، اداره کشور، اداره جنگ و تلاش در جهت تحقق خواسته های امام و ملت جانفشانی کرده است.
معاون حقوقی رئیس جمهور اظهار کرد: هر صفحه ای از این کتاب مبارک و هر روزی از این زندگی پربار و پرثمر برای آیندگان، برای کسانی که می خواهند انسان در طراز اسلام زندگی کنند و برای کسانی که می خواهند انقلابی در طراز انقلابی بودن امام تا آخر بایستند و برای همه مدیرانی که می خواهند این کشور را در بستر توسعه و رشد و عمران و آبادانی بسازند، درس های فراوان دارد.
انصاری این روزها را آغاز راهی برای معرفی آیت الله هاشمی رفسنجانی و انقلاب اسلامی دانست و اظهار کرد: قرآن کریم برای اینکه جامعه بشری با تکیه بر الگوهای الهی و انسانی بتوانند مسیر خود را به درستی بشناسند و ادامه دهند الگوهایی را معرفی می کند؛ گرچه در رأس الگوهای بشریت حضرت خاتم النبیین(ص) هستند اما قرآن کریم الگوهای دست یافتنی نیز برای انسان معرفی کرده است؛ الگوهایی زیبا و شایسته برای چگونه زیستن، چگونه مردن و چگونه مبارزه کردن وجود دارد.
وی ادامه داد: بنابراین اگر از آیت الله هاشمی و هاشمی ها تجلیل می شود، اگر از امام بزرگوار سخن به میان می آید و اگر شهیدان را می ستاییم به این سبب است که آنان شاخص های حیات طیبه در دوران ما بودند و تفسیر عملی قرآن در سیمای یک انسان برجسته و کامل در دوران دشوار مبارزه با دین و دین داری بودند.
معاون حقوقی رئیس جمهور اظهار کرد: اگر فضلا و علما و طلاب حوزه علمیه بخواهند مسیر روشن آینده خود را انتخاب کنند ناگزیر از شناخت امام و یاران امام و شاگردان مکتب سیاسی، عرفانی، فقهی، اخلاقی و مدیریتی امام هستند.
وی با بیان اینکه حوزه ما نمی تواند جدای از سیاست باشد، گفت:‌ روحانیت ما نمی تواند به دوران قبل از 1342 یعنی دوران تفکیک میان دین و سیاست برگردد؛ حوزه ما باید پاسخگوی نیازهای روز جامعه، نیازهای فکری و عقیدتی و پاسخگوی سوالات و ابهامات و پرسش های متعدد در حوزه های حیات زندگی بشری و اداره کشور باشد که برای انقلابی بودن و انقلابی ماندن حوزه تنها راه  زانو زدن در ساحت مقدس بزرگ انقلابی دوران یعنی حضرت امام و مکتب فقهی و فکری و اخلاقی و عرفانی اوست.
انصاری اظهار کرد: بی تردید آیت الله هاشمی رفسنجانی از نادر مردانی است که خداوند به او این توفیق را داد با هوش سرشار، حافظه کم نظیر، روح یبلند و اراده پولادین و عزم راسخ و اعتماد به نفس کم سابقه و کم نظیر در معرض تابش هدایت و تربیت امام قرار بگیرد؛ او هر چه کسب کرد از این کانون نور بود.
وی افزود: در حقیقت آیت الله هاشمی را باید درخت تناور و پرثمری بدانیم که در بوستان تربیتی امام از سال 37 رشد کرد، نمو کرد، پرورش یافت و از زلال اندیشه ها، آموزه ها، مدیریت و الهامات از مکتب امام تبدیل شد به قهرمان ملی، قهرمان تاریخی و یک روحانی در طراز مردان بزرگ تاریخ و تاریخ ساز.
معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی از ابتدا اخلاص را به عنوان مهم ترین سرمایه توفیق و پیروزی در خود داشت، گفت: اخلاص جوهره و مغز اعمال انسانی است؛ اعمال و اقدامات انسان زمانی ارزش پیدا می کند و ماندگار می شود که از مغز و محتوای اخلاص برخوردار باشد؛ اگر امام، امام شد و سخن او بر قلب ها می نشست، اگر اخم او دشمن را به هراس می افکند و دعوت او امواج خروشان انسان ها را به هیجان درمی آورد در میدان مبارزه با استبداد شاه و در میدان جهاد و دفاع در برابر صدامیان و دشمنان، به این دلیل بود که بن مایه رفتار و اقدام او اخلاص و عمل برای خدا بود.
وی با تأکید بر اینکه در مکتب امام و زندگی آیت الله هاشمی رفسنجانی خودخواهی، خودبینی و هوای نفس در ابتدای راه از بین رفته بود، اظهار کرد: اینها به مبدأ هستی وصل شده بودند و خود را در ساحت وحدانی حضرت حق قربانی کرده بودند و خود را نمی دیدند و برای خدا می گفتند و برای خدا مبارزه می کردند و برای خدا اقدام می کردند و هرگز برای خوش آمد و بدآمد مردم حرکت نکردند.
انصاری ادامه داد: آیت الله هاشمی رفسنجانی نه در آن هنگامه که در نماز جمعه در برابر سیل احساسات پاک مردم قرار می گرفت، خود را  می باخت و نه هنگامی که در برابر تیرهای کینه و تهمت و تخریب قرار گرفت از جاده اعتدال، انصاف، آرامش و طمأنینه خارج شد؛ ثمره این اخلاص آن شد که توانست از لحظه لحظه عمر خود حداکثر بهره را ببرد.
وی گفت: آیت الله هاشمی در دوران جوانی به دلیل اعتراض به اقدامات رژیم برخلاف سنت که طلبه ها معاف از سربازی بودند به سربازخانه برده می شود اما مجبور می شود در زادگاهش زندگی مخفی داشته باشد. در این مدت از فرصت استفاده می کند و کتاب سرگذشت فلسطین را ترجمه می کند؛ در دورانی که در قم است به عنوان یک طلبه فاضل تمام وقت خود را صرف تحصیل و یادگاری در محضر اساتیدی همچون امام می کند و زمانی که نهضت امام آغاز می شود، او خود را متعهد به این نهضت می داند.
معاون حقوقی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آیت الله هاشمی از سال 43 به بعد در یک هجرت مداوم بین زندان و بیرون، بین میدان جهاد و سلول های مخوف انفرادی و بین تلاش برای راه اندازی مکتب تشیع، راه اندازی مدرسه رفاه، راه اندازی مؤسسات اقتصادی به نفع مبارزه و هماهنگ سازی بین نیروهای انقلاب با کانون انقلاب و امام و شکنجه های مخوف می بینید.
وی با اشاره به تأسیس و راه اندازی نهادهای نظام پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اولین کسی که مورد اعتماد امام قرار می گیرد، آیت الله هاشمی است و چند نفر که هسته مرکزی شورای انقلاب را تشکیل می دهند؛ مجلس تأسیس می شود و به عنوان مؤسس قوه مقننه بنیان هایی را می گذارد که تا امروز مجلس هرچه دارد از آنها دارد.
معاون حقوقی رئیس جمهور افزود: مجلسی را در طرازی اداره کرد که تا امروز همه نمایندگان آرزو می کنند ای کاش روزی مجلسی مثل مجلس اول داشته باشیم.
انصاری اظهار کرد: در آن دوران های پرخطر و پر ماجرا در زمانه ترورهای منافقین در دوران حمله صدام به ایران او تا چهارشنبه مجلس را اداره می کرد و عصر چهارشنبه راهی جبهه می شد و تا صبح شنبه از این سنگر به آن سنگر برای حل مشکلات رزمندگان، تأمین نیازمندی ها، رفع اختلافات میان نیروها و هماهنگی ها میان ارتش و سپاه و دیگر رزمندگان می رفت.
وی تصریح کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی کانون امید و امیدبخشی به رزمندگان و کانون امید به مبارزین و مدیران کشور بود.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: بلافاصله بعد از جنگ که آن هم با همت او و با فداکاری و از خودگذشتگی او به انجام رسید؛ آقای هاشمی برای پایان جنگ آبروی خود را به میدان آورد و زخم زبان را برای ادامه انقلاب بر خود تحمل کرد و زمانی که مسئولیت اجرایی کشور را بر عهده می گیرد بنیان های عظیمی در مدیریت کشور نهاد که ویژگی های مدیریت ایشان بی نظیر بود.
وی گفت: انسانی با سعه صدر و اهل مطالعه گسترده بود؛ هر پروژه و طرحی را می خواست تصویب کند از قبل مطالعات را کرده و بحث های کارشناسی صورت گرفته بود؛ در جلسات کارشناسی نوعاً متخصصین در پیشگاه ایشان دست و پای خود را گم می کردند و معروف بود که در پیش آقای هاشمی نمی توان حرف بی حساب و آمار بی حساب داد.
انصاری اظهار کرد: از ویژگی مدیریت ایشان این بود که ساعت ها در تنهایی خود برای آینده کشور، توسعه مملکت، برون رفتن از تحریم و رفع مشکلات فکر می کرد و اهل گوش کردن بود؛ ایشان می نشست و سخن کارشناسان، مدیران و اعضا را گوش می کرد و سوال می کرد و از پاسخ آنها استفاده می کرد و همواره بر اطلاعات خود می افزود و  آنگاه که زبان به سخن باز می کرد همه مجذوب می شدند و احساس می کردند که حرف آنها را می گوید.
وی با اشاره به خطبه های آیت الله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران گفت: خطبه های ایشان را در روزهای قدس به یاد دارید؛ تحلیل های او در رابطه با اسرائیل و اهداف شوم صهیونیسم عمیق ترین تحلیل های ما در مورد اسرائیل بود؛ در دوران دفاع مقدس خطبه های آقای هاشمی کار چند مجلس را در رابطه با اعتماد به نفس و قوت قلب و نیروبخشی رزمندگان می داد و ملت را آگاه می کرد.
معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه آیت الله هاشمی استاد استفاده از فرصت بود، اظهار کرد: زندان برای او زندان نبود؛ کنج خلوتی بود که کتاب تفسیر راهنما در 21 جلد بنویسد؛ زیر شکنجه تفسیر راهنما نوشتن هنر مردان خداست و از روحی بزرگ و اراده ای قوی حکایت می کند.
وی با اشاره به نقش آیت الله هاشمی رفسنجانی در مجلس خبرگان و تعیین رهبری بعد از ارتحال امام خمینی(ره) گفت:‌ نقش ایشان در تعیین و استمرار رهبری و استحکام ولایت فقیه هم سنگ سایر خدمات آیت الله هاشمی است؛ او و حاج احمدآقای خمینی و مرحوم موسوی اردبیلی کاری کردند کارستان و کشور را از بحران احتمالی به آرامش کشاندند و بعد از آن 27 سال پای تعهد ایستادند و مشاوری امین برای رهبر معظم انقلاب بود.
معاون حقوقی رئیس جمهور با تأکید بر اینکه صبر آیت الله هاشمی بی نظیر بود، گفت: صبری که بر خواسته از اخلاص، ایمان و امید او به آینده بود.


captcha