کد خبر: 3576610
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۳
حجت‌الاسلام زمانی در پاسخ ایکنا تشریح کرد:

اقدامات حوزه برای اجرای منشور حوزه انقلابی/ تربیت تخصصی مبلغان بین‌المللی

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس دفتر سیاسی ـ اجتماعی حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به تدوین منشور حوزه انقلابی از سوی شورای عالی به تشریح برخی اقدامات در راستای اجرایی شدن بندهای این منشور پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، رئیس دفتر اجتماعی ـ سیاسی حوزه‌های علمیه، امروز دوم اسفندماه در نشست خبری همایش «حوزه انقلابی؛ انتظارات متقابل حوزه و نظام اسلامی» با اشاره به ضرورت برگزاری این همایش گفت: پیگیری اجرایی دستورات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در مورد حوزه انقلابی است که در آخرین سخنرانی مهم خود در اسفندماه سال گذشته در جمع مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه قم به این مسئله اختصاص داده بودند.
مسئول ستاد برگزاری همایش حوزه انقلابی اظهار کرد: برای اینکه سخنان ایشان به مرور زمان به فراموشی سپرده نشود بنا شد تا خواسته‌های ایشان تبیین و جنبه اجرایی به خود بگیرد و این همایش نیز یکی از سلسله همایشاتی است که در سال‌های قبل در این زمینه برگزار شده است.
وی افزود: تجربه تلخ نهضت‌های شیعی گذشته یکی از ضرورت‌های برپایی چنین همایشاتی برای تبیین بیشتر رسالت حوزه انقلابی است؛ زیرا نهضت مشروطه که با پرچم‌داری بسیاری از علمای بزرگ ایجاد و مصوب شد تا 5 مجتهد بر قوانین مجلس شورا نظارت داشته باشند ولی با همه این تلاش‌ها، که حوزه نقش پرچمداری بر عهده داشت به دلیل اینکه برخی دولتمردان نظام حکومتی اعتقادی به ارزش‌های دینی نداشتند، مسیر حکومت به‌تدریج منحرف شد و به مسیر استبداد و استعمار افتاد.
زمانی عنوان کرد: تجربه دیگر حرکت نواب صفوی است که در نهایت به اعدام محکوم شد؛ نمونه دیگر آیت‌الله مدرس بود که به عنوان نماینده حوزه نجف و قم به مجلس شورای ملی آن دوره معرفی شد ولی به دلیل اینکه رضاخان جریان دیانت و انقلابی را نپسندید این پیشوای بزرگ دینی در نهایت تبعید و شهید شد.
دبیر ستاد برگزاری همایش ادامه داد: تجربه تلخ تاریخی دیگر ما صدر اسلام است که با انحراف زمامداری بعد از دوره پیامبر(ص) در نهایت روند به جایی رسید که فرزند پیامبر(ص) را در کربلا به شهادت رساندند و سر بریدند و مردم سکوت کردند.
وی تصریح کرد: مراد از بیان این نمونه‌ها این نیست که این خطر بالفعل وجود دارد بلکه ملت ایران همواره وفاداری خود را به نظام و انقلاب اثبات کرده‌اند ولی این نگرانی نسبت به آینده تاریخ است و ممکن است انحرافاتی در درون دولتمردان ایجاد شود که باید از الان برای آن آینده پیشگیری کنیم تا این تجارب تلخ تکرار نشود.
زمانی افزود: الهام‌بخشی و مدیریت معنوی و مدیریت دینی دستگاه‌های حکومت اسلامی بر عهده روحانیت و حوزه علمیه است که حوزه در صورتی می‌توانند مدیریت معنوی و انقلابی داشته باشند که خودشان دارای بصیرت کامل و معتقد به ارزش‌هایی باشند که قرار است آن را ترویج کنند.
زمانی در ادامه سخنانش با اشاره به فعالیت دفتر جدیدالتأسیس سیاسی و اجتماعی حوزه تصریح کرد: این دفتر دو مسئولیت برعهده دارد؛ اول تبیین ارزش‌های سیاسی انقلاب برای حوزویان و جامعه است که همایش حوزه انقلابی نیز در این راستا برپا خواهد شد و بخش دوم نیز فعالیت‌های اجتماعی است.
زمانی گفت: خداوند قرآن را نسخه شفابخش برای آلام و دردهای بشری فرستاده و اگر جامعه ما آسیب‌های روحی و اخلاقی مانند گسترش طلاق، اعتیاد، کم اهمیتی به نماز، عبادات دینی، سست شدن خانواده‌ها، فساد جنسی، توسعه روحیه نا امیدی و یاس در برخی گروه‌های اجتماعی، افسردگی و ... است ناشی از دروی از قرآن است.
زمانی با اشاره به انتظارات متقابل حوزه و نظام اسلامی گفت: حوزه محتوا و پیشنهادات دین را راجع به نحوه فعالیت دستگاه‌های نظام باید استخراج و ارائه کند؛ مثلا اگر انتظار داریم علوم انسانی در دانشگاه‌های کشور مطابق با مبانی دین و مکتب ما تدریس و اقتصاد، روان‌شناسی و جامعه‌شناسی و ... مبتنی بر این مسئله باشد انتظار نظام از حوزه تولید مبانی و متون دینی و تقدیم آن به وزارت علوم است.
زمانی در پاسخ به سؤال ایکنا در مورد اینکه حوزه در راستای برآورده کردن احتیاجات نظام همچنین در راستای اجرایی شدن مصوبات شورای عالی در زمینه حوزه انقلابی چه دستاوردی داشته است؟ گفت: فهرست موضوعاتی که در فراخوان همایش حوزه انقلابی آمده در همین راستا طراحی شده است؛ کار دیگر نیز توسط شورای عالی حوزه انجام شد و این شورا منشور حوزه انقلابی را تدوین و 20 شاخصه را اعلام کرده که در دستور کار اجرایی قرار دارد.
زمانی ادامه داد: در راستای اجرایی شدن این موضوعات، کمیسیونی با دعوت از نهادهای نظام ایجاد شد از جمله در بحث کاهش جمعیت که یکی از مشکلات تهدیدکننده است جلسات مشترک حوزه با وزارت بهداشت، شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور مدیر حوزه برگزار شد و مصوباتی داشتیم که به سوی اجرایی شدن پیش می‌رود.
وی مقابله با جریان عرفان‌های کاذب را از دیگر کارها برشمرد و اظهار کرد: دوره‌های تربیت مبلغ متخصص برای مقابله با این جریانات در حوزه شروع شد و یا در بحث مدعیان مهدویت که در کشورهای دیگر مانند عراق و پاکستان آفت‌های بیشتری داشته است مقابله علمی و تبلیغی در دستور کار قرار گرفت.
زمانی، ارتقاء آگاهی سیاسی طلاب را از دیگر کارها برشمرد و عنوان کرد: ما نیازمند مبلغان متخصص آشنا با تحولات جهان هستیم که در این راستا اقدام به برگزاری دوره‌های ویژه با حضور کارشناسان متخصص و سفرای برخی کشورها کردیم.
وی افزود: ایجاد مرکز تربیت تخصصی مبلغان بین‌المللی در موسسه بین‌المللی مطالعات اسلامی که به زبان عربی و انگلیسی فعالیت دارد از دیگر کارهای صورت گرفته است و سه زبان مالایو، روسی و فرانسوی نیز در دستور کار این موسسه قرار دارد.
زمانی گفت: این موسسه از شش سال قبل فعالیت خود را شروع کرده و یکی دو دوره نیز فارغ‌التحصیل داشته است ولی تبلیغ رسانه‌ای در این زمینه نداشتیم.
captcha