احمد صفری، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره اولویتهای اقتصادی کشور در سال 96 در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: یکی از مهمترین لوازم تحقق اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد از کنترل دولت خارج شده و به مردم واگذار شود اما خصوصیسازیهایی که در کشور صورت میگیرد باید به شکل صحیح انجام شود.
وی افزود: خصوصیسازی باید انجام شود اما اگر به شکل نادرست انجام شده و مثلا فسادی در آن رخ دهد، آسیبی جدی برای تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود. اکنون دولت قصد خصوصیسازی دارد اما به عنوان مثال پالایشگاه کرمانشاه که سند هویت این استان و بزرگترین پالایشگاه کشور، بعد از پالایشگاه آبادان است، در حال واگذاری به شکل ناصحیح و در واقع حراج شدن آن است
نماینده کرمانشاه در خانه ملت یادآور شد: در همین راستا به نهادهای مختلفی از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام نامه نوشتیم تا جلوی چنین اقدامی که صد درصد در تضاد با اقتصاد مقاومتی است گرفته شود. مقام معظم رهبری بر لزوم اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی تأکید کردهاند اما هرگز نگفتهاند که باید چوب حراج به ثروتهای ملی زده شود.
صفری یادآور شد: کسیکه هیچگونه اهلیت مدیریت و خوشنامی مالی ندارد و چکهای وی هم به دلیل عدم رعایت ضوابط مالی برگشت خورده است، چگونه میتواند تحول اقتصادی ایجاد کند. وقتی هم دولت توان ندارد چنین مؤسسهای را متحول کند، یک شخصی حقیقی که توان مدیریتی هم ندارد چگونه میتواند در چنین مجموعهای تحول ایجاد کند و گامی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی بردارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: اگر در خصوصیسازیها در اقتصاد کشور، رانت و فسادی صورت گیرد، در مجموعههایی که خصوصی خواهد شد هم فساد رخ میدهد و این امر، مانعی بر سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی است.
منتخب مردم کرمانشاه در مجلس اظهار کرد: بهترین شیوه خصوصیسازی برای تحقق اقتصاد مقاومتی که مورد تأیید رهبر معظم انقلاب نیز هست، این است که باید به مجموعهای که خصوصی میشود، شرکتهای خوشنام و دارای تخصص واگذار شوند تا بتوان شاهد رونق اقتصادی هم بود.
صفری افزود: اقدام دیگری که در سال آینده باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا گامی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته شود، توجه به مقوله انرژی است. در این زمینه، بسیاری از مردم از وزارت نیرو و نفت ناراضی هستند. چون اکنون به عنوان مثال، هزینه بسیاری از قبضها افزایش پیدا کرده که کارشناسی شده و عادلانه هم نیست.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: برنامهای علمی و کارشناسی شده هم برای مقابله با این وضعیت وجود ندارد و بنده معتقدم دولت باید اقدامی جدی در این زمینه انجام دهد. خود بنده، حامی دولت هستم اما باید انتقادی جدی در این زمینه به دولت وارد کرد که برنامهای مشخص برای افزایش قیمتها در این زمینه ارائه نداده است.
نماینده کرمانشاه در مجلس در پایان گفت: ما حتما در کمیسیون انرژی، مسئله افزایش قیمت حاملهای انرژی را مورد بررسی قرار خواهیم داد چون هرچند قیمت بنزین و گازوئیل افزایش پیدا نکرده اما بیشترین مصرف مردم در زمینه گاز است که بسیار افزایش پیدا کرده است و تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند توجه جدی به این مسائل در راستای رضایت عمومی است.