کد خبر: 3593026
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۱

زکات مورد کم لطفی قرار گرفته است

گروه معارف: امام‌جمعه اصفهان گفت: متأسفانه در گذشته نسبت به زکات کم لطفی شده در صورتی که در اسلام بعد از نماز بالاترین جایگاه و اهمیت را دارد، در حال حاضر به اندازه خمس هم به آن پرداخته نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، به نقل از دفتر امام‌جمعه اصفهان، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، در دیدار با اعضای ستاد زکات استان، اهمیت زکات در دین اسلام را متذکر شد و اظهارکرد: بعد از نماز، زکات مهم‌ترین رکن اسلام است.
وی در بیان اهمیت پرداخت زکات به روایتی از معصوم (ع) اشاره کرد و گفت: هرکس حتی اگر مقدار کمی از زکات خود را ندهد یهودی یا نصرانی می‌میرد.
رئیس ستاد زکات استان اصفهان خاطر نشان کرد: زکات بین همه مذاهب اسلام مشترک است و شیعه و سنی در پرداخت زکات هم عقیده‌اند، لیکن در مهم دیگری چون خمس اینگونه نیست.
آیت الله طباطبایی نژاد زکات را یکی از پایه‌های پنجگانه اسلام برشمرد و افزود: پرداخت زکات یکی از عبادات است و صرف‌نظر از اینکه در چه جایی مصرف شود، باید مردم را به انجام این کار عبادی تشویق کرد.
وی خاطر نشان کرد: متأسفانه در گذشته نسبت به زکات کم لطفی شده در صورتی که در اسلام بعد از نماز بالاترین جایگاه و اهمیت را دارد، در حال حاضر به اندازه خمس هم به آن پرداخته نمی‌شود.
امام‌جمعه اصفهان ادامه داد: در لغت عرب صدقه و زکات به یک معنا هستند و به کار می‌روند، لیکن در بین مردم اینچنین عرف شده که زکات، واجب و صدقه مستحب است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: حالا که در مرحله تشویق مردم برای پرداخت زکات هستیم، بر زکات‌های مستحب اصرار نکنید و بر اساس آنچه در عرف متصور است، زکات مستحب را تحت عنوان صدقه دریافت کنید.
وی به نقش صدا و سیما در ترویج فرهنگ زکات اشاره کرد و گفت: لازم است صدا و سیما همانگونه که تاکنون همکاری خوبی داشته، در آینده نیز فرهنگ سازی پرداخت زکات را در اولویت‌های فرهنگی خود قرار دهد.
در ابتدای این دیدار حمیدرضا شیران، مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان به ارائه گزارشی از اقداما صورت گرفته پرداخت و گفت: در سال گذشته 7 میلیارد و 90 میلیون تومان زکات جمع آوری شده است.
captcha