کد خبر: 3595489
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۶
محمدباقر نوبخت:

فاجعه منا همچنان در حال بررسی است

گروه سیاسی: سخنگوی دولت درباره آخرین پیگیری‌های فاجعه منا گفت: عربستان درباره فاجعه منا هنوز اظهارنظر نکرده است؛ بلکه درباره شهدای فاجعه سقوط جرثقیل اعلام کرده‌اند مبالغی را پرداخت می‌کنند و بحث منا همچنان در حال بررسی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمدباقر نوبخت امروز، سه‌شنبه، 12 اردیبهشت‌ماه در ابتدای نشست خبری خود، با تبریک اعیاد شعبانیه، خبرهای خوبی برای بازنشستگان و خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی  و معلمان بازنشسته داشت.
سخنگوی دولت در ابتدای سخنانش گفت: در راستای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و رفع نابرابری‌ها، در فروردین‌ماه نسبت به افزایش حقوق بازنشستگان اقدام شد. این افزایش به صورتی شکل گرفته که گروه‌های شغلی پایین‌تر از امتیازهای بیشتری برخوردار شدند و همه با نسبت متناسبی بالا آمدند؛ تا پایان این ماه مرحله دوم انجام خواهد گرفت و برای امسال و سال‌های آینده کار به اتمام خواهد رسید.
یارانه نیازمندان ۳.۴ برابر شد
وی ادامه داد: افزایش یارانه خانواده‌های تحت پوشش انجام گرفت؛ به طور متوسط مستمری این خانواده‌ها از ۷۱ هزار تومان به ۲۴۰ هزار تومان افزایش یافت و در فروردین ماه اضافه شد. یعنی ۳.۴ برابر به مستمری خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اضافه شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به سخنان یکی از نامزدهای انتخاباتی گفت: می‌گویند خوب است یارانه افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد ۲ تا ۳ برابر شود. باید به این اشخاص گفت، الان که ۳.۴ برابر به مستمری این خانواده ها، اضافه «شده»، آیا شما دوباره می خواهید اضافه کنید؟
یکی از خبرنگاران پرسید موضوع افزایش یارانه است یا مستمری که نوبخت در پاسخ گفت: چیزی که به دست این خانوارها می‌رسد، از طریق یارانه است. یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی سرجای خودش است. این خانواده‌ها یک مستمری می‌گرفتند و یک یارانه. ما یارانه را افزایش دادیم. سازمان هدفمندی یارانه‌ها در پایان هر ماه که پرداخت می‌کند، به اندازه ۳.۴ برابر، یارانه این خانوارها را افزایش داده است. آنها مستمری خود را هم دریافت می‌کنند و سرجمع دریافتی یک خانواده تحت پوشش افزایش می‌یابد.
تلاش دولت برای مهار بیکاری
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به مهار بیکاری در برنامه ششم توسعه گفت: دولت باید در طول برنامه ششم، نرخ بیکاری را یک رقمی کند. به این منظور در سند برنامه که به دولت ابلاغ شده، پیش‌بینی شده در طول سال‌های برنامه ۷۶۵ هزار نفر سالانه وارد بازار کار می شوند. ولی سالانه به طور معمول ۵۱۴ هزار نفر با روال گذشته می توانند شغل پیدا کنند و هر سال ۲۵۱ هزار نفر به جمعیت بیکار اضافه می شوند. دولت باید شرایط موجود را تغییر داده و فرصتهای شغلی بیشتر به وجود بیاورد. در سند برنامه اعلام شده در سال باید ۹۵۵ هزار فرصت شغلی ایجاد شود تا تعداد بیکاران موجود کاسته شود به طوری که در پایان برنامه نرخ بیکاری تک رقمی شود. به این منظور باید متوسط ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام گیرد. در سال ۹۵، تنها ۳۳۴ هزار میلیارد تومان بود و باید از امسال که اولین سال برنامه است، سالی ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه جذب شود. این سرمایه گذاری از کجا تامین می شود؟ اول از طرحهای عمرانی است که بودجه دولتی دارند. پیش بینی ما این است که سالانه حدود ۹۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی باید اختصاص یابد. این که "دلمان می خواهد" تا "می توانیم" یک مسئله دیگر است. آیا می شود بیش از دو برابر بودجه عمرانی را ناگهان زیاد کرد؟ اگر من و هزاران کارشناس سازمان برنامه و بودجه را عوض کنند، آیا می شود یک شبه این پول را دو برابر کرد؟
وی با اشاره به متن ماده ۳ برنامه ششم گفت: تمام این ارقام در ماده ۳ عنوان شده، مثلا صندوق توسعه ملی ۳۶ هزار میلیارد تومان بود که باید به ۷۲ هزار میلیارد تومان برسد، بازار سرمایه ۴۰ هزار میلیارد تومان بود که باید ۹۵ هزار میلیارد تومان شود. درآمد شرکتهای دولتی ۶۰ هزار میلیارد تومان است که باید ۹۵ هزار میلیارد تومان بشود. آورده اشخاص ۱۴ هزار میلیارد تومان است که باید ۲۲ هزار میلیارد تومان شود و مهمتر از همه باید از منابع خارجی استفاده کرد. استفاده از منابع خارجی، یکی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. اگر کسی می خواهد از منابع خارجی استفاده کند، فحش ندهید چشمش به بیرون است. طبق مصوبه مجلس، جذب سرمایه خارجی ۶ هزار میلیارد تومان بوده که باید ۱۹۵ هزار میلیارد تومان شود. بعد از برجام، سرمایه گذاری خارجی ۱۰ برابر شد ولی تنها به ۱۳ هزار میلیارد تومان رسید. ماده ۴ قانون برنامه می گوید دولت باید سالانه ۳۰ میلیارد دلار فاینانس، ۱۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی و ۲۰ میلیارد دلار قراردادهای مشارکتی خارجی داشته باشد. این دولت می گوید ارقام و اعداد شدنی نیست، نه این که دولت نخواهد، بلکه اعداد و ارقام باید افزایش بسیار زیادی بیابد.
نوبخت بار دیگر اعلام کرد: سازمان برنامه و بودجه متعلق به نظام است، اگر سروران کاندیدا، اطلاعاتی از این دست را خواستند، کارشناسان ما با صمیمیت تمام در خدمت بزرگواران هستند. انتظار نمی رود برخی شخصیتهای عزیز کاندیدا این ارقام را ورق بزنند، بلکه کارشناسان خود را بفرستند ارقام را کنترل کنند. امیدواریم گفته ها بر پایه استدلال باشد تا انسانهای شریفی که امید به این سخنان می بندند، دچار مشکل نشوند.
سخنگوی دولت با اشاره به مصوبه شورای عالی اشتغال و "کارورزی" افراد بیکار گفت: این طرح با عنوان طرح کارورزی جوانان ایران از طریق پرداخت حق بیمه دولت و پرداخت بخشی از حقوق کارورزان از سوی دولت، از بهمن ماه سال گذشته اجرا شده است. ما برنامه ۱۰۰ روزه ای هم داریم که در ۱۴ سرفصل تهیه شده است.
تسویه حساب با فرهنگیان
سخنگوی دولت درباره فرهنگیان بازنشسته هم خبر خوبی داشت و گفت: ما پرداخت پاداش بازنشستگی فرهنگیان را هم قول داده بودیم. آنهایی که تا سال ۹۴ طلب داشتند، در ۳۰ آذرماه با پرداخت ۲۷۰۰ میلیارد تومان تسویه شد. ۳۴۰۰ میلیارد تومان دیگر باقی مانده بود که کل پول توسط خزانه به وزارت آموزش و پرورش داده و توزیع شد. اگر چیزی باقی مانده باشد در خلال هفته معلم پرداخت خواهد شد. تسویه مطالبات، کمترین هدیه دولت به فرهنگیان محترم و زحمتکش کشور بود که تقدیم شد.
چقدر شغل می توان ایجاد کرد
نوبخت درباره اشتغال آفرینی در سالهای اخیر توضیح داد: در سال ۱۳۸۴ کل شاغلان کشور، ۲۰ میلیون و ۶۱۸ هزار نفر بودند. در پایان سال ۹۱ هم ۲۰ میلیون و ۸۶۷ هزار نفر بودند. این گزارش رسمی است. الان تعداد شاغلان ۲۲ میلیون و ۵۸۸ هزار نفر است. یعنی در این فاصله، مشاغل زیادی ایجاد شد که در برخی از فصلها، بیش از ۷۰۰ هزار شغل ایجاد کرده‌ایم. الان قرار است سالانه ۹۵۵ هزار نفر به شاغلان اضافه کنیم. اگر همه تلاشها انجام شود، این ارقام در دسترس است ولی اگر کسی می گوید بالاتر از این، امکان اشتغال باشد، قابل تامل است.
در تبلیغات، نهادهای نظارتی حضور دارند
نوبخت درباره تبلیغات ریاست جمهوری گفت: درباره تبلیغات، مراجع نظارتی، نظارت زیادی دارند و ما هم مقیدیم از امکانات دولتی برای تبلیغات استفاده نکنیم. یکی از همکاران ما که رئیس ستاد شد، از دولت استعفا داد. دستگاه‌های نظارتی کنترل زیادی دارند. هر کسی تخلف کرد، از برخورد قانونی استقبال می‌کنیم.
قانون کار، بازنگری می‌شود
سخنگوی دولت درباره تغییر در قانون کار اعلام کرد: قانون کار، قراردادهای موقت را به رسمیت شناخته، این که اصلاحی در این زمینه صورت گیرد و امنیت شغلی کارگران را افزایش دهد، خواست همکاران من در وزارت کار است. وزیر کار هم نسبت به امنیت شغلی کارگران بسیار حساس است. انشالله از مشاورت کارگران، کارفرمایان و تشکلهای کارگری و کارفرمایی هم استفاده شود تا هم حقوق کارگران و هم حقوق کارفرمایان را تضمین کند.
تشریح روابط ایران با آمریکا، عربستان و روسیه
نوبخت در بخش دیگری از سخنانش به روابط ایران با آمریکا، روسیه و عربستان پرداخت. او درباره رفتار احتمالی آمریکا با برجام گفت: برجام، قرارداد بین ایران و ۶ کشور خارجی است. هر یک از طرفین بخواهند از قرارداد سرباز زنند، برجام مشخص کرده با آن طرف چطور رفتار شود. اگر این کار از سوی دولت آمریکا صورت گیرد، از ظرفیت‌های برجام استفاده می‌کنیم و از حقوق حقه ملت ایران، کوتاه نمی‌آییم.
سخنگوی دولت همچنین درباره آخرین پیگیری‌های فاجعه منا گفت: عربستان درباره فاجعه منا هنوز اظهارنظر نکرده است. بلکه درباره شهدای فاجعه سقوط جرثقیل اعلام کرده‌اند مبالغی را پرداخت می‌کنند. بحث منا همچنان در حال بررسی است.
نوبخت درباره رابطه ایران و روسیه هم توضیح داد: رابطه استراتژیک و راهبردی ایران با روسیه قابل تعمیم به رابطه تاریخی ما نیست. ما در حافظه تاریخی خود، نقطه های تاریکی از این ارتباط داریم که معترضیم به پیشینیان خود که چرا چنین قراردادهایی با روسیه داشتند. ولی الان رابطه با روسیه اینطور نیست. روابط ما با روسیه به دقت مشخص است و بر پایه فرصتهای قابل قبول برای طرفین است. بازار بزرگ روسیه در اختیار ماست. در منطقه آزاد ارس، کشت گلخانه ای برای محصولات متنوع کشاورزی، صورت می گیرد و مستقیما به بازارهای روسیه صادر می شود. پنیر و لبنیات ما از جمله از واحد تولیدی کاله، بخشی از بازار روسیه را در اختیار گرفته اند. تلاش ما تعریف رابطه بر پایه استحکام است.
موضع دولت درباره فیلترکردن «اینستالایو و تلگرام صوتی»
نوبخت درباره دلیل فیلتر شدن اینستالایو گفت: ببینید چه کسی فیلتر کرد و از آنها بپرسید برای چه. این موضوع از طرف دولت نبوده. اظهارات وزیر ارتباطات در این باره، نظر و موضع رسمی دولت است. بیان آقای رئیس جمهور و موضع آقای وزیر ارتباطات مشخص بود. عده ای حتی اعتراض کردند چرا آقای رئیس جمهور اینقدر در این باره تند صحبت کردند.
صورت وضعیت بانکی جاذبه ندارد
سخنگوی دولت همچنین درباره آخرین پیگیری‌های فاجعه منا گفت: عربستان درباره فاجعه منا هنوز اظهارنظر نکرده است. بلکه درباره شهدای فاجعه سقوط جرثقیل اعلام کرده‌اند مبالغی را پرداخت می‌کنند. بحث منا همچنان در حال بررسی است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سئوالی درباره اصلاح وضعیت بانکها گفت: صورت وضعیت بانکی برای سرمایه گذاران خارجی جاذبه نداشت، الان صورت وضعیت بانکها با اصلاحاتی که دولت انجام داده، بهتر شده و امکان تسهیلات دهی و کم شدن نرخ سود بانکی فراهم شده. درباره برخورد با موسسات غیرمجاز هم بانک مرکزی بسیار قاطعانه به بانکها ابلاغ کرد. برای آنهایی که بدهی داشتند، زمان تعیین شد. یکی از مشکلات موسسات مالی و اعتباری است که به خاطر نظارت قوه قضاییه تعطیل شدند. بانک مرکزی در جهت اصلاح نظام بانکی و برخورد با این موسسات اقدام کرد، البته برخی مشکلات وجود دارد که برای اصلاح آن تلاشمان را ادامه می دهیم.
اشتغال در دولت چقدر است؟
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره سهم دولت از اشتغال‌زایی ۹۵۵ هزار شغلی گفت: در بحث استخدام نیروی انسانی جدید، چون همچنان قانون مدیریت خدمات کشوری حاکم است و بر اساس این قانون باید به ازای هر ۳ نفر خروجی، یک نفر می تواند وارد شود، باید گفت اساسا ضمن استخدام جدید در هر سال، تعداد نیروی انسانی رسمی دولت در حال کاهش است تا یک ساختار چابک و مناسب برای دولت داشته باشیم که در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. هر سال به تناسب خروجی و نیاز دستگاه‌ها استخدام صورت می‌گیرد کما اینکه در سال گذشته ۳۴ هزار نفر استخدام جدید انجام شد.
افزایش گردشگران رشد اقتصادی و اشتغال را به دنبال داشت
وی همچنین اظهار کرد: این که می گویند گردشگران خارجی اضافه شدند ولی اشتغال ایجاد نشد، حرف نادرستی است. ضریب اشغال تخت هتل‌ها را ببینید که از ماه‌ها قبل رزرو است. مرکز آمار ایران به دقت می گوید رشد ۷.۲ درصدی اقتصاد از کجا به دست آمد. یکی از بخشهای رشد، گردشگری، هتلداری و رستورانهاست که رشد این بخش را اعلام کرده و بر اساس این رشد، میزان اشتغال ایجاد شده در این بخشها هم قابل محاسبه است. بخشی از افزایش نزدیک به ۲ میلیون نفر از جمعیت شاغل در خلال خدمات دولت یازدهم، مربوط به بخش گردشگری است.
captcha