کد خبر: 3597232
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۲
پژوهشگر قرآنی:

امانتداری و تخصص، دو ملاک‎ قرآن براساس سوره «یوسف» برای انتخاب اصلح است

گروه اجتماعی: یک پژوهشگر قرآنی بیان کرد: طبق آیه 55 سوره یوسف، ایشان برای گرفتن مسئولیت پیشقدم شدند و برای اینکه شایستگی خود را نشان دهد گفت که حفیط و علیم هستم؛ حال اگر بخواهیم این کلمات قرآنی را در زبان کنونی به کار ببریم معادل واژه‎های تعهد و تخصص خواهد شد.

محمد علی اسدتاش، رئیس دفتر فعالیت های قرآنی دانشگاه قم در گفت وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، گفت: قرآن کریم به عنوان یک کتاب آسمانی و صحیفه نورانی، پیام آسمانی و تبیان لکل شی است و همه علوم را می‎توان از قرآن کریم استخراج و استفاده کرد.

وی افزود: گرچه قرآن یک سروش هدایتی است و هدف آن نیز سوق دادن انسان به سوی صراط مستقیم و حیات دنیوی و اخروی است باید از این کتاب راهنما برای یافتن خط مشی زندگی بهترین استفاده را داشت.
استاد قرآن بیان کرد: آیات بسیاری در خصوص جایگاه قرآن و همچنین بیان حقایق الهی در این کتاب شریف وجود دارد؛ به شکلی که می‎توان گفت که قرآن کریم از هیچ عنصری برای رسیدن انسان‎ها به کمال مطلوب خود فروگذار نکرده است؛ البته در برخی امور کلیاتی در قرآن آمده است که ما می توانیم به اقتضای شرایط موجود از آن استفاده کنیم.
وی گفت: از جمله این مباحث می‎توان به بحث انتخابات اشاره کرد؛ انتخابات و مردم سالاری در آیات قرآن کریم وجود دارد و این مطلب حتی در احادیث ما نیز به چشم می‎خورد؛ تا جایی که قرآن ناطق، امام علی(ع) در زمان پذیرش خلافت بیان کردند که من به علت اقبال مردمی مسئولیت را قبول می کنم؛ این مساله بیان می‎کند که تا چه اندازه، انتخاب مردم در پذیرش مسئولیت‎های سنگین نقش مهمی ایفا می‎کند.
پژوهشگر قرآنی اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم و در داستان حضرت یوسف(ع) که احسن القصص است، پس از نجات حضرت یوسف از زندان و اینکه ایشان از اتهامات نیز مبرا می‎شود، پس از تعبیر خوابی که برای عزیز مصر انجام می‎دهد و همه لیاقت و شایستگی ایشان را حس می‎کنند، به بحث ملاک‎های حاکم و کارگزار حکومتی اشاره می‎کند.
وی گفت: خداوند در آیه 55 سوره یوسف بیان می‎کند که خود این پیامبر در اینجا پیشقدم می‎شود و پیشنهاد می‎کند که هفت سال بحران اقتصادی را در پیش رو خواهیم داشت من را به سمت امور مالی و اداره کشور منصوب کنید زیرا من، حفیط و علیم هستم و اگر بخواهیم این کلمات قرآنی را در زبان حال به کار ببریم می‎توانیم از واژه‎های تعهد و تخصص استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: ایشان می‎فرماید که من حفیظ و امانت دار هستم و از بیت المال سواستفاده نمی‎کنم؛ در کنار آن، به بحث تخصص نیز اشاره می‎کنند که نقش مهمی در اجرای درست امور دارد؛ در تفاسیر مختلف روی این آیه برداشت‎های فقهی صورت گرفته است که در خود این شایستگی را می‎بیند بر اساس این آیه بر او تکلیف است که خود را عرضه کند.
اسدتاش عنوان کرد: یکی از آیات مهم در خصوص ویژگی‎های یک حاکم و مسئول عالی‎رتبه در داستان حضرت تالوت و جالوت بیان شده است که در آنجا ایشان به بحث علم و دانش اشاره می‎کند و توانایی و قدرت‌مندی جسمی را یکی از شرایط مدیران عالی‌رتبه قرار می‎دهد؛ این آیه بیان می‎کند که یک مسئول باید از جهت روحی و ذهنی و جسمی شرایط اداره کشور را داشته باشد.
وی رئیس دفتر فعالیت های قرآنی دانشگاه قم گفت: در آیه دیگر خداوند بیان کرده است که تقدیر هیچ مردم و حکومتی را بدون اراده خود آنها تغییر ندادیم؛ حدیث دیگری در این زمینه وجود دارد بنده تدبیر می‎کند و خداوند تقدیر می‎کند؛ این مساله بیان می‎کند که انسان‎ها نباید تسلیم جبر باشند و خود انسان است که سرنوشت خود را تدبیر می‎‌کند.
استاد قرآن بیان کرد: خداوند بیان می‎کند که ما شما را به این راه هدایت کردیم و حال شما می‌توانید شکرگزار باشید و یا کفران نعمت کنید.

captcha