
مجید خشخان، متولد سال 1375، ساکن شهرستان اسلامآباد غرب کرمانشاه و دانشجوی مقطع کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه در گفتوگو با کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ، درباره اهمیت اجرایی شدن طرح دانشجو معلم قرآن در سراسر کشور، گفت: استان کرمانشاه جمعیت زیادی دارد و مردم این استان مردمی با اعتقاد و با ایمان هستند، بهطوری که خانوادهها کودکان خود را از همان دوران خردسالی در مساجد، حسینیهها و دارالقرآنها با قرآن آشنا میکنند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین کمبودها در زمینه فعالیتهای قرآنی در استان کرمانشاه نبود اساتید قرآنی و دارالقرآن است که بهبود این شرایط نیازمند توجه و اقدامات لازم از سوی مسئولان محترم است.
خشخان گفت: من در حال حاضر در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه و خوابگاه این دانشکده برای علاقهمندان به آموزش قرآن، تدریس میکنم، اما اگر مراکز آموزش قرآن متعددی وجود داشته باشد افرادی مثل من انگیزههای بیشتری را برای تدریس پیدا میکنند.
وی اظهار کرد: قبل از حضور در طرح دانشجو معلم قرآن، کلاس تجوید میرفتم و با تجوید قرآن آشنایی داشتم و هنگام برپایی مراسم و محافل، در شهر خود قرائتهایی را داشتهام ولی از لحاظ تدریس هیچگونه آشنایی و تجربهای نداشتم که با شرکت در این طرح آمادگی لازم را در این زمینه فرا گرفتم.
خشخان در پاسخ به اینکه میزان استقبال دانشجویان از طرحهای جدید و خلاقانه قرآنی به چه میزان است، گفت: میزان استقبال دانشجویان از طرحهای جدید همچون طرح دانشجو معلم قرآن بسیار خوب است و آنها علاقه زیادی نشان میدهند که چنین طرحهایی دوباره برگزار شود، زیرا ما پس از بازگشت از این طرح وقتی که برای بچههای دیگر توضیح دادیم آنها نیز خیلی دوست داشتند که دوباره چنین طرحی برگزار شود و آنها هم بتوانند در این طرح شرکت کنند.
این مربی قرآن از پیشنهاد خود به دیگر دانشجویان برای شرکت در این طرح، گفت: پیشنهاد من به دانشجویان دیگر این است که در چنین طرحهایی شرکت کنند و خود را خادم قرآن بدانند؛ به نظر من طرح دانشجو معلم قرآن باید در تمام دانشگاههای کشور برپا شود چراکه همگی نیازمند به قرآن هستند و یک دانشجو بهتر میتواند به دیگر دانشجویان در زمینههای قرآنی کمک کند.
خشخان همچنین با ارائه پیشنهاداتی برای بهبود این طرح قرآنی، اظهار کرد: پیشنهاد من این است که یک فرم گزارش برای کسانی که تدریس میکنند، تهیه شود برای اینکه ما بدانیم در این فرم گزارش چه چیزهایی را باید گزارش کنیم و دیگر اینکه دورههای بیشتری مثل دوره گذشته که در مشهد برای دانشجویان برگزار شد، برپا کنند و از اساتید برجسته در این حوزه استفاده کنند تا به میزان آگاهی دانشجویان کمک کند.
یادآور میشود، طرح «دانشجو معلم قرآن کریم» به همت سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در راستای نیل به نهضت قرآنآموزی در کشور و با هدف آموزش به دانشجویان مستعد و آشنا به علوم روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، جهت تعلیم به دیگر دانشجویان و نیز گسیل به مناطق محروم کشور در قالب اردوهای جهادی قرآنی در حال اجراست که تاکنون هشت دوره از آن برگزار شده است.
محمد چشمهنوشی