به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، روایات اهلبیت(ع) و سیره رسولالله(ص) منبعی برای تغذیه روحی و فکری خانوادهها و الگوگیری از آن برای دستیابی به زندگی سعادتمندانه، مؤمنانه و مملو از آرامش است. با نگاهی به نحوه زندگی بزرگان و پیشوایان دینی می توان الگویی برای سبک زندگی در نقش های مختلف یافت.
این بار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نگاهی به زندگی اقتصادی خانواده مسئولان حکومتی در اسلام داریم تا مردم و مسئولان خود قضاوتی بر تفاوت های موجود در جامعه با آنچه نگاه و منش ائمه معصومین(ع) و رسول الله(ص) بوده است، داشته باشند.
حضرت علی(ع) از مردی که ترک دنیا کرده و زندگی زاهدانه ای پیشه خود ساخته بود سوال کرد که چرا چنین کرده است، گفت: ای امیرمؤمنان شیوه زندگی من مانند زندگی شما است که لباس خشن می پوشید و طعام سخت می خورید، آن حضرت فرمود: وای بر تو، موقعیت من و تو یکسان نیست. همانا خداوند بر رهبران حکومت حق واجب گردانده است که سطح زندگی خود را چون زندگی مستضعفان جامعه خویش قرار دهند تا به فقرای جامعه فشار نیاید.
همچنین در روایات آمده است که حضرت علی(ع) در خانه رسول خدا(ص) پرده ای با نقش و نگار بود، حضرت به همسرشان گفتند: پرده را از مقابل چشمانم بردار؛ زیرا وقتی در آن می نگرم به یاد دنیا و زرق و برق آن می افتم. امام صادق(ع) نیز فرمود: حضرت رسول(ص) بر امه مسلمه که خدا از او راضی باد وارد شد، ام سلمه لقمه نانی برای حضرت آورد؛ پیامبر فرمود(ص) آیا خورش داری و امه سلمه گفت: خیر رسول الله(ص)؛ غیر از سرکه چیزی ندارم. حضرت فرمود چه خوب خورش است سرکه.
در حالی که پیامبر اکرم(ص) زره اش را نزد یهودی از یهودیان مدینه به ازای مقداری جو گرو گذاشت و از یهودی به خاطر نفقه برای اهل و عیالشان وام گرفت، شاهد ثروت اندوزی برخی مسئولان حکومتی هستیم.
هنگامی که پیامبر(ص) پس از جمع آوری غنائم آل ابی الحقیق از جنگ خیبر بازگشت، برخی همسران آن حضرت گفتند: به ما از این غنائم بده. آن حضرت فرمود: مطابق فرمان خدا غنائم این جنگ را بین مسلمین تقسیم کردم. آن زن ها خشمگین شدند و گفتند: تو گمان می کنی اگر ما را طلاق بدهی مرد دیگری که هم شأن ما باشد پیدا نمی شود که ما با او ازدواج کنیم. پیامبر(ص) از این سخن اندوهگین شد؛ خداوند به آن حضرت فرمان داد مدتی از همسران خود دوری کند. پس از ۲۹ روز آیه تخییر نازل شد. آیه میفرماید: پیامبر به همسرانت بگو اگر زندگی دنیایی و زینت آن را برمیگزیند پس بروید و پس از جدایی از رسول خدا(ص)از لذات دنیوی بهره مند شوید.
همسر پیامبر عایشه گفت: دنیا پیوسته بر ما سخت و تنگ بود تا آن که پیامبر رحلت کرد؛ بعد از رحلت او دنیا بر ما ریزش کرد و صاحب رفاه فراوان شدیم. امام صادق(ع) فرمود: هر کس گرسنه را سیر کند خداوند به او در بهشت نهری عطا میکند آنگاه افزود: حضرت سلیمان(ع) از میهمانان خود با گوشت و نانی که از آرد الک شده، پخته شده بود پذیرایی میکرد و خانواده خود را با نانی که از آرد الک نشده درست شده بود پذیرایی میکرد و خودش جوی غربال نشده می خورد.
بیهقی از صولی نقل میکند که جده ام یعنی مادر پدرم که اسمش «عذر» بود میگفت: من و تعدادی از کنیزان از کوفه خریداری شدیم، پس ما را به منزل مأمون بردند؛ گویی به باغی پر از خوراکی ها و نوشیدنی ها و رفاه و آسایش و ثروت و دینار وارد شده بودیم. پس مأمون مرا به حضرت رضا(ع) بخشید، هنگامی که به منزل او رفتیم همه آن ناز و نعمت را از دست دادیم.
با نگاهی به روایات در می یابیم که امام صادق(ع) نیزغذای خانواده امیرالمومنین علی(ع) را روغن و سرکه و خرمای خشک و لباسشان را به جز کرباس چیز دیگری معرفی نکرده اند.