کد خبر: 3605016
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۸
مدیر جامعه الزهراء(س):

رفتن به بهشت بدون عمل نیک آرزویی باطل است/ خسارات توجه ناقص به دین

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر جامعه الزهراء(س) با بیان اینکه مجموعه اعتقادات دینی، یک منظومه است، گفت: جدا کردن بخشی اعتقادات از این منظومه نتیجه درستی برای ما ندارد، به همین دلیل آرزوی رفتن به بهشت و مشمول شفاعت اهل‌ بیت(ع) قرار گرفتن بدون عمل نیک آرزویی باطل است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین سیدمحمود مدنی، مدیر جامعة الزهراء(س) با بیان اینکه یکی از مبنایی‌ترین ارزش‌ها ایمان است، گفت: اگر کاری بدون ایمان باشد انسان هم خودش خسران‌زده است و هم آن مجموعه به آن خیر و برکتی که باید برسد، نخواهد رسید.
وی افزود: حقایق دینی یک منظومه و مجموعه به هم پیوسته است و اگر بخشی از آن جدا شود، نظام مجموعه بهم می‌خورد و به نتیجه مقبول نمی‌رسد؛ بنابراین با حفظ رتبه‌بندی باید این ارزش‌ها در یک منظومه مورد توجه قرار گیرد.
مدنی با اشاره به آسیب جدا دیدن برخی مسایل اعتقادی از مجموعه اعتقادات عنوان کرد: به عنوان مثال مجموعه آیات و روایاتی وجود دارد که شفاعت و عفو و کرم و غفران الهی را بیان می‌کند که همه درست است، ولی اگر آن را از دیگر اعتقادات جدا کردیم، نتیجه‌گیری‌ای می‌کنیم که الان در جامعه رخ داده است.
این استاد حوزه عنوان کرد: می‌گویند خدا کریم و مهربان است، پس شفاعت اهل‌ بیت(ع) برای کجاست؟ توسل و دعا چیست؟ یعنی با استناد به اینکه خدا کریم است و یا با شفاعت، می‌خواهیم خود را از اعمال معاف کنیم در حالی که حق نداریم این معارف را از هم جدا کنیم زیرا خداوند کریم است ولی همین خدا، اشدالمعاقبین نیز هست.
وی تأکید کرد: اهل بیت(ع) شفاعت دارند و در آن تردیدی نیست ولی این به معنای آن نیست که در حلال، حرام و نماز و ... کوتاهی کنیم لذا باید مجموعه آیات و روایات را یک منظومه ببینیم زیرا همان خدایی که ارحم‌الراحمین، غفور، بخشنده، عافی و رحمتش بی‌منتهی است همان خدا هم این اصل را گذاشته است که انسان جز سعی و تلاش خود چیزی نخواهد دید.
وی با بیان اینکه با این توجه بسیاری از رفتارهای ما تغییر خواهد کرد؛ تأکید کرد: تمامی بنیان‌های علامه مطهری مرصوص است، البته ایشان معصوم نبود ولی به تعبیر امام خمینی(ره) همه آثار ایشان بی‌استثناء خوب است؛ ایشان وقتی می‌خواهد مسئله عفو، توسل و شفاعت و ... را بیان کند، اصل اساسی فراهم کردن زاد و توشه برای آخرت را هم بیان فرموده است.
مدنی تأکید کرد: بنابراین اگر کسی کار، عمل و تلاش نکند، به این بهانه که خداوند کریم است، تفکر بسیار غلطی است.
مدیر جامعة الزهراء(س) عنوان کرد: امام علی(ع) فرمود «از کسانی نباش که آرزوی آخرت دارند ولی برای آن کاری نکرده‌اند»؛ توبه را به تأخیر می‌اندازند؛ حرف می‌زند مانند کسی که به دنیا بی‌رغبت است ولی مانند کسی که دو دستی به دنیا چسبیده است، زندگی می‌کند؛ امر می‌کند به مسایلی که خود او انجام نمی‌دهد. سخن از دوستی صالحین بر زبان می‌آورد و می‌گوید من علوی و شیعه و حسینی و فاطمی هستم، ولی عمل آن‌ها در زندگی‌اش نیست و سفره و عروسی و رفتار خانوادگی‌اش مبتنی بر سیره آنان نیست.
مدنی افزود: این افراد گنهکاران را دوست ندارد، ولی خودش مرتکب گناه می‌شود؛ وقتی موی سر دختری را می‌بیند، ناراحت می‌شود ولی وقتی غیبت می‌کند، آن را حرام نمی‌داند؛ از ردشدن دیگران از صراط و گناهان آنان می‌ترسد ولی خودش بیش از عملش امیدوار است. وقت عمل دستش کوتاه ولی وقتی درخواستی از خدا دارد درخواست‌های بزرگی دارد.
این استاد حوزه عنوان کرد: قرآن فرموده است که با آرزوی شما و اهل کتاب کاری درست نمی‌شود، بلکه عمل لازم است و هرکسی عمل سوئی انجام دهد جزای آن را خواهد دید.
مدنی بیان کرد: بهشت را اعمال صالح آماده می‌کند؛ بنابراین کسی که عمل صالحی ندارد، چگونه می‌خواهد بهشتی برای خود درست کند.
وی با بیان اینکه ما سه حوزه عمل داریم، عنوان کرد: بخشی اعمال فردی است که باید به بزرگانی مانند امام خمینی(ره) و آیت‌الله بهجت و ... تأسی کنیم؛ در مورد شیخ انصاری بیان شده است که روزانه چند کار، جزء برنامه‌های او غیر از نوافل بوده است؛ قرائت یک جزء روزانه قرآن، زیارت روزانه جامعه و عاشورا و نماز جعفر طیار که ممکن است، گفته شود بیکار بوده‌اند ولی چه کسی مکاسب و رسایل و ... را نوشته و چه کسی مانند شیخ انصاری درگیری و مشغولیت داشته است.
مدنی بخش دوم را اعمال اجتماعی برشمرد و ادامه داد: انتخابات نمونه اعمال اجتماعی است و اگر متدینین شرکت نکنند، افراد دیگر حضور می‌یابند و در نتیجه انتخاب آنان نتیجه نادرستی خواهد شد و بخش سوم نیز اعمال قراردادی ما است.
مدنی افزود: وقتی کسی قرارداد ببندد، دین بر گردن او آمده است؛ مثلا وقتی کسی در اداره‌ای مشغول کار می‌شود، باید بداند که جزء اعمال واجب او است، این که تلفن غیر اداری طولانی داشته باشیم و یا کارها را به تأخیر بیندازیم با شرع سازگار نیست.
captcha