کد خبر: 3605683
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۹
رئیس‌زاده تبیین کرد:

روزه‌داری در بیشتر بیماران عروقی منعی ندارد/ چگونگی سالم روزه گرفتن

گروه سلامت: رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی و جراح عروق ضمن بیان توصیه هایی به بیماران عروقی، روزه‌داری توسط آنان را با مشورت پزشک متخصص خود در بیشتر موارد مفید دانست.

محمد رئیس‌زاده، جراح عروق در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان به تبیین وضعیت بیماران عروقی برای روزه‌داری پرداخت و گفت: بیماران عروقی با توجه به نوع بیماری آنها عمدتا مشکلی برای روزه‌داری ندارند.

وی تصریح کرد: این بیماران باید هم در وعده افطار و هم وعده سحر مایعات به اندازه کافی مصرف کنند و اگر این افراد داروی خاصی می‌خورند که هر 12 ساعت باید مصرف شود باید افطار و سحر مصرف کنند و حتما نظر پزشک خود را نیز در این رابطه جویا شوند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور عنوان کرد: برخی از بیماران قلبی و به ویژه بیماری‌های عروقی که اختلالات انعقادی زیادی دارند و مجبور هستند داروهای رقیق کننده خون مصرف کنند، طی ساعات روزه‌داری ممکن است دچار کمبود آب شده و در نتیجه دچار اختلال انعقاد خون شوند، لذا بهتر است روزه نگیرند، اما در هر صورت باید با پزشک خود مشورت کنند.

وی در ادامه با توصیه به بیماران عروقی جهت مصرف حداکثر مایعات در زمان افطار و سحر جهت روزه‌داری سالم عنوان کرد: این افراد حتما داروهای خود را مصرف کرده و رژیم کم چرب و کم نمکی را بر غذای سحر و افطار خود حاکم کنند چرا که رژیم‌های چرب و پر نمک میزان جذب مایعات و در نتیجه مصرف آن را افزایش می‌دهد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله اظهار کرد: روزه‌داری در بسیاری از بیماران عروقی با رعایت بسیاری از نکات و مشورت‌هایی که از سوی پزشک خود دریافت می‌کنند چه بسا برای آنان مفید واقع شود، چرا که بسیاری از ریسک فاکتورها که برای بیماران عروقی تهدید محسوب می‌شود، کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: یکی عوامل تهدید کسانی که بیماری عروقی دارند یا در معرض آن هستند، چربی خون و فشار خون است که روزه موجب می‌شود فشار خون پایین آمده و چربی خون نیز کاهش پیدا کند و این قطعا بر سلامت عروق تأثیر می‌گذارد.   

captcha