کد خبر: 3608761
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۱
مدیر جامعة الزهراء(س):

مهمترین هدف اسلام از ازدواج، پیمودن مسیر قرب الهی است

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر جامعة الزهراء(س) با اشاره به اهداف متعدد ازدواج‌های رایج مادی تاکید کرد: مهمترین هدف اسلام از ازدواج، این است که زن و مرد بتوانند در کنار یکدیگر مسیر قرب الهی را با سرعت بیشتری طی کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود مدنی، مدیر جامعه الزهراء(س) امروز 21 خرداد در ادامه مباحث سیره فاطمی با اشاره به ماهیت ازدواج گفت: در یک دوره و برخی اقوام و قبائل به زن با نگاه یک کارگر نگریسته می شده است و الان نیز به نحو دیگری این نگاه اقتصادی به ماهیت ازدواج وجود دارد.
وی افزود: متاسفانه کم نیستند کسانی که به ازدواج نگاه اقتصادی دارند و همین نگاه مصیبت بار است که گاهی دخترانی در اوج فضایل انسانی و مهارت های خانوادگی در خانه می مانند چون تنها خانواده مستضعفی هستند.

مدنی افزود: نگاه دوم به ازدواج، ماهیت پایگاه اجتماعی است؛ یعنی دختر فلان شاه با برادر و یا شاه دیگری ازدواج می‌کرد که نمونه آن ازدواج محمدرضا پهلوی با فوزیه بود همچنین در سطوح پایین تر کسانی هستند که سراغ دختران اسم و رسم دار می‌روند.

وی با اشاره به نگاه سوم به این مسئله اظهار کرد: برخی تنها به دلیل تداوم نسل ازدواج می‌کنند و برخی نیز تصور دارند که نگاه اسلام هم صرفا همین است در حالی که اگرچه تولید نسل در اسلام بسیار مهم است ولی ماهیت ازدواج، تداوم نسل نیست.

مدیر جامعه الزهراء، اطفاء شهوانی را از دیگر اهداف ازدواج برشمرد و بیان کرد: این نگاه در مقابل افراد بی بند و بار نگاه مقدسی است ولی این هم تمام هدف ازدواج نیست.

مدنی با بیان اینکه امروز متاسفانه غیرت مردم از حرام را کاهش می‌دهند افزود: در روایت داریم که در حلال، غیرتی وجود ندارد برعکس آنچه امروز در حال رواج یافتن در کشور است در حالی که باید به جای تعبیر«دوست دختر» از تعبیر «فاسقه» که بار منفی دارد استفاده کنیم زیرا اگر در جامعه ای بی‌غیرتی رواج یافت بینی افراد به خاک مالیده خواهد شد. 

وی افزود: هدف ازدواج در اسلام نه پایگاه اجتماعی و نه ثروت و ... مطرح است بلکه اصل ازدواج این است که یکنفر در کنار دیگری قرار بگیرد و او را در مسیر قرب الهی کمک کند.

مدیر جامعه الزهراء(س) بیان کرد: زن و شوهر نسبت به یکدیگر وظیفه امر به معروف و نهی از منکر به خصوص شوهران نسبت به زنان دارند البته منظور فشار واردکردن به یکدیگر در مستحبات و امر به معروف و نهی از منکر دائمی نیست زیرا اگر ظرفیت طرف مقابل مورد توجه قرار نگیرد باعث دلزدگی افراد از اسلام و روحانیت و ... می شود.

captcha