کد خبر: 3611722
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۰

اعطای مشروعیت به امام معصوم تنها از ناحیه خداوند است

گروه معارف: نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: اعطای مشروعیت به امام معصوم و حکومتش تنها از ناحیه خداوند است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآنی(ایکنا) از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی، نماینده ولی فقیه در استان یزد روز گذشته در جمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه مصلی یزد اظهار کرد: همه مسلمانان اصل مسئله امامت و پیشوایی را پذیرفته‌اند که انسان کسی را نیاز دارد تا جامعه را حفظ کرده، نگاه دارد و هدایت نماید.
وی ادامه داد: الان همه به این مسئله قائل هستند که هیچ کشور و جامعه‌ای بدون پیشوا و کسی که امور را جمع و جور و مدیریت کنند نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد و مطمئنا در این صورت هرج و مرج به وجود می‌آورد.
نماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به اینکه طبق نظر شیعه، امام باید عالم و آگاه به قوانین الهی باشد گفت: فردی که به عنوان امام است در صورتی که عالم به تمام قوانین الهی نباشد، باید از علم دیگران استفاده کند و ممکن است این علم را اشتباه به وی برسانند و همین موضوع سبب انحراف جامعه شود.
ناصری یزدی عصمت را یکی دیگر از ویژگی‌های امام از دیدگاه شیعه دانست و افزود: حفظ و صیانت از دین و تحریف‌ها، اشتباهات و کج‌فهمی‌ها و بدفهمی‌ها مسائلی است که باید امام در ارتباط با آن مسئولیت داشته باشد و رموز احکام و تبیین و تفسیر آن را داشته باشد و برای مردم بیان کند.
امام جمعه یزد ادامه داد: این اقدامات نیاز به علمی دارد که حتما از ناحیه خداوند به او القا شده باشد چرا که علم بشری توانایی انجام چنین کارهای مهم و بزرگی را ندارد.
وی عنوان کرد: یکی از دلایلی که زمین هیچ زمانی نمی‌تواند خالی از حجت و امام باشد این است که یکی از وظایف امام حفاظت و صیانت از دین و جلوگیری از به وجود آمدن انحرافات است.
رئیس شورای مرکزی حوزه علمیه یزد به آیه اطیعو الله و اطیعو الرسول و اولی الامر منکم اشاره کرد و گفت: در اطیعو الله و اطیعو الرسول کاملا آشکار است و دستورات الهی در آن بیان می‌شود، ولی در بخش سوم که اولی الامر است، مگر می‌شود اولی الامر را هر کسی که حاکم کشور اسلامی است دانست، به این صورت باید صدام، آل سعود، آل خلیفه و یزید و معاویه را هم باید اولی الامر دانست.
نماینده ولی فقیه در استان یزد ادامه داد: در صورتی که چنین چیزی را بخواهیم قبول کنیم، در واقع به این معنی است که در ابتدای آیه بیان شده اطاعات خدا بکنیم و در ادامه آن ما از اطاعت خداوند منع شده‌ایم چرا که چنین حاکمانی خودشان با فسق و فجور و ظلم به مسلمانان زندگی خود را می‌گذرانند.
ناصری یزدی گفت: این موضوع نشان می‌دهد که به هیچ عنوان اولی الامر نمی‌تواند غیر از معصوم باشد و از ناحیه خداوند عصمت و علم و آگاهی گرفته باشد چرا که معصوم را هیچ کسی غیر از خداوند متعال نمی‌تواند انتخاب کند.
امام جمعه یزد تصریح کرد: افرادی که بیان می‌کنند مشروعیت امام با مردم است کارشان اینجا لنگ می‌شود که انتصاب امام حتما باید از ناحیه خداوند باشد و مشروعیتش را هم باید از این ناحیه به دست آورد و همه هم باید از این امام اطاعت کنند.
وی ادامه داد: بعضی فکر می‌کنند چون مردم از امام علی(ع) خواستند حکومت امام مشروعیت پیدا کرده و ایشان قبول کردند، این غلط است و حکومت امام علی(ع) مشروعیت خود را از ناحیه خداوند داشت ولی در برهه‌ای از زمان انسان‌ها به سمت ولی نرفتند، این به معنای آن نیست که مردم مشروعیت حکومت امام را کاهش دادند.
منبع: روابط عمومی امام جمعه یزد
captcha