کد خبر: 3611761
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۴

اعتماد مردم و همکاری دستگاه‌ها عامل مهار موفق آنفلوانزای حاد پرندگان بود

گروه اجتماعی: استاندار یزد گفت: مردم با اعتماد کامل به کارشناسان در معدوم‌سازی طیورشان برای پیشگیری از این بیماری داوطلبانه اقدام کردند که نشانگر صداقت و درستی مدیران استان و اعتماد مردم به آن‌ها است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآنی(ایکنا) از یزد، سیدمحمد میرمحمدی، استاندار یزد صبح امروز در نشست قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی استان اظهار کرد: در مهار بیماری‌هایی مانند تب کریمه کنگو، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آفت مگس مدیترانه‌ای در استان شاهد هم‌افزایی و همکاری خوب همه دستگاه‌ها بودیم و یکی از دلایل موفقیت در مهار این بیماری‌ها همین همکاری به‌ موقع دستگاه‌ها است.
وی افزود: در بحث کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از حمل‌ونقل و فروش طیور زنده جلوگیری شد همچنین کشتارگاه‌ها هم در پیشگیری از بیماری‌ها به‌ خوبی ساماندهی شدند.
رئیس قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی استان افزود: مبارزه با این بیماری‌ها دارای جنبه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و بهداشتی است و هرچند خطر بزرگی محسوب می‌شود ولی با همکاری قابل‌ مهار است.
میرمحمدی در خصوص مهار آفت مگس مدیترانه‌ای در استان گفت: یکی از مشکلاتی که در مهار این آفت مطرح است بحث خرده مالکی است که با همکاری باغداران این مشکل مرتفع خواهد شد.
وی با اشاره به موضوع مسمومیت دانشجویان دانشگاه یزد نیز گفت: این موضوع می‌تواند تجربه خوبی برای استان باشد تا در همه مکان‌های عمومی و پرجمعیت مانند پادگان‌ها و خوابگاه‌ها، رستوران‌ها و غذا پزی‌ها دقت بیشتری شود و کارشناسان حضور پررنگ‌تری داشته باشند و از تبعات منفی جلوگیری کنند.
ارتقای سلامت و حفاظت از جان مردم مهمترین وظیفه قرارگاه زیستی
محمدصادق طهماسبی، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری یزد نیز در این نشست ارتقای سلامت مردم را مهم‌ترین وظیفه قرارگاه زیستی دانست و گفت: حفاظت از جان مردم به‌عنوان سرمایه انسانی مهم‌ترین رکن، هدف و راهبرد پدافند زیستی استان است.
طهماسبی افزود: با توجه به توان‌زیستی استان تمام اقدامات لازم برای مهار مسمومیت غذایی دانشجویان همچنین آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام شد.
وی ضمن تشریح برنامه‌های انجام‌شده قرارگاه پدافند زیستی استان در سه‌ماهه نخست سال جاری با اشاره به اهمیت کار در حوزه پدافند زیستی تصریح کرد: با توجه به تغییر روش دشمنان انقلاب در آسیب به کشور و تهدیدها علیه نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت در زمینه پدافند غیرعامل زیستی امری ضروری است.
دبیر قرارگاه پدافند زیستی استان با تأکید بر ظرفیت رسانه‌های استان در فرهنگ‌سازی برای مقابله با تهدیدات زیستی گفت: لازم است رسانه ملی، مطبوعات و خبرگزاری‌های استان نسبت به اهمیت موضوع پدافند غیرعامل در جامعه به‌ ویژه در حوزه زیستی فرهنگ‌سازی کنند.
طهماسبی با اشاره به اینکه از معدود استان‌هایی بودیم که در حوزه واحدهای صنعتی خسارتی نداشتیم، گفت: استان یزد جزو استان‌های پیشرو در بحث مبارزه با تهدیدات زیستی است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری در خصوص آفت مگس مدیترانه نیز گفت: این آفت بیشتر روی درخت انار و گیاهان پایدار کویری تأثیر دارد و جهاد کشاورزی یزد در بومی‌سازی و بیولوژیک سازی مبارزه با این آفت توانست بسیار موفق باشد چراکه استفاده از سموم ممکن بود حشرات مثبت درخت انار را هم از بین ببرد و این اولین مبارزه بیولوژیک در یزد بود که کاملاً علمی و آزمایشگاهی با موفقیت انجام شد.
طهماسبی درباره تهدید زیستی آنفولانزای فوق حاد پرندگان تأکید کرد: این تهدید زیستی هم با مدیریت خوب استان مهار شد.
وی در خصوص تب کریمه کنگو گفت: این ویروس از 10 سال گذشته در کشور وجود داشته و جنبه بومی به خود گرفته و بیشتر در مناطق گرم و خشک کشور به چشم می‌خورد، بنابراین باید در کشتارگاه‌ها و مراکزی که با دام و کشتار دام مواجه هستند دقت و اصلاح بیشتری در امور انجام شود.
یادآور می شود این نشست با موضوع بیان عملکرد سه ماه پدافند غیرعامل زیستی استان در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب کریمه کنگو، آفت مگس مدیترانه‌ای و مسمومیت دانشجویان دانشگاه یزد برگزار شد.
منبع: استانداری یزد
captcha