کد خبر: 3615418
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۹

«بازگشت از بهشتی، بازگشت به بهشتی» منتشر شد

گروه ادب: کتاب «بازگشت از بهشتی، بازگشت به بهشتی» نوشته محمد سروش محلاتی است که اخیراً روانه بازار نشر شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «بازگشت از بهشتی، بازگشت به بهشتی» همزمان با ایام شهادت آیت‌الله سیدمحمد بهشتی منتشر شد. از جمله مباحثی که در این کتاب مطرح شده است می‌توان به اندیشه بهشتی در آینه قانون اساسی، نفی استبداد، نفی استثمار، نفی اختناق، ولایت تعریف و تحدید شده، «موضع ما» پس از شهید بهشتی، مسائل اقتصادی، محدودیت فعالیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گرایش ضد تبعیض و ضد انحصار در ورزش اشاره کرد.

در مقدمه این اثر می‌خوانیم: جامعه اسلامی ما، اینک در کجا قرار دارد؟ آیا این وضع، همان آرمانی است که ملت برای آن قیام کرد؟ و اگر هنوز به آن نرسیده‌ایم،‌ آیا در همان سو رو به پیشرفت هستیم؟ و اگر نه آیا در حرکت خود دچار رکود و توقف شده‌ایم؟ و اگر نه آیا از آن آرمان‌ها در حال فاصله گرفتن هستیم؟

پاسخ گفتن به آن پرسش، و انتخاب هر یک از این گزینه‌ها موکول به شاخص‌هایی است که از پیش تعیین کرده بودیم و از سوی پیشگامان نهضت اعلام شده بود. و البته میان آنها آیت‌الله بهشتی،‌ یکی از برجسته‌ترین متفکران، و از طراحان نظام اسلامی است و با تکیه بر آرای او می‌توان تشخیص داد که اینک در کجا قرار داریم.

در بخشی از موضوع اندیشه شهید بهشتی در آینه قانون اساسی که در فصل اول این کتاب ارائه شده، آمده است: شهید بهشتی نزدیک به دو سال و نیم از آغاز عمر جمهوری اسلامی را درک کرد و در این دوره کوتاه، نقش برجسته و حساسی در مهمترین مسائل نظام ایفا کرد. میراث ماندگار این دوره،‌ نقشی‌آفرینی بی‌بدیل او در تدوین قانون اساسی بود. او مدیریت جلسات مجلس و بررسی نهایی قانون اساسی را برعهده داشت و در این جایگاه، تدبیر و درایت فوق‌العاده خویش را در اداره فعالیت‌های جمعی آشکار کرد، ولی نقش مهمتر او در این مجلس، تاثیرگذاری در محتوای قانون اساسی است.

مدیریت بهشتی در خبرگان از سنخ مدیریت ناظمی که به فعالیت یک گروه،‌ نظم و ترتیب می‌دهد نبود؛ بلکه از سنخ مدیریت مهندسی بود که با اندیشه خلاق و با ابداع و ابتکار خود، به طراحی می‌پردازد و با جهت دادن به خرد جمعی، اندیشه دیگران را نیز به سوی آن طرح متوجه کرده و به آن کمال می‌بخشد.

captcha