کد خبر: 3619144
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۰
مهرابی:

ترویج نماز و معنویت در سازمان‌ها با بخشنامه میسر نمی‌شود/ آمادگی راه‌اندازی استودیو گفت‌وگو محور

گروه اجتماعی: مدیركل تبلیغات اسلامی فارس تأكید كرد كه ترویج نماز با بخشنامه میسر نیست و معنویت در دستگاه‌ها با بخشنامه اجرا نخواهد شد و باید بدانیم كه نماز کار فرهنگی می‌خواهد و معنویت زیرساخت‌های دینی نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل تبلیغات اسلامی فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین مهرابی مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس گفت: کار فرهنگی کاری است جمعی و کار یک دستگاه به تنهایی نیست.

وی با یادآوری آیات قرآن كریم اظهار كرد: خداوند سبحان در قرآن کریم اشاره می‌فرمایند که بهترین قول، قولی است که انسان را دعوت می‌کند به سوی خداوند و عمل صالح، اما قولی که انسان را دعوت می‌کند به این مهم، اگر خروجی و نتیجه‌اش با آن قول و عمل صالح منتج به «...إِنَّنِی مِنَ الْمُسْلِمِینَ؛...[در برابر خدا] از تسلیم‏شدگانم» (آیه 33 سوره فصلت) شود قول سدید است.

مهرابی ادامه داد: این سخنی است که انسان را به رستگاری می‌رساند و لذا در کنار این قول حضرت حق، نحله‌ها و جریان‌های انحرافی هستند که گاهی اوقات از خدا و عمل صالح سخن می‌گویند اما منتج به «إِنَّنِی مِنَ الْمُسْلِمِینَ» نمی‌شوند.

مدیركل تبلیغات اسلامی فارس افزود: از طریقت و حقیقت سخن می‌گویند، اما طریقت و حقیقت بدون شریعت را تبلیغ می‌کنند در حالی كه حقیقت و طریقتی منتج به نتیجه می‌شود و دست انسان را گرفته و به رستگاری می‌رساند که منتج به شریعت شود. لذا حقیقت بدون شریعت چیزی جز انحراف نیست و هر آنچه که امروز از نحله‌های انحرافی در استان نگران هستیم جریان‌هایی هستند که قائل به شریعت نیستند.

وی، رسالت سازمان تبلیغات اسلامی را در این راستا یادآور شد و گفت: سازمان تبلیغات اسلامی هرگز هدف و وظیفه‌ای تحت عنوان فعالیت‌های شکلی نداشته و این مورد برای این سازمان تعریف و تعیین نشده است. بدین معنا که مومنین و متدینین ما این انتظار را از سازمان تبلیغات اسلامی نداشته باشند که در زمینه توزیع بنر، پوستر و مواردی از این دست را نداشته باشند. هرچند که در مناسبت‌ها همراه با سایر دستگاه‌ها حضور داریم.

مهرابی یادآور شد: در خصوص اهداف و وظایف سازمان تبلیغات اسلامی که منشور مقام معظم رهبری است اشاراتی خواهیم داشت، اولین نکته اهداف سازمان تبلیغات اسلامی است، هدف حضرت امام(ره) از تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی و امروزه تاکیدات و عنایات خاص مقام معظم رهبری به این دستگاه فرهنگی، تعمیق باورهای دینی و احیای ارزش‌های دینی است. این سازمان به‌عنوان یک دستگاه غیر دولتی باید با همگرایی با سایر دستگاه‌های فرهنگی و بارور کردن مجموعه‌های مردم نهاد، بستر را برای تعمیق باورهای دینی و احیای ارزش‌های اسلامی و قرآنی در جامعه فراهم کند.

وی با طرح این سئوال كه خانواده تبلیغات اسلامی در استان فارس چه گروه‌ها و اقشاری هستند، گفت: یکی از مجموعه‌های سازمان تبلیغات اسلامی تشکل‌های دینی و هیئات مذهبی است. هیچ دستگاه و مجموعه‌ای به جز سازمان تبلیغات اسلامی اجازه صدور مجوز برای هیئات مذهبی را ندارد و این سازمان در راستای ساماندهی تشکل‌های دینی و همچنین بحث صدور مجوز هیئات مذهبی، کانون مداحان، کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های اسلامی در سطح استان آمادگی کامل دارد که به روز نسبت به ثبت و ارائه مجوز فعالیت اقدام كند که هیئات مذهبی بتوانند در سامانه طوبی سازمان که یک سامانه متمرکز ساماندهی تشکل‌های دینی است شرکت کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس گفت: دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی امروز آماده است که برای اعزام استاد و صدور مجوز برای خانه‌های قرآنی، موسسات قرآنی و پایگاه‌های قرآنی در سطح استان اقدام کند. ما امروز قریب یک هزار پایگاه، موسسه و خانه قرآنی در سطح استان با مجوز سازمان تبلیغات اسلامی داریم که آمادگی هرگونه همکاری و صدور مجوز برای مجموعه‌های قرآنی در سطح استان برای مساجد، مجموعه‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی بصورت کامل وجود دارد.

مهرابی گفت: همچنین سازمان تبلیغات اسلامی برای دوره‌های متوسطه مدارسی تحت عنوان مدارس صدرا دارد که در حال حاضر ۱۳۵۰دانش‌آموز در یک فضای آموزشی، تربیتی و کاملا متفاوت نسبت به ارائه خدمات آموزشی و تربیتی به فرزندان مردم ولایتمدار فارس در حال فعالیت است. ثبت نام این مدارس در حال انجام است و در حال حاضر دو مدرسه با ظرفیت ۶۰۰ دانش‌آموز در شهر شیراز و بقیه مدارس صدرا نیز در سایر شهرستان‌های استان در حال فعالیت هستند.

وی همچنین این نكته را یادآور شد كه در بحث اعزام مبلغ نیز کلیه دستگاه‌ها و مراکز، هر کجا که نیاز به اعزام تخصصی داشته باشند به‌طور مثال در موضوع آسیب‌های اجتماعی و رصد آنجا که نیاز به یک مبلغ متخصص هست، سازمان تبلیغات اسلامی با افتخار آمادگی کامل خود را برای اعزام‌های تخصصی به مساجد، مراکز علمی و دانشگاهی نیز اعلام می‌کند.

مهرابی افزود: ما در سطح استان تعداد ۱۵۵ روحانی مستقر در 155 روستایی که حداقل فاصله بیست کیلومتری با شهر دارند با حداقل جمعیت یک هزار نفر داریم که به‌صورت شبانه روزی در آن روستاها مستقر هستند و در خدمت احیای ارزش‌های دینی و تبلیغ دین هستند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس با بیان اینكه حضور در مناسبت‌ها و مباحث مرتبط با فضای مجازی و سایت تبیان نیز از سایر اولویت‌های سازمان است،‌ گفت: اولویت اول سازمان ورود به موضوع آسیب‌های اجتماعی است. ما آمادگی کامل داریم که با سایر دستگاه‌ها در راستای کاهش آسیب های اجتماعی ورود پیدا کنیم. بدون توجه ویژه به مسائلی از قبیل، توجه به حوزه فرهنگ، روی آوردن به مساجد، توجه به نماز، روی آوردن به علما و فضلا و صاحبان اندیشه در حوزه دین مشکلات و آسیب‌های اجتماعی حل نخواهد شد.

مهرابی با تأكید بر اینكه ترویج نماز با بخشنامه میسر نیست و معنویت در دستگاه‌ها با بخشنامه اجرا نخواهد شد، گفت: نماز کار فرهنگی می‌خواهد. معنویت زیرساخت‌های دینی نیاز دارد لذا با دست دادن به همدیگر در فضای تعاملی می‌توانیم مشکلات را در حوزه اجتماعی کاهش دهیم ضمن اینكه امروز بزرگترین نگرانی برای خانواده‌ها در این حوزه است.

وی بیان کرد: به صدا و سیما و مجموعه‌های فرهنگی اعلام می‌كنیم که سازمان تبلیغات اسلامی آماده است تا یک استودیو سمعی و بصری و گفت‌وگو محور را در سطح استان رقم بزند. ما امروز نگران حضور شبکه‌های کلمه در خانواده‌های خود هستیم. ما می‌توانیم در تقابل فایلی را برای متدینین باز کنیم و سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه محتوایی آمادگی کامل خود را برای نشست‌های گفت‌وگو محور برای اثبات حقانیت اسلام، قرآن و شیعه را در فضای شبکه استانی دارد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس گفت: گفت‌وگوها و کرسی‌های آزاداندیشی دانش‌آموزی و دانشجویی با بهره‌گیری از اساتید ارزشمند حوزوی و دانشگاهی و علمای فاضل و عالمی که در اختیار داریم می‌تواند سرلوحه امور آموزشی و تربیتی قرار بگیرد. دین ما دین حق است و امروز با بهره‌گیری از کارشناسان مسلط و خبره‌ای که در اختیار داریم، هیچ گونه نگرانی برای پاسخ به شبهات نداریم. ما هیچ خللی برای مقابله با جریان‌های انحرافی که جریان‌سازی کرده و نیاز به پاسخگویی باشد در امور مربوطه نداریم.

مهرابی با بیان اینكه اگر زمینه فراهم شود، سازمان تبلیغات اسلامی آماده است که کارشناسان خبره و متخصص خود را برای پاسخگویی در فضای مجازی و غیرمجازی اعزام کند، گفت: در مباحث مربوط به اعزام مبلغ نیز خانواده تبلیغات اسلامی در سطح استان به دلیل فعالیت فرق و مذاهب و ترکیبی و تلفیقی بودن استان اعزام‌های تخصصی داریم. تبلیغات اسلامی برای هر مسجد، دانشگاه و هر مجموعه علمی و غیر علمی که نیاز به حضور مبلغ برای پوشش دادن به گفتمان‌ها و کرسی‌های آزاداندیشی باشد آمادگی کامل برای اعزام دارد.

وی همچنین با یادآوری اینكه اولویت مهم دیگر موضوع آموزش است، گفت: اساتید برجسته در سطح استان و ارتباطات مناسب تبلیغات اسلامی با مراکز علمی و آکادمیک کشور زمینه را برای ما فراهم کرده است که هر جایی نیاز به آموزش باشد با آمادگی کامل و به‌صورت رایگان آموزش‌های لازم را در اختیار همه دستگاه‌ها قرار می‌دهیم.

مدیركل تبلیغات اسلامی فارس با تأكید بر اینكه فضای مجازی از مهم‌ترین اولویت‌های سازمان تبلیغات است، گفت: امروزه فضای مجازی یکی از نگرانی‌های جدی برای همه ما است ولی این بدین معنا نیست که فضای مجازی تهدید باشد بلکه یک فرصت مغتنم برای ما است.

وی اعتقاد دارد كه فضای مجازی بدون مدیریت قتلگاهی برای نسل جوان و خانواده‌های ما است و سپس ادامه داد: امروز آمارها نشان می‌دهد که قریب 80 درصد عوامل تأثیرگذار در مسئله طلاق به فضای مجازی برمی‌گردد لذا ما آمادگی کامل داریم با حضور کارشناسان ارزشمندی در حوزه فضای مجازی در اختیار داریم یک مدیریت واحدی را برای فضای مجازی استان تحت عنوان فرصت‌ها و تهدیدها ترسیم كنیم.

مهرابی اظهار كرد: تبلیغات اسلامی فارس همچنین با همکاری دفتر نماینده مقام معظم رهبری،‌ آیت‌الله ایمانی و سپاه فجر استان در بحث اعزام شب‌های جمعه تعدادی از مبلغین را جهت حضور در روستاهایی که دسترسی به آنها سخت است یا تا به حال مبلغی به آن مناطق اعزام نشده است ساماندهی و اعزام می‌كند.

وی در پایان با بیان اینكه توجه ویژه به حوزه معنویت دینی یعنی توجه به همه خوبی‌ها، گفت: هرمقدار حوزه دین مورد بی مهری قرار بگیرد آسیب‌ها، تنش‌ها و مشکلات بیشتر خواهد شد و همچنین هر مقداری که این حوزه مورد توجه قرار گیرد موجب آرامش، آسایش، رفع تبعیض و امید بخشی در جامعه و ایجاد انگیزه و نشاط در جامعه خواهد شد و همه خوبی‌ها را در جامعه رقم خواهد زد.

captcha