کد خبر: 3625569
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۱
آیت‌الله غرویان تبیین کرد:

شاخص‌های «اهلیت» داشتن برای وزارت

گروه سیاسی: استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به آیه «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا» گفت: اهلیت دارای شاخص‌هایی است که در هر مسئولیت و به‌ویژه در حد وزارت باید در نظر گرفته شود که از جمله آنها می‌توان به برخورداری از علم و دانش آن حوزه، تعهد لازم به انجام مسئولیت به عنوان ویژگی‌های عمومی و تحول‌خواهی و نوگرایی به عنوان ویژگی خاص شرایط امروز کشور اشاره کرد.

آیت‌الله محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ملاک‌ها و معیارهای انتخاب وزرا در نظام جمهوری اسلامی گفت: برای پاسخ مبنایی به این سؤال می‌توان به آیه‌ای از قرآن کریم اشاره کرد که خداوند می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا»؛ هر مسئولیتی به‌ویژه در حد وزارت، یک امانت الهی است و باید به دست اهلش سپرده شود.

شاخص‌های «اهلیت» برای برعهده گرفتن مسئولیت


وی ادامه داد: این اهل بودن هم شاخص‌‌هایی دارد که در هر حوزه و مسئولیتی باید وجود داشته باشد که مهم‌ترین آنها برخورداری از علم و دانش آن حوزه و تقوا و تعهد به انجام درست مسئولیت و در حقیقت امانتداری مسئولیت سپرده شده است.

غرویان اظهار کرد: براساس این آیه شریفه قرآن وزرا باید از سطح دانش مطلوب در حوزه کاری، تجربه و سابقه مرتبط با مسئولیت و تقوا و امانتداری برخوردار بوده و بهترین وقت‌های خود را صرف انجام مسئولیت کنند.

اهمیت روحیه تحول‌خواهی و نوگرایی در کابینه

استاد برجسته حوزه ویژگی دیگر وزرای انتخابی را تحول‌خواهی و نوگرایی دانست و گفت: یکی از مطالبات مردم در انتخابات این بود که گام‌های بلندتری از سوی دولت جهت پیشرفت کشور برداشته شود و افراد نوگرا و تحول‌خواه هستند که می‌توانند تصمیمات جسورانه و اقدامات تحول‌گرایانه برای سرعت بخشیدن به پیشرفت و توسعه کشور اتخاذ کنند. آنچه که مردم از رئیس‌جمهور انتظار دارند تشکیل چنین کابینه‌ای است.

آیت‌الله غرویان درباره برخی مطالبات مبنی بر انتخاب وزیر از جنسیت و قومیت خاص و تقدم یافتن این ملاک‌ها بر ملاک‌هایی مانند کارآمدی و تخصص گفت: مهم‌ترین و اولین ملاک در انتخاب وزرا همان تخصص، دانش، کارآمدی و توانمندی است. اما به هر حال انسان‌ها یک سری علایق و گرایش‌های جنسیتی، حزبی، گروهی و قومیتی هم دارند که نمی‌توان آن را انکار کرد.

وی عنوان کرد: به عنوان نمونه اگر وزارت آموزش و پرورش از جامعه زنان انتخاب شود به دلیل اینکه بخش اعظمی از جامعه آموزش و پرورش کشور از بانوان هستند، وزیر زن کارآمد و با دانش بهتر می‌تواند دردها و مشکلات این حوزه را درک کند و اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. به عبارتی در وهله اول وزیر انتخابی باید ملاک‌های اصلی و مبنایی را داشته باشد و اگر چنین ملاک‌هایی در فردی از جنسیت و قومیت خاص هم بود تأثیر مطلوبی در افزایش انسجام و وحدت ملی و دخیل کردن همه اقشار و گروه‌ها در اداره امور کشور خواهد داشت.

ایده به‌کارگیری منتقدان و مخالفان در کابینه عقلایی نیست

آیت‌الله غرویان درباره نحوه و سطح استفاده از منتقدان و مخالفان دولت در کابینه گفت: از نظر عقلایی هر دولتی منتقدانی دارد و منتقدان هم باید این حق را داشته باشند که انتقادات خود را از تریبون‌های مختلف بیان کنند و دولت باید از حقوق آنها حمایت کند.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة تأکید کرد: اما اینکه منتقدان و مخالفان دولت بخواهند هزینه اضافی روی دست دولت و ملت بگذارند به هیچ‌وجه منطقی و عقلایی نیست. این عقیده که منتقدان و مخالفان باید در کابینه حاضر شوند نادرست است؛ زیرا آنها وقت دولت را با حرف‌ها، نظرات و سنگ‌اندازی‌هایی که می‌کنند تلف کرده و با ایجاد ناهماهنگی در کابینه برای پیشبرد برنامه‌ها، حرکت دولت را کند می‌کنند و این به ضرر ملت است.

وی یادآور شد: عقل حکم می‌کند منتقدان از تریبون‌ها و رسانه‌های زیادی که دارند، نظرات خود را بیان کنند و دولت هم باید نظرات آنها را بشنود اما حضور این دسته از افراد که اساسا برنامه‌های رئیس‌جمهور را قبول ندارند نظری کاملا ناصحیح بوده و حضور آنها در کابینه خلاف تقوا و تعهد است؛ زیرا این افراد در حالی که نظرات، برنامه‌ها و جهت‌گیری‌های رئیس‌جمهور را قبول ندارند چگونه می‌خواهند در کابینه دولت حضور یافته و برنامه‌های دولت را اجرایی کنند.  
captcha