کد خبر: 3636469
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۲
آیت‌الله العظمی نوری همدانی:

روحانیت باید با مردم متواضعانه برخورد کند/ اتصال به وحی؛ امتیاز فقه شیعه

گروه حوزه‌های علمیه: مرجع تقلید جهان تشیع با بیان اینکه مهم‌ترین وظیفه حوزه تفقه بر مبنای وحی است به رسالت حوزه اشاره کرد و گفت: روحانیت باید با مردم متواضعانه برخورد کند و خود را پناهگاه آنان بداند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی امروز هشتم شهریور ماه در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه در مدرسه فیضیه با اشاره به آیه «نفر» گفت: قرآن کریم به «نفر» برای کادرسازی و تربیت جهادگران و مبلغان توجه ویژه داشته است.

وی افزود: اولین امتیاز فقه ما این است که به وحی الهی باز می‌گردد؛ زیرا همان‌طور که قرآن، وحی است فقه ما نیز به ائمه(ع) باز می‌گردد و مأخوذ از قرآن و روایات است.

این مرجع تقلید تصریح کرد: وظیفه حوزه احیای امر اهل‌بیت(ع) است همان طور که امام رضا(ع) فرمودند اگر مردم محاسن کلام ما را بدانند از ما تبعیت خواهند کرد، از این‌رو استادان و محققان با همت بلند و جدیت در اره ترویج مکتب اهل بیت گام بردارند و البته بدانید این راه، راه ساده‌ای نیست.

آیت‌الله نوری همدانی بیان کرد: هیچ شغلی از شغل طلبگی بهتر و شریفتر نیست؛ زیرا علم اهل‌بیت(ع) را در می‌یابیم و درک می‌کنیم و قصد داریم به جهانیان برسانیم. روایت است که اگر خداوند برای بنده‌ای خیر بخواهد او را در مسیر تفقه در دین قرار خواهد داد.

وی تاکید کرد: از این‌رو تفقه در دین بسیار شریف است و شما طلاب شغلی پربرکت و با فضیلت را در نظر گرفته‌اید و روایات زیادی هم در ترغیب و تشویق به این مسئله وجود دارد.

این استاد برجسته سطوح عالی حوزه عنوان کرد: باید با اخلاص و جدیت، در راه شیخ مفیدها و شیخ طوسی‌ها و شیخ صدوق‌ها و ... گام بردارید؛ علم فقه و علم حوزه ما علم ساده‌ای نیست به همین دلیل در حوزه بعد از چندین سال چند نفر در قله علمی حوزه به عنوان مرجعیت معرفی می‌شوند.

این مرجع تقلید عنوان کرد: معارف کلامی، اخلاقی، عبادی و اقتصادی و معارف معاشرتی، فرهنگی، سیاسی و حکومتی و قضایی و جهادی و ... انواع معارفی است که بر دوش طلاب و حوزه‌های علمیه است و طلاب باید در تمام اینها متخصص باشند البته در سال‌های اخیر افراد زیادی در این زمینه‌ها تربیت شده‌اند.

این استاد برجسته حوزه علمیه اظهار کرد: اسلام به سه چیز از جمله ولایت تاکید زیادی دارد از این‌رو واسپاری امور اداره جامعه در دوره غیبت بر دوش ولی فقیه است و یکی از بزرگترین رسالت‌های فقیه همین مسئله اداره امور جامعه است.

وی ادامه داد: از جمله دیگر امور مورد تاکید زیاد اسلام، این است که تبعیت از دین خدا و پرهیز از هوای نفس را مقدمه فقاهت قرار داده است و مسئله سوم مورد تاکید بحث قضاوت است؛ این سه سمت بسیار مهم را اسلام به فقیه داده است، لذا فقه خیلی مهم است.

آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه ائمه(ع) تلاش می‌کردند که فقیه تربیت کنند و روایات زیادی نیز در این زمینه داریم به هنر دینی اشاره کرد و  ادامه داد: منظومه سبزواری اگرچه فلسفه است ولی از زبان هنر و شعر استفاده کرده است؛ بنابراین توجه به هنر در انتقال معارف ائمه(ع) کار ضروری و خوبی است.

این مرجع تقلید تصریح کرد: افتخار ما این است که در فقه از ائمه(ع) پیروی می‌کنیم که معصوم هستند در حالی که در اهل سنت مذاهب اربعه ایجاد شده است.

این مرجع تقلید با بیان اینکه ما باید به دنیا پاسخگو باشیم، زیرا فقه اهل بیت(ع)، فقهی پویاست، تصریح کرد: یکی دیگر از مسایل در نظام اسلامی، نقش مردم است، لذا عنایت به مردم بسیار باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا کسانی که در برابر دشمن می‌ایستند همین مردم هستند و حوزه و روحانیت باید توجه ویژه‌ای به آنان داشته باشند و در خدمت به ایشان کوتاهی نکنند.

وی افزود: همین مردم چندین سال دوشادوش روحانیت در جبهه‌ها جنگیدند و دین خود را از روحانیت گرفته‌اند، بنابراین روحانیت باید پناهگاه و در کنار مردم باشند و برخورد متواضعانه با آنان داشته باشند زیرا خیلی بر گردن اسلام و انقلاب حق دارند.

وی با انتقاد از کمبود ائمه جماعات بیان کرد: مسجد داریم ولی امام جماعت نداریم و لازم است برای تربیت ائمه جمعه و جماعت تلاش بیشتری شود و حوزه متکفل این امر شود.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) عنوان کرد: در هر شهر و نقطه و روستایی باید فقیه و عالم و به اوضاع زمان و جهان وجود داشته باشد، همچنین طبیب و فردی امین در غیر این صورت آن دیار دچار فساد و نابودی خواهد شد.

آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه همه ما مسئول هستیم به مسئله اخلاق در حوزه اشاره و عنوان کرد: حوزه باید به معنویت و اخلاق توجه ویژه داشته باشد؛ زیرا مردم به اخلاق ما نگاه می‌کنند نه گفتار ما و اگر ما خودمان اخلاق را رعایت کنیم، مردم نیز تبعیت خواهند کرد.

این مرجع تقلید اظهار کرد: نماز شب و تهجد در تقویت اخلاق الهی انسان بسیار موثر است؛ بنابراین برای این که در زمره علمای دنیاگرا که قطاع‌الطریق معرفی شده‌اند نباشیم باید حلاوت و شیرینی تهجد را در خود ایجاد کنیم.

وی دشمن‌شناسی را از نیازهای ضروری دوره معاصر برشمرد و تاکید کرد: شناخت نقشه‌های دشمن برای ایستادگی در مقابل آنان ضروری است.

captcha