کد خبر: 3640812
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۱

صدور ویزای اربعین آغاز شد/ تشریح جزئیات سفر اربعین از زبان سفیر عراق

گروه جامعه: سفیر عراق در نشست خبری مراسم صدور ویزای رسمی اربعین حسینی با اشاره به آغاز صدور ویزای اربعین از امروز، جزئیات تعامل انجام شده دو کشور ایران و عراق و همچنین نحوه دریافت ویزای اربعین و هزینه‌های آن را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری  بین المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری صدور ویزای رسمی اربعین حسینی در محل سفارت عراق در تهران امروز دوشنبه 20 شهر‌یور ماه با حضور راجح الموسوی سفیر عراق و مجید آقابابایی، دبیر ستاد مرکزی اربعین برگزار شد.

در ابتدای این برنامه سفیر عراق، ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر به جایگاه اربعین و اهمیت آن در دو کشور اشاره کرد و گفت: این برنامه مذهبی از اهمیت ویژه‌ای برای ایران و عراق برخوردار است. راحتی مسافران ایرانی در موسم اربعین برای کشور عراق حائز اهمیت بوده و هماهنگی‌ها توسط دو کشور برای این مهم انجام شده است.

وی د‌ر ادامه به روابط حسنه دو کشور ایران عراق اشاره کرد و افزود: رابطه ایران و عراق روز به روز عمیق تر، بهتر و گرمتر خواهد شد. و لذا باید در خصوص مراسم اربعین حسینی دست به دست هم دهیم و همچون سال‌های قبل بسترهای حضور زائرین در عتبات را فراهم سازیم.

سفیر عراق ادامه داد: ما در راستای اهمیت تاریخی و مقدس بودن اربعین و روابط بین ایران و عراق باید تصمیمات شجاعانه بگیریم چرا که راحتی سفر بین ایران و عراق و ورود میلیون‌ها زائر می‌تواند به سمبل تعامل میان این دو کشور تبدیل شود. ما می‌توانیم با نگاه به تعداد ورود زائرین در این رخداد به میزان توسعه و مناسبات بین دو کشور پی‌ ببریم.

وی با اشاره به سطح روابط ایران و عراق گفت: این روابط روز به روز عمیق‌تر و گرم‌تر می‌شود. روابط بین کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق باعث شده تا برخی از دستور عمل‌ها برای صدور روادید به شکل مباحث مثبتی صورت گیرد ضمن آن که صداقتی از سوی ایران دیده شد که از احساس مسئولیت بالای مقامات ایرانی است.

سفیر عراق درباره شرایط صدور ویزا برای زائرین اربعین حسینی نیز گفت: ٢٠روز پیش تفاهمنامه‌ای میان ایران و عراق به امضا رسید و مقرر شد روند صدور ویزا از تاریخ دوم سپتامبر آغاز شود. در همین رابطه 12 مرکز علاوه بر 4 مرکز ثابت صدور ویزا فعال خواهند شد.

وی گفت: روند صدور ویزای اربعین علاوه بر سفارت عراق در تهران، در کنسولگری‌های عراق در مشهد، اهواز و کرمانشاه آغاز شده و از تاریخ ٢٢ سپتامبر دفاتر سفارت عراق این خدمات را ارایه خواهند داد.  هزینه صدور ویزا نیز برای هر نفر حدود 40 دلار مشخص شده است.

راجح الموسوی تصریح کرد: تلاش داریم تا هیچ یک از برادران ایرانی بدون ویزا خود را به مرز نرسانند و برای همه زائرین ویزای معتبر صادر شود. اگر لازم باشد تا روزی ٢٠ ساعت و حتی روزهای تعطیل کار خواهیم کرد تا بتوانیم برای همه متقاضیان ویزای معتبر صادر شود.

سفیر عراق به شایعات مطرح شده درباره سفر بدون ویزا به عراق در روزهای نزدیک اربعین اشاره کرد و گفت: اصلا به این شایعات توجه نکنید. امکان ورود به عراق بدون ویزا وجود ندارد و همه زائرین باید برای سفر به عراق نسبت به اخذ ویزا اقدام کنند.

سفیر عراق در ادامه به هموطنان افغانی مقیم ایران اشاره کرد و گفت: طبق هماهنگی‌های انجام شده برادران افغانستانی ما که خواهان سفر به عراق برای اربعین هستند می توانند به دفاتر صدور ویزا مراجعه کرده و ویزای کشور عراق را دریافت کنند.

سفیر عراق در ادامه به موضوع عراقی‌های دارای برگه سفید اشاره کرد و افزود: طبق هماهنگی‌های انجام گرفته، عراقی‌های مقیم ایران که دارای برگه سفید هستند، می‌توانند برای مراسم اربعین به عراق سفر کرده و بدون مشکل به ایران بازگردند که بخاطر این اقدام از دولت ایران و آقای آقابابایی تشکر می‌کنم.

در ادامه این نشست مجید آقابابایی، دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه این فعالیت‌ها، نتیجه زحمات ١ساله مسئولان ایران و عراق در خصوص برگزاری هرچه راحت‌تر و با‌شکوه‌تر برگزار شدن مراسم اربعین حسینی است، اظهار کرد: ما و سفیر عراق در هر زمان که لازم باشد با یکدیگر جلسه و گفت‌و‌گوی تلفنی خواهیم داشت تا اگر مشکلی به‌وجود آمد بتوانیم آن را برطرف کنیم.

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم امسال در مرزها و انتقال زائرین وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم که این نتیجه همکاری میان دولت ایران و دولت عراق است. از امروز حدود ٥٩ روز تا اربعین باقیمانده و زائرین از ٢٠ روز قبل از اربعین می‌توانند با ویزا نسبت به سفر به کشور عراق اقدام کنند.

آقابابایی ادامه داد: از همه هموطنان خواهش می‌کنم تنها از مرزهای مشخص از کشور خارج شوند و از تردد از مسیرهای متفرقه خودداری کنند. خوشبختانه ایران و عراق در خصوص برگزاری مراسم اربعین ارتباط و نشست‌های مستمری را انجام داده‌اند تا بتوانیم هر سال بهتر از سال گذشته این مراسم را با شکوه بیشتری برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه امسال با توجه به برنامه‌ریزی های انجام شده وضعیت تردد و حضور زائرین و صدور ویزا وضعیت مطلوبتری نسبت به سال‌های گذشته خواهد داشت، گفت: از ابتدای هفته آینده اسامی استان‌هایی که در طرح تقسیم بندی مرزی برای خروج زائرین اربعین از سراسر کشور تعیین شده، اعلام خواهد شد.

دبیر ستاد اربعین با اشاره به این که طبق توافق طرفین ایرانی و عراقی در خصوص حضور اتباع ثالث از کشور‌های دیگر، تصریح کرد: با توجه به تفاهمی که میان دو کشور شکل گرفته است، مقرر شده تا اتباع ثالث از کنسولگری‌های موجود در کشور خود، روادید اربعین را تهیه کنند و صدور هرگونه برای اتباع دیگر کشورها از سوی سفارت عراق ممنوع است.
captcha