کد خبر: 3648636
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵

نقش باور انسان در رسیدن به سعادت یا شقاوت

گروه معارف: معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی سینا بیان کرد: باور و اعتقاد، موتور محرک حرکت انسان است.

حجت الاسلام مهدی فاطمی پور، معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی سینا در گفت و گو با خبرگزاری بین الملی قرآن(ایکنا) از همدان اظهار کرد: ایمان و اعتقاد، بیشترین نقش را در جهت‌دهی به زندگی و فعالیت‌های انسانی دارد لذا به تبع بیشترین تاثیر را هم در موفقیت‌های انسان خواهد داشت، ایمان همانند یک نقشه راه و مسیریاب، مسیر زندگی را مشخص می‌کند، انسان‌های بزرگ چون پیامبر اسلام و امام راحل اگر توانسته اند تاثیرات شگرف در تاریخ ایجاد کنند به واسطه ایمان آنها بوده است.
فاطمی‌پور افزود: سهم ایمان و اعتقاد در زندگی انسان بسیار گسترده است تا جایی که بحث‌هایی در باب تاثیر ایمان بر درمان بیماری‌های صعب‌العلاج در پزشکی و در روانشناسی و تاثیر ایمان بر رفتار و قدرت فرد مطرح شده است.
وی با اشاره به سه راهکار تغییر باورهای غلط گفت: کسب معرفت، هم‌نشینی با اهل ایمان، تمرین و ممارست دانسته های یا به تعبیر دیگر برنامه تربیتی داشتن سه راه کار تغییر باورهای غلط ، اصلاح نگرش ها و جایگزین کردن باورهای صحیح است که در روایات و قرآن به این راهکارها اشاره شده است.
وی بیان کرد: منابع ما برای بررسی باورها، معارف اصیلی است که قرآن به عنوان منبع اصلی و احادیث، روایات، سیره اهل بیت و تعقل در رفتارها و باورها برمبنای منابع دینی می‌تواند مهمترین منبع برای رسیدن به باور درست باشد.
فاطمی پور توصیه به تلاوت قرآن ، مطالعه تفسیر و تاریخ اسلام، کتب کلامی و معرفتی را گامی در جهت حرکت به سوی رسیدن به باور صحیح دانست و افزود: توصیه امام صادق (ع) به جوان برای علم آموزی در این راستا است .
وی خاطر نشان کرد: باور مقدمه عمل است، دانستن بدون عمل نفع چندانی ندارد .
معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی سینا عنوان کرد: در قرآن آیات زیادی در مورد باورهای صحیح، غلط و آثار آن وجود دارد، همانند باور به غیب و قیامت در آیه «هذا ما تُوعَدُونَ لِکُلِّ أَوَّابٍ حَفيظٍ  ( به آنها گفته شود ) این همان است که وعده داده می شدید ، برای هر کسی که ( در دنیا ) بسیار دل به خدا می سپرده و نگهبان (حقوق خالق و خلق) بوده» (سوره ق/ 32) و « الَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ آنها که به غیب ایمان دارند (به امور پنهان از حواس مانند خدا ، وحی ، فرشتگان و معاد) و نماز را برپا می کنند (خضوع در برابر حق دارند) و از آنچه به آنها روزی داده ایم انفاق می نمایند» (سوره بقره/ 3) که در مورد باور به غیب است و در آیه «إِنَّ الَّذينَ کَفَرُوا سَواءٌ عَلَيْهِمْ أَ أَنْذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنْذِرْهُمْ لا يُؤْمِنُونَ  بی‌تردید کسانی که کفر ورزیدند (و بر کفر خود اصرار دارند) بر آنها یکسان است چه بیمشان دهی یا بیمشان ندهی ایمان نخواهند آورد» و «خَتَمَ اللَّهُ عَلي‏ قُلُوبِهِمْ وَ عَلي‏ سَمْعِهِمْ وَ عَلي‏ أَبْصارِهِمْ غِشاوَةٌ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظيمٌ خداوند بر دل ها و بر گوش های آنان مهر ( شقاوت ) نهاده ، و بر دیدگانشان پرده ای ( از غفلت ) است و عذابی بزرگ خواهند داشت»  (سوره بقره/ 6 و 7) باور به عذاب در قیامت است.
captcha