کد خبر: 3650893
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۳

جایگاه نخست یزد در ایثار زندگی

گروه سلامت: رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت از رتبه نخست ایران در پیوند و فراهم آوری اعضا در منطقه و رتبه نخست یزد در ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد کاظمینی رییس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت در دوره آموزش تخصصی اعضای پیوندی که در یزد در حال برگزاری است؛ یکی از مهمترین دستاوردهای پزشکی کشور بعد از انقلاب اسلامی، وجود تیم‌های تخصصی و گسترش دانش و تکنولوژی اهدای عضو دانست
وی افزود: تعداد پیوند کلیه در سال‌های اخیر افزایش یافته اما با توجه به رشد آمار بیماران پیوندی، نیازمند فرهنگ سازی و تعامل سازمان‌های فرهنگ ساز در این زمینه هستیم.
رییس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت تصریح کرد: استان یزد از جایگاه ویژه‌ای در فراهم آوری و اهدای عضو برخوردار است و با ظرفیت سازی بهتر، این میزان می‌تواند به دو برابر میزان کنونی افزایش یابد و در ساله‌ای اخیر تیم فراهم آوری و اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی یزد اقدامات مطلوب و اثربخش انجام داده است.
کتایون نجفی زاده، مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان هم در اولین دوره آموزش تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی گفت: سالانه حدود 900 مورد اهدای عضو در کشور انجام می‌شود که این رقم در مقابل 16 هزار مرگ میر ناشی از تصادفات و حدود هشت هزار مرگ مغزی از طرق دیگر، رقم پایینی است.
 نجفی زاده افزود: تعداد نیازمندان به پیوند کلیه سالانه بالغ بر هفت هزار است که از این میزان، تعداد دو هزار و 500 نفر پیوند دریافت می‌کنند.
وی خاطر نشان کرد:سالانه 16 درصد بیماران دیالیزی فوت می‌شوند که با ظرفیت سازی و ترویج فرهنگ اهدای عضو می‌توان به طور چشمگیری این آمار را کاهش داد.
گفتنی است اولین دوره آموزش تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی از امروز به مدت هفت روز با حضور مسئولین کشوری، استانی و دانشگاه در سالن همایش های باقرالعلوم یزد در حال برگزاری است.

captcha