به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآنی(ایکنا) از یزد، محمد مهدی تندگویان، معاون امور جوانان ساماندهی وزارت ورزش و جوانان 21 دی در پنجاه و سومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان یزد اظهار کرد: استان های ما باید نگاه به دولت را تغییر دهند و نگرش به دولت در تخصیص اعتبارات دردی از کشور ما را رفع نمی کند بلکه هر استان باید از منابع درآمدی خود فعالیت کند.
وی گفت: تشکل های مردم نهاد در حوزه جوانان به عنوان یکی از بخش های مختلف جامعه است که از دیرباز وجود داشته و یکی از قدیمی ترین پایگاه های دنیا اسلام است و حوزه های علمیه نیز به عنوان یکی از این تشکل ها بوده است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: قطع تامین اعتبار از دولت ها و حاکمیت به عنوان محور اساسی در سازمان های مردم نهاد است.
تندگویان گفت: ما الان در کشورهای توسعه یافته به ازای هر 100 نفر یک سازمان مردم نهاد دارند و این راه حل نجات ایران است تا دولت کاهش تصدی گری در حوزه های مختلف داشته باشد و از وضعیت فربه در خود فاصله بگیرد و درآمدها به نهادهای عمومی برگردد.
وی افزود: مشکل ما نگرش معکوس و وابستگی به درآمد نفتی است و این نیز از جایی باید تغییر کند و هر استان توانمندیهای خود را داشته و آن را تقویت کند و در بخش های مختلف فرهنگی هنری و صنعتی و کشاورزی گام بردارد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: فعال کردن تشکل ها و ارزش برای این جوانان و تشکل ها و کارآفرینی به عنوان اولویت برای ما قرار بگیرد.
تندگویان تصریح کرد: تشکل ها باید بتوانند اقتصاد خود را توانمند کنند و ما نیز نقش حمایتی داشته باشیم.
وی گفت: الان ما در استانی تشکلی داریم که در حوزه کشاورزی ورود کرده و محصولات چندین شهرستان را در نظر گرفته و بسته بندی می کند که این ظرفیتی برای استان شده است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: نگرش ما بودجه محور بوده است که این مشکلی برای ما بوده است و تغییر نگرش بخشی از آن باید در جوانان صورت بگیرد و به نوعی دغدغه این را داشته باشند.
تندگویان تصریح کرد: ما در حوزه جوانان با یک چهارم جمعیت روبرو هستیم که اگر به آنها توجه نکنیم حتما با مشکلات دیگری همراه خواهیم شد.
وی افزود: اگر تشکلی شکل می گیرد ابتدا بر پایه های مردمی خود استوار شود و ما به عنوان نقش حمایتی در کنار آنها قرار گیرد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: بهترین راه حل برای اهمیت دادن به جوانان و وارد شدن به عرصه های مختلف این پایگاه ها و سازمان های مردم نهاد است.
تندگویان ادامه داد: مشکلی که ما داریم درک خوبی از مدل اعتبارات وجود ندارد و دلوت تمام بحث اعتبارش در تشکل ها غیر دولتی بودن آنها است و وابستگی به پایگاه های اجتماعی است و تاکید ما نیز شناسایی ظرفیت های بومی و محلی است و حرکت به سمت تشکل های کارآفرینی محور اساسی ما است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: به ازای هر پنج هزار نفر یک تشکل چشم انداز درستی نیست بلکه به میزانی که ظرفیت کارآفرینی در هر استان وجود دارد باید جوانان را به سمت تشکل های مردم نهاد سوق دهیم.
تندگویان گفت: جوان باید مدیر اجرایی باشد و افرادی که تجربه بالا دارند باید به عنوان مشاوران قرار گیرند و ما یک دوره به جوانان در انقلاب اعتماد کردیم و دستاورد آن را دیدیم و هشت سال جنگ را با تمام دنیا اداره کردند و این کشور دوباره نیاز به اعتماد جوانان دارد.
وی افزود: ما هنوز نتوانسته ایم پایگاه خوبی را در حوزه انتصابات جوانان ایجاد کنیم و الان نیز باید در استان ها در نظر گرفته شود و این تغییرات در استان و کشور صورت گیرد.