به گزارش خبرنگار
ایکنا؛ نشست خبری معاونت فرهنگی دانشگاه تهران به منظور تشریح برنامههای این معاونت در سال جاری با حضور مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و جمعی از اصحاب رسانه در ساختمان معاونت فرهنگی این دانشگاه برگزار شد.

بر اساس این گزارش، سرسنگی در آغاز به نامگذاری سال به عنوان «حمایت از کالای ایرانی» اشاره و اظهار کرد: امسال که بهدرستی از سوی مقام معظم رهبری سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شد، نهتنها از منظر اقتصادی که معنا و مفهوم آن روشن است، بلکه به نظر میرسد این مسئله ابعاد دیگری هم دارد که قابل توجه است.
وی با اشاره به اهمیت بحث حمایت از کالای ایرانی در حوزه فرهنگ و دانشگاه، افزود: در حوزه دانشگاه رسیدن به آرمان توجه به کالای ایرانی ملزوماتی دارد که از آن جمله میتوان به توجه به هویت ایرانی و تقویت فرهنگ ایرانی و مسلمان بودن، اشاره کرد. در این زمینه در دانشگاههای ما باید تاکید بر هویت اسلامی و ایرانی باشد. نزدیکتر کردن قشر جوان به آرمانهای نظام و انقلاب، تشویق و ترغیب نسل جوان برای مشارکت بیشتر در فعالیتهای اجتماعی و اینکه کشور را برای خود بدانند، از جمله اهدافی است که در این امر حائز اهمیت است.
سرسنگی ادامه داد: یک کشور اگر میلیاردها اعتبار هم داشته باشد، اما اگر نسل جوان، آن کشور را مال خود نداند و برای مشکلات آن فکر نکند و مشارکت نداشته باشد، آن کشور موفق نخواهد بود. باید تلاش کنیم فرهنگ توجه به خودی، دوست داشتن کشور، فرهنگ مشارکت در حل مشکلات کشور در بین جوانان ارتقا یابد.
وی گفت: خیلیها مسائل و مشکلات کشور را از خود نمیدانند، مشارکت اجتماعی نسل جوان شده است و این مشارکت باید فعال و زیادتر باشد. آنچه که امسال به طور جدی دنبال آن هستیم، تقویت هویت ایرانی و اسلامی و ترغیب دانشجویان به مشارکت در مسائل اجتماعی است.
معاونت فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به برنامههای فرهنگی دانشگاه تهران در سال جاری ادامه داد: دومین جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان سراسر کشور ۱۵ اردیبهشتماه در پردیس مرکزی برگزار میشود. قبلا در کشور جشنوارههای متعددی برای کتابهای دانشجویی که علمی هم بودهاند برگزار شده است، اما در حوزه فرهنگی تا کنون برنامهای نداشتیم و لذا دانشگاه تهران از سال گذشته این جشنواره را طراحی و اجرا کرده است.
وی در اینباره ادامه داد: این جشنواره در سه محور فرهنگی و ادبی، اجتماعی و سیاسی و محور دینی و اخلاقی برگزار میشود و دانشجویان سراسر کشور که در این سه محور کتابی در دوران تحصیلی خود تالیف و چاپ کردهاند، میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
سرسنگی با تاکید بر اینکه اگر این جشنواره ادامه یابد، میتواند اهرمی باشد تا دانشجویان را به امر تالیف و ترجمه کتابهای حوزه فرهنگ ترغیب کند، گفت: امسال و در دوره دوم این جشنواره، تعداد ۱۸۴ عنوان کتاب به دبیرخانه این جشنواره واصل شده است و این تعداد آثار رسیده، توسط ۷۰ نفر از اساتید برجسته دانشگاهی داوری میشوند. در اختتامیه این جشنواره که ۱۵ اردیبهشتماه برگزار میشود از ۹ برگزیده (در هر بخش ۳ نفر) با اهدای جوایزی تجلیل خواهد شد.
وی با اشاره به دیگر برنامه معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، افزود: نخستین دوره مسابقات مناظره به زبان انگلیسی با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، روزهای ۱۸ و ۱۹ اردیبهشتماه در این دانشگاه برگزار میشود. بر این اساس دو سال پیش بود که در مراسم اختتامیه این مسابقات بنده پیشنهاد برگزاری این مسابقات به زبان انگلیسی را دادم و پس از بررسیها طرح آن پذیرفته و امسال برای نخستینبار اجرایی میشود. اطلاعات تکمیلی و جزئیات این مسابقات طی یک نشست خبری بهزودی اعلام میشود.
به گفته مجید سرسنگی سومین و دیگر برنامه دانشگاه تهران در بهار ۹۷، برگزاری جشن دانشآموختگی متمرکز دانشجویان دانشگاه تهران در تاریخ ۲۲ اردیبهشتماه جاری خواهد بود، وی در اینباره عنوان کرد: جشنهای فارغالتحصیلی در دانشکدههای این دانشگاه به صورت محدود بود و امسال، دومین دوره این برگزاری این جشن به صورت متمرکز و با حضور فارغالتحصیلان تمامی دانشکدههای دانشگاه خواهد بود. فارغالتحصیلان دانشگاه تهران در سال ۹۵-۹۶ و خانواده آنها میتوانند در این جشنواره شرکت کنند. سال پیش تنها فارغالتحصیلان کارشناسی در این جشن حضور داشتند، اما امسال فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ارشد هم در این مراسم خواهند بود. ثبتنام در این جشن تا ۱۴ اردیبهشتماه ادامه دارد.
وی در ادامه با اشاره به دیگر برنامههای معاونت فرهنگی این دانشگاه گفت: ۲۴ اردیبهشتماه، جشن بیست سالگی کانونهای فرهنگی، هنری و دانشجویی دانشگاه تهران را برگزار خواهیم کرد و در این مراسم از کانونهای برگزیده دانشجویی تجلیل خواهیم کرد. همچنین ۳۱ اردیبهشتماه جاری مراسم اختتامیه سی و سومین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشجویان و پنجمین دوره مسابقات قران و عترت کارکنان دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران افزود: در حوزه فعالیتهای ورزشی چند روز پیش اختتامیه مسابقات ورزشی منطقه یک دانشگاهها برگزار شد و بیشترین سهمیه المپیاد دانشجویان سراسر کشور را دانشگاه تهران کسب کرد، این مسابقات هر دو سال یکبار برگزار میشود، دور قبل در مشهد بود و این دوره در شیراز برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به گسترش فعالیتهای دانشگاه در حوزه فرهنگی گفت: دهمین همایش تجلیل از دانشجویان نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران، ۲۴ خردادماه سال جاری برگزار میشود.
برنامه دانشگاه تهران در ایام ماه مبارک رمضان
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه مهمترین برنامههای دانشگاه تهران در ایام ماه مبارک رمضان چیست؟ اظهار کرد: برنامه ویژهای برای ایام ماه مبارک رمضان در دانشگاه تهران در نظر گرفته شده با عنوان «در رواق روزه» که برنامهای ادبی، فرهنگی و هنری با موضوع رمضان است و توسط دانشجویان برگزار میشود. همچنین مسابقه کتابخوانی به این شرح که هر روز یک مسابقه با مضمون ویژه این ایام برگزار خواهد شد. در کنار اینها مسابقات ورزشی ویژه دانشجویان در ساعات بعد از افطار برگزار میشود.
وی افزود: برنامههای دانشگاه در این ایام متنوع و متعدد است که جزئیات این برنامهها به زودی به اطلاع عموم میرسد.
مجید سرسنگی در ادامه با اشاره به طرحها و برنامههای کلان فرهنگی که از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران پیگیری میشود، ادامه داد: طرح جامع هدایت تحصیلی دانشجویان شاهد ایثارگر را راهاندازی کرده و در حال اجرای آن هستیم، هدف از این طرح این است که دانشجویان خانواده شاهد و ایثارگران مشکلات درسی خود را با کمک اساتید برجسته دانشگاه برطرف کنند.
وی افزود: طرح کلان دیگر که در حال پیگیری و به دنبال اجرایی شدن آن هستیم، راهاندازی طرح جامع ورزش همگانی ویژه اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران است. در حوزه ورزش قهرمانی وضع دانشگاه تهران خوب است، اما در ورزش همگانی مشکل و ضعف داریم و هدفگذاری ما این است که این امکان فراهم شود اساتید و دانشجویان در زمانهای مشخصی به فعالیتهای ورزشی بپردازند. به همین منظور نرمافزاری طراحی میشود که هر دانشجو بتواند با مراجعه به این سامانه از وضعیت فضاهای ورزشی دانشگاه مطلع شود و بتواند از فضاهای خالی استفاده کند.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از برنامههایی که معاونت فرهنگی در حال پیگیری آن است، «اعطای امتیاز به نشریات حرفهای دانشجویان» دانشگاه تهران است. حدود ۳۷۰ نشریه دانشجویی داریم که بعضی از آنها سطح علمی خوبی دارند، اما اینها امتیازی برای دانشجویان ندارد، به دنبال آن هستیم که این نشریات گردید حرفهای بگیرند و برای دانشجویانی که در آن نشریه فعالیت دارند، امتیازی قائل شویم، این امر موجب بالا رفتن کیفیت نشریات هم میشود.
راهاندازی چند طرح بزرگ فرهنگی دانشگاه تهران در ماههای آینده
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه نشست خبری خود از راهاندازی سه طرح بزرگ شامل «رادیو فرهنگ»، «دانشجو–خبرنگار» و «سامانه مولتی مدیا» در این دانشگاه از ماه آینده خبر داد و گفت: طرحی را به صورت آزمایشی شروع کردیم که در آن دانشجویان علاقهمند به گویندگی و رادیو جذب شوند و در مناسبتهای مختلف برنامههایی تحت عنوان رادیو فرهنگ دانشگاه تهران ارائه کنند. ایده این طرح تقدیم هیئت رئیسه دانشگاه شده و در صورت تصویب اعضا، دانشجویان دانشگاه تهران در امر برنامه سازی در رادیو فرهنگ مشارکت میکنند و برنامههای مختلفی را در عرصه اخبار دانشگاه، فرهنگی- هنری، گفتگو و مصاحبه تهیه و تولید خواهند کرد.
سرسنگی با اشاره به استقبال دانشجویان و دانشگاهیان از راهاندازی رادیو فرهنگ در این دانشگاه اظهار کرد: اجرای این طرح در سال ۹۷ در سطح دانشگاه تهران گسترش مییابد و برنامههایی با اهداف پر کردن اوقات فراغت دانشجویان، اطلاع رسانی اخبار و برنامههای دانشگاه، انتشار گفتوگوی دانشجویان و مدیران و مسئولان دانشگاه روزانه از طریق این رادیو در سطح دانشگاه و در ساعاتی به صورت زنده پخش میشود.
وی همچنین از اجرای طرح تولید برنامههای بصری خبر داد و افزود: تصمیم داریم سامانه مولتی مدیا را در دانشگاه تهران راهاندازی کنیم که برنامهها و تولیدات علمی دانشگاه به صورت تصویری تولید و در فضای مجازی در اختیار مخاطبین قرار گیرد تا بتوانیم، بر این اساس میزگرد، مصاحبه، برنامههای هنری، تئاتر، اطلاعات و اخبار دانشگاه و همچنین برخی کلاسهای درس و نیز جلسات دفاع پایان نامهها و رسالههای دانشجویی به صورت تصویری از طریق این سامانه در اختیار مخاطبان قرار دهیم.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران همچنین در خصوص طرح دانشجو–خبرنگار در دانشگاه تهران گفت: بر اساس این طرح، دانشجویانی که به مباحث خبرنگاری علاقهمند هستند، میتوانند بعد از گذراندن دورههای آموزشی و کارگاههای خبرنگاری در واحدهای مختلف دانشگاه اخبار و اطلاعات را منتقل کنند و در حال حاضر تعدادی دانشجو متقاضی این طرح بودهاند.
طرح گفتوگوی دانشجویان ایران و جهان
وی در ادامه از طرح گفتوگوی دانشجویان ایران و جهان بر اساس نامهای که مقام معظم رهبری به جوانان اروپا نوشتند خبر داد و گفت: وقتی مقام معظم رهبری توصیهای میکنند، سخنی میگویند و یا اقدامی انجام میدهند، بعد از مدتها انگار یادمان میرود این اقدام ایشان برای چه بوده و وظیفه ما در قبال آن چیست؟ از آن جمله نامهای بود که ایشان به جوانان اروپا نوشتند. ما نیز فکر کردیم باید در این زمینه کاری انجام دهیم، به همین منظور پیشنهاد طرح گفتوگوی دانشجویان ایران و جهان را دادیم و این طرح تصویب شد.
سرسنگی با بیان اهداف این طرح، افزود: هدف از این طرح ایجاد زمینهای برای دانشجویان و جوانان غیر ایرانی است تا بتوانند با شرکت در دورههای کوتاهمدت ۱۰ تا ۱۵ روزه به ایران سفر کنند و در این ایام با فرهنگ، تمدن و ارزشهای ایرانی و اسلامی آشنا شوند. این طرح از ترم آینده تحصیلی از سوی دانشگاه تهران اجرایی میشود.
وی همچنین گفت: روز ۸ مردادماه، مراسم روزی با دانشگاه تهران را خواهیم داشت و در این روز، دربهای همه دانشکدههای دانشگاه تهران به روی دانشآموزان و خانوادههای آنان و معلمان باز خواهد بود و آنها میتوانند از نزدیک شاهد فعالیتهای علمی و عملی هر رشته باشند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه از برگزاری جشنواره کارآفرینی دانشجویان دانشگاه تهران خبر داد و گفت: در حوزه کارآفرینی دانشجویان کار ویژهای خواهیم داشت و در بحث ترویج فرهنگ کارآفرینی جشنواره کارآفرینی دانشجویان دانشگاه تهران به منظور تجلیل از دانشجویان کارآفرین دانشگاه برگزار میشود.
وی افزود: از ترم تحصیلی آینده، هر ماه یک سخنرانی ویژه در سطح دانشگاه خواهیم داشت و در هر سخنرانی یک مهمان ویژه برای سخنرانی حضور مییابد.
سرسنگی همچنین از راهاندازی مجتمع فرهنگی، هنری و دانشجویی در حوزه کتابخوانی خبر داد و گفت: یک مدرسه قدیمی در خیابان ادوارد براوون وجود دارد که با رایزنیهایی که انجام شده این فضا به زودی به مرکزی برای فعالیتهای کتابخوانی، فرهنگی، هنری و مکانی برای برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب خواهد بود.
انتهای پیام