کد خبر: 3710831
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۳

کارگاه آموزشی «پیدا و نهان» برگزار شد

گروه دانشگاه - کارگاه «پیدا و نهان» با محوریت آموزش تکنیک‌های کاهش تنش‌های روحی با استفاده از قدرت نماز، در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

کارگاه آموزشی «پیدا و نهان» برگزار شد

به گزارش ایکنا، کارگاه «پیدا و نهان» با محوریت آموزش تکنیک‌های کاهش تنش‌های روحی با استفاده از قدرت نماز، با تدریس سیدمیلاد اوصیاء، روان‌شناس روز گذشته، 10 اردیبهشت ماه به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

در ابتدای این نشست اوصیا در خصوص ضرورت برپایی این کارگاه اظهار کرد: انسان‌ها برای کاستن اضطراب‌ها و تنش‌های روحی خود به کارهای مختلفی دست می‌زنند که در یک سر طریف آن رفتارهای مخرب مانند رفتارهای اعتیادآمیز جای دارد و در قسمت دیگر طیف استفاده از تکنیک‌های سالم برای کاهش تنش‌ها جای دارد. وجود این تنش‌ها و اضطراب‌ها منوط به کشور یا فرهنگ خاصی نیست و انسان از آنجا که موجودی آزاد و مختار آفریده شده است، در مدیریت با نگرانی‌های خود، این اضطراب‌ها را (همچون نگرانی از آینده، ترس از دست دادن عزیزان، اضطراب عدم موفقیت کاری یا تحصیلی و ...) از شیوه‌های مختلفی استفاده می‌کند.

وی ادامه داد: در آیات قرآن و روایات حضرات معصومین(ع) مشاهده می‌شود که تاثیرات بسیار زیادی برای نماز برشمرده می‌شود. در یک نگاه کلی می‌توان این تاثیرات را در دو گروه تقسیم بندی کرد. نخست تاثیرات بازدارندگی‌ای که اقامه نماز برای نمازگزار به ارمغان می‌ آورد و گروه دوم، خواص بازدارندگی که سبب می‌شود نمازگزار از بدی‌ها و رفتارهای ناپسند دور بماند.

این روان‌شناس افزود: با دقت در ویژگی‌ها و اوصافی که برای نماز در قرآن آمده است در می‌یابیم که ماهیت نماز، یک امر اعتباری نیست بلکه نماز حقیقتا دارای نحوی از وجود است که این می‌تواند این آثار را داشته باشد. علاوه براین در آیات قرآن خداوند مومنان را تشویق می‌کند که از قدرت نماز مقابله با مصائب و سختی‌ها استفاده کنند.

وی گفت: حال سئوال اصلی در این است که چگونه می‌توان از فواید نماز در کاهش استرس‌ها و نگرانی‌ها استفاده کرد؟ در این راستا 15 تکنیک با استفاده از علوم روان‌شناسی، فلسفه اسلامی و تفسیر قرآن تدوین شده است که بخشی از آنها مربوط به تکنیک‌های پیش از آغاز نماز است و بخشی از آنها مربوط به اذکار و افعالی است که در حین اقامه نماز  می‌توان اجرا کرد.

وی توضیح داد: در اجرای این تکنیک‌ها سه حوزه انسان، نماز و خداوند مطرح است که هریک از این تکنیک‌ها روی رابطه فرد نمازگزار با یکی از این سه حوزه تمرکز می‌یابد. هدف نهایی هر تکنیک این است که حضور ذهن و حضور قلب که دو مقوله جدا از هم هستند را در نماز یک جهت و هم راستا کند و از این طریق لذت شخص از اقامه نماز را بالا ببرد.

در ادامه این کارگاه، پس از بیان آیات و روایات مربوط به شناخت ماهیت نماز، شیوه اجرای این تکنیک‌‌های پانزدگانه  توضیح داده شد.

captcha