کد خبر: 3732994
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
آیت‎الله علوی بروجردی:

نسبت‌شناسی سادات نقش مهمی در مشخص شدن سیر تمدن اسلامی دارد

گروه اجتماعی - استاد سطح عالی حوزه بر لزوم افزایش تحقیقات مرتبط به نسبت‌شناسی سادات و نقش آن در فهم سیر تمدن تاریخی اسلامی و شیعی تأکید کرد.

به گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله علوی بروجردی ظهر امروز در نشست علمی سادات رضوی و جایگاه علمی آنان در تمدن اسلامی در پژوهشگاه مطالعات تقریبی بیان کرد: در بحث نسب شناسی سادات مشکلات زیادی وجود دارد و کتب نسب شناسی نیز قابل تعبد نیست و باید در این خصوص تحقیقات بیشتری کنیم.
وی افزود: نسبت به هر یک از ائمه باید نسب‌شناسی انجام شود؛ مشکل تنها در خصوص برخی از ائمه از جمله امام رضا(ع) نیست بلکه این مشکلات در خصوص ائمه دیگر نیز مطرح است و باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
این استاد سطح عالی حوزه اظهار کرد: نسبت به اهمیت و تاثیرگذاری سادات کارهای کمی انجام شده است و تحقیق جامعه و اساسی نیز انجام نشده است؛ در زمینه سادات طباطبایی نیز مباحث مختلفی انجام شده است؛ در این سند شناسی شخصیت ها و جایگاه های خاصی در این نسب وجود دارد؛ شاخه تبریز و اصفهان و... وجود دارند که این بزرگان هر کدام دارای سرشاخه های بسیار با فضیلتی هستند.
وی گفت: رشته ای از سادات طباطبایی در حجاز و حتی اسپانیا وجود دارد که در حجاز، سنی و در اسپانیا، مسیحی هستند ولی همین افراد نیزدر گذشته منشا آثار بسیاری هستند.
آیت‌الله علوی بروجردی بیان کرد: رشته اسلام اصیل و تشیع را به راحتی در میان اهل سنت می توانیم تسری بدهیم؛ سادات طباطبایی در شمال آفریقا و کویت و... وجود دارند و به همین دلیل می توان روی این ریشه ها کار کرد.
وی افزود: هیئتی از دانشگاه آنکار به قم آمده بود و به دنبال تحقیق در خصوص هزاره حاج بکتاش بودند؛ حاج بکتاش از بزرگان علویان ترکیه است که متاسفانه در حوزه قم شناخت زیادی نسبت به ایشان نداشتیم؛ این گروه در قم به دنبال سند ولادت حاج بکتاش در نیشابور که یکی از نوادگان امام رضا(ع) بود، بودند.
این استاد سطح عالی حوزه اظهارکرد: متاسفانه جدا شدن علویان از ما به دلیل زور حکام بودند؛ این گروه به دوازده امام معتقد هستند و عقاید شیعه را نیز دارند ؛ در کتب حاج بکتاش رساله عملیه یافتیم که در عرصه فقهی بود.
وی گفت: اگر سرشاخه‌های سادات را از روی تحقیق مشخص کرده و کار را دنبال کنیم ریشه های عظیمی پیدا می کنیم که راه مهمی برای سرایت معارف اهل بیت(ع) به جهان خواهیم یافت؛ در حقیقت وسیله ای برای ارتباط خواهیم داشت.
انتهای پیام

captcha